Hipnoz

benim ingilizce öğretmenim vardı geçensene acayip muhabbet bi adamdı. ve adamın bu konuda baya ilgili bi arkadaşı vardı benide tanıştırdı bizzat adam anlatıyo..

bu ikisi içlerinde benim hocada var bide bikaç adam arkadaşının ruhunu başbakanlık binasına göndermişler hipnoz yoluyla.. ve adam hipnozdan çıktığında ki zor başarmışlar.. adam herşeyiyle başbakanlık binasını anlatmış onlara. şoke oldum ben duyunca bunu..

bide bişiy daha var.. yine bu bahsettiim hoca çok ruyasında karabasan filan gören bi tipti ona yine aynı arkadaşıo anda ruhun bedenden dışarı çıktığını, ve yine öyle bişiyler olursa bu sefer ruhunu biyerlere göndermeye çalışmasını istemiş..

not: ben bu uyurken ruhun bedenden çıkmasına ilk dediğinde inanmamıştım ama sonra epey bi araştırdım.. bilimde kanıtlamış bu olayı. hatta uykusunda sebepsiz yere ölen insanlar varmış ve bunu bilimde "ruhun bedenden çıkıp geri dönememesi" olarak açıklıyomuş..



ne dersiniz arkadaşlar varmıdır böyle bişiy aslında? yada uydurmuş senin bu hocamı diceksiniz?? bende düşündüm uydurmuş olabiliceğni ama çok mantıklı bi insan kendisi.. yani güveniyorum gerçek anlamda.. ve yalan söylemesi içinde hiçbi gerekçe yok doğrusu..

ne düşünüyosunuz???
 
Var tabiki hipnoz ya..Neyini tartışıyoruzki bunun..Hipnoz diyince tavuk gibi gıdaklayan insanlarmı akla geliyor yoksa hala...Hipnozu bir telkin gibi düşünmek lazım.....
 
Telkin şeklinde düşünürsek var bence de.

Ama bazı insanlar abartıyorlar. Hipnozla geçmişe yolculuk falan komik şeyler. Hatta Cem Yılmaz'ın bi lafı var çok hoşuma gider... Niye herkes kral ya da kraliçe :LOL:

Ayrıca nice hocalar tanıdım, öyle bir yazıyor ki artık öğrenciler bu konuda bütün duygularını kaybetmiş, artık tepki bile vermiyor... Her duyduğumuza şok olur, inanırsak sonumuz ne olur :D

Hem belki de hocayı kafaya almışlardır, adam daha önceden gezmiştir başbakanlığı sonra ruhumu gönderdim, biraz dolaştı diye anlatmıştır.
 
Tabi tabi, ruh bedenden çıkıyor, şöyle bi tur atıp geliyor. Geçen ben uyurken fırlama ruhum, sen kalk, benden habersiz jüpter'e git. Bi de baktım jüpiterdeyim. Bi tokat attım ruhuma, "lan ne işimiz var burda, dön bakim yatağa" dedim. Ruh başladı ağlamaya, sen misin tokat atan. Gönlünü alana kadar akla karayı seçtim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
tamam alay konusu oldu bu biraz.. biz eniyisi hipnozu tartışalım burda..

açılışıda yapmış buluniim :D :D

vatana millete hayırlı olaaa 8O
 
Hipnoz la ruhun bedenden cikmasi farkli seylerdir (o da eger ruh bedenden cikabiliyorsa, sahsen yasamadim, ki karabasan da basti ama onun da bilimsel bir aciklamasi var).

Hipnoz insanin bilinc altina ulasilabilmesi icin uygulanan bir yontemidir ve psikologlar ya da psikiyatrlarin uygulayabilecegi bir seydir.

Ruhun bedenden cikmasi meta fizikte astral seyehat olarak bilinir.

estella nin dedigine gelince daha once hipnoz uygulayarak bazi insanlari onceki yasamlarina gonderdikleri idda eden amerikan doktorlarin bazi kitaplarini okudum, yani onlara gore olabilen bisey, tabi bu da yoruma acik, cunku insanlar boyle seyleri cok olasi bulmuyor.

Bende bilmiyorum ama denermisin deseler deneyip daha onceki yasamlarima bakabilmek isterdim, re enkarnasyona inanan biri olarak :)
 
Benim bildiğim kadarıyla, hipnoz altında insan, kendisine sorulan sorulara cevap vermek zorunda olduğunu hissediyor. Ve bu yüzden cevabını bilmediği sorulara cevap vermek için bi güzel uyduruyor bilinç altında. Hatta bundan ötesi, bi belgeselde izlemiştim, kendilerini uzaylıların kaçırdığını iddia eden insanların anlattıklarını bilimsel olarak açıklamaya çalışıyordu. Bi psikolog, bi kadını önce hipnotize edip, ona bi hikaye anlattı. Gökyüzünde uçan cisimler gördüğünü söyledi. Yani kadına öyle bi telkinde bulundu. Sonra kadına bu cisimlerden birinin yere karşısına indiğini söyledi. Ve hikayenin devamını getirmesi için kadına sorular sorup onu zorlamaya başladı. Kadın, nedendir bilinmez, büyük gözlerden, ve ağzı burnu olmayan insanlardan bahsetmeye başladı. Uydurdu bi güzel yani. işte burdan nereye varılır, bilmiyorum. Siz varın bi yere...
 
