Kalite marka bi amfinin 2.eline ne kadar guvenebiliriz??

iyi bi amfi temiz kullanılmışdaolsa bunlar sanırım şişme falan yapıyor sizce iyi bi markanın iyi bi modelinin ikinci eline guvenebilirmiyiz. yani sorun olur mu ileride???
 
Kanimca,
Bu durum daha cok anfi sahibi kisinin kullanmasiyla alakali.Mesela Studyo dan cikmis bir anfiyi oldurseniz aldiramazsiniz bana :) ... Cunku kimin nasil kullandigi belli olmaz bu anfilerin, gun olur hic dinlendirilmeden butun gun bangir bangir calistirilirlar.

Anfi alirken kanallarini denemen,ve bass,midd,ve tiz seslerini ayri ayri denemen gerekir.
birde Yuksek volume de denersin aleti eger bir sorun yoksa vede alacagin adamda guvence verirse sorun yok demektir.
 
Transistörlü amplilerde kapasitörlerin ve transistörlerin boarda tutunduğu yerlerde çok sayıda çatlama olabilir eğer bu ampli büyükse ve çok taşınmışsa. Küçük ve evde kullanılanlarda ise potları kontrol edin yeterli bence.
Lambalı amplilerde ise lambaların eskime durumu çok yaygın. Eğer gerçekten kaliteli bir ampli alacaksınız bunun lambaları da muhtemelen kalitelidir. Rus ya da Çin malı değildir. Mesela Philips veya Tesla olabilir. Bunlar da cidden el yakıcı. Combo bir ampli için ortalama 5 lamba gerektiğini düşünürsek bu marka lambaların toplam fiyatı 300-500$ arası tutabilir. Bildiğiniz üzere eskimiş ve emisyonu azalmış lambalar yüksek volümde bile iyi overdrive veremezler.
 
2. el alete güvenilirmi sorusunun net bir cevabı imkansız gibi :) olay satan adamın ciğerine bakar + biraz şans birazda senin dikkatin..
yani kalitede olsa misal bir ampli 8 kere tamirde görse bunu anlayamaya bilirsin yada speaker daki bi problemi..

gitarda kusur zor gizlenir ama anfi efekt v.s.. gibi aletler garantisi yoksa herzaman risklidir.. analog tamirde edilebilir ama digital bu konuda tam kuamardır.. ondan sebep hiçbir zaman eski model digital aletlerin alınmasını tavsiye etmem..

benim miğdem bulanır kardeşim böyle şeylerden diyorsan tavsiye etmem çünkü ne hikmetse bütün bu tür sorunlar evhamlı insanları bulur :)
ama benim içimde bir indiana jones bir hugo bir calimero hatta bir yakari yatıyor mecera insanıyım ben diyorsan.. ;)
 
Amfi yi denemekten başka yöntem yok :)

İlk dikkat etmen gereken şey (bence) clean kanaldır...

Clean kanalda drive veriyorsa bilki o amfi beş para etmez ,markası modeli ne olursa olsun ;)
 
geçengün senkop ta bi laneyde geldi aynı şey başıma, clean a aldım afiyi ama gayet overdrive dı.. arkadaş nakliye sirasında arızalanabiliyor aletler dedi..

alfahelix o anfi bozukmu bilmiyorum ama manita toplicam diye istiyosan kamera hilesi arkadaşım onlar.. :D
 
ben pek katılmıyorum buna..
en basta bircok lambalı amfide clean kanal yok gibi birsey,volume,master volume var ve sesi actıkca doal overdrive alırsınız...buyuzden guclu manyetikleri olan bir gitarda dusuk volumeda da hafif cızırtılı ses alırsın..
yani dogru bir yontem degil.

kesinlikle ton kalitesine bakmak lazım,bence anlasılır kolayca,ayrıca knobları kontrol etmek gerek hepsi calısıyor mu,verim alınabiliyor mu diye,ayrıca ton konusunda bilginiz olmalı,yani,bozuk ton kendini belli ediyor hemen....i
 
Geri
Üst