Zaten hipnoz yapilirken, hipnoz altindaki kisiye soylenen her hangi birsey onun bilinc altina yerlesir ve o bunu bilmeden daha sonra gercekmis gibi anlatir cunku o bilgi o kisinin bilinc altina yerlesmistir, ve bunu gercekten yasadigi ya da bildigi bisey zanneder.

Iste bu yuzden artik hipnozla sigarayi birakabilmek bile soz konusu. Ayrica cvbini bilmedigi birseyi uydurabilecegini sanmiyorum hipnoz altindaki kisinin cunku o sadece bilinc altinda olan seyleri soyleyebilir, ya da hic cvp veremez, cunku kisi o anda bilincli degildir ve uydurmak gibi bir yetenege sahip degildir.

Insan bilincli oldugunda yalan soylemeyi, sir saklamayi fln buna benzer seyleri basarabilir, cunku bilinc altindakileri bastirabilir.

Mesela herhangi bir uyusturucu etkisi altinda olan kisi (alkol, esrar hatta narkoz bile) farkinda olmadan bilinc altinda olan bir suru seyden bahsedebilir ve sonra bunlari soyledigini hatirlamaz bile :)
 
Oceanides
bilinç-altı incelemelerde kişinin yerleşen kanıyı doğrulamak için tamda o yerleşen olgunun zorlamasıyla bir savunma mekanizması edasında o etkene paralel aktarım işi görür. Yani sokak dilinde uydurur :) Tabiki böyle kestirip atılacak bir şey değil :) Bilinç ve bilinç dışını belirlemek çok güçtür ve karmaşıktır çoook :)
 
Oceanides demiş ki:
Bende bilmiyorum ama denermisin deseler deneyip daha onceki yasamlarima bakabilmek isterdim, re enkarnasyona inanan biri olarak :)
Sana samimi olarak "orgon" denilen yaşam enerjisiyle ilgili bir inceleme yapmanı istiyorum. Bir nebze olsun azalabilir belki metafizik biçimde ruh ve reenkarnasyon "inancın".
 
Nietzche ağladığında adlı kitapta Brauer'in kendini hipnoz ettirerek hayal ettiği yaşamının nasıl olacağını gördüğü ve karşılaşabileceği üzüntüleri kaldırabilip kaldıramayacağını öğrendiği bir bölüm vardı.Tabiki gerçek yaşamdan alınmış bir bölüm değildi.Eğer bu mümkün olabilseydi , kararlarımız almadan önce risklerin getirdiği yükü kaldırabileceğimizi veya kaldıramayacağımızı önceden görebilirmiydik? Böylece geri dönüşü zor olan ve büyük kayıplar verebileceğimiz kararların zararını yok etmiş olabilirmiydik?
Bildiğim kadarıyla hipnozun kalıcı bir etkisi söz konusu değil , en azından her insan için.Özellikle alkol ve sigaradan kurtulmak isteyenler üzerinde yapılan incelemede her birayde başarı gösteremediği görülmüş.
 
Bir bilgisayar düşünün ki ihtiyacı olan işletim sistemini ve proğramları günün şartlarına göre üretiyor ve ürettiklerini de değiştirebiliyor. İşte aslında biz o bilgisayarız. Bu bakımdan hipnozda insanın kendi kendini programlamasıdır. Günümüzde bilgisayarların işletim sistemleri internetten kendi eksikliklerini kendilerini yamayabiliyorlar. Üstelik bilgisayarlar canlı değil. Hipnoz bana şunu öğretti ki insan canlı bir bilgisayar olabiliyor gerektiğinde.

Her insan hayati boyunca mutlaka kendi kendisine olumlu veya olumsuz telkinlerde bulunmuştur. Veya çevremizden bazı telkinler yaşamımızın bir döneminde mutlaka almışızdır. Yani aslında hipnozu herkes yapar ama bazıları farkında değildir.
 
size astral seyahatla ilgili bi site vermek istiyorum ben baktım çok enteresan şeyler var.. bi bakın sizde şaşırıcaksınız muhtemelen..

teknikler filanda var denemek isteyenler denesinler.. ben cesaret edemiyorum.. :D

www.astralseyahat.com
 
Evet annem büyük bir tarotçudur ve astral seyahatide denemiştir hatta banada bigün denetmeye çalıştı yanlız ben bişey anlamamıştım yanlız anlattığına göre son transa geçişinde onu 4 tane cüppeli rahibin tabi rahipmi tam olarak bende bilmiyorum ama bra ayna ve diğer taraftan öteki olan dünyaya çağırma diye bir olay.. ( Gel burası okadar güzelki çok mutlu olucaksın gibi şeyler........) ve annem dolayısyla redetmiş ..

Şunu demek niyetindeyim eğer denicekseniz bilginize değilde bağımlı olduğunuz ruhunuza önce güvenmenizdir.. Çünkü herşey orda çözüm buşuyor..
 
Geri
Üst