Yurt Çapında Alternatif Esnaf Önerileri

Dostlar, biliyorsunuz ki bizim işler zor işlerdir. İster satın alma bazında, ister tamir-teknik servis bazında sıkıntılar yaşıyoruz.

Ben İstanbul Anadolu Yakası'nda oturuyorum. Geçenlerde aldığım bir pedal, Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanı'nda bir dükkan tarafından bana yanlış adaptör satılması sonucu bozuldu. Adaptörü iade ederken de, kapısında "........ Elektronik" (dükkanın adı şimdilik bende kalsın) yazmasına rağmen, "Siz bana yanlış adaptör satmışsınız" dememim karşılığında dükkan çalışanı "Biz o işlerden anlamayız" deyince sinirlerim bir güzel tepindi! "Keşke elektronik okuyaydım!!" bile dedim içimden.

Pedalın trafosunun hasar gürmüş olabileceğini düşünerek, trafo işinden anlayan bir esnaf aramaya başladım, bana Kadıköy'de Yeldeğirmeni'nin arka sokaklarında kalmış bir dükkan önerdiler. İşte bu dükkan, hem pedalımı hakkı ile tamir etti, hem de o pedala uygun bir adaptör yaptı. Pedal şu anda tıkır tıkır çalışıyor.

Bu dükkanın adı "Furkan Elektronik" dostlar. Adamlar pedala bakar bakmaz nesi olabileceğini sayıp döktüler ve iki gün sonra beni sağ salim pedalıma kavuşturdular. Yaş ortalamaları yüksek amcalar, lambalı zamanından da bilgililer. Transistörlü veya lambalı sistemlerle ilgili her türlü arızayı tamir edebiliyorlar, trafo sarabiliyorlar.

İnternet sitelerindeki iletişim bilgilerini kendilerinden aldığım izinle burada paylaşıyorum.

Furkan Trafo

Anadolu Yakası'ında oturup ta pedalından, amfisinden şikayeti olan arkadaşlar için bu tür tamir işlerini halletmek için Avrupa'ya seyahat etmeleri şart genelde. Ama bir alternatif olarak bu kişilere de başvurabilirler.

Şayet sizin de çevrenizde; İstanbul Anadolu veya Avrupa Yakası'nda, İstanbul haricindeki diğer şehirlerde (sanırım işin bu kısmı hayli önemli) önerebileceğiniz, keşfettiğiniz, işini hakkı ile yapan ama yeterince tanınmayan esnaflar (elektronikçi, luthier, enstruman satıcısı vs.) var ise buradan duyuralım.

ŞU ANA DEK GELEN ÖNERİLER:

Ankara: Evrensel Müzik Atölyesi Luhtier Kenan Usta (@barocanrock veya @DevoSenturk biliyorsanız soyad ve adresini de belirtiniz)

Luthier Tolga Güngör: DO RE Müzik Hatay Sokak (Ankara Şubesi)

Luthier Özgür Usta:Yüksel caddesi 1/1 OMY Atolyesi (@barocanrock biliyorsanız soyadını da bildiriniz)

Luthier Emir Cem Gezer: Meşrutiyet Caddesi / Hatay Sokak 22/d M.E.B. Dante Müzik Stüdyoları ve Kursları'nda hafta sonları

Antalya: @delfin müzik Lambalı amfi tamiri, gitar tamiri ve bakımı.

Adres: Delfin Müzik-Oops Hoby shop Barbaros Mah. Atatürk cad. Ali Oğuz Konuk İşhanı 30/110 Üçkapılar Muratpaşa Antalya (Harianus Kapısı "Üçkapılar" yanı)
Tlf: 0242 243 66 76
Orhan Avşaroğlu +90 (533) 548 55 77
Barış Tatar 0 544 931 96 22

Balıkesir: Luthier Veli Boyraz (özellikle bas gitar yapımı)
Adres: Sanat Galerisi Ege mah. Tarlabaşı Cad. Kurt Ap. No:70 zemin kat
Tel: +90 507 915 8088 (@crushhh a teşekkürler)

Bursa: Luthier Mehmet Mehmet Akkafa, 0543-556-3562 , Başaran Mah. Burcu Sokak No:1 Kat:2 Osmangazi, Bursa

Çorum: Emektar Müzik. Dezavantajı pahalı olabiliyor (@HmzGkgz biliyorsan biraz daha açık adres ve konum lütfen)

Eskişehir: Luthier Ercan Bilir Adres tarifi: Atatürk caddesinin stadyum tarafındaki ilk ara sokaktan girince Doyuran Kahvaltı salonunun yanındaki kapıdan işhanına girin, dümdüz gidin tam köşede önünüzde (@YipYip e teşekkürler)

İstanbul: Maltepe: Eski Uğur dersahanesi karşında trafiğe kapalı sokakta bir televizyon tamircisi yaşlı ve çok iyi bir amca. Elektronik konusunda iyi. (@MetalAddiction biliyorsan biraz daha açık adres ve amcanın adı lütfen :))

Kadıköy: Furkan Trafo: Lambalı amfi bakımı ve elektronik tamir. Özel, spesifik işleriniz için irtibatı sıkı tutun. Adres: Prof. Macit Erbudak Sokak No:32\A Rasimpaşa Mah. Kadıköy / İST. Tel : 0(216) 349 39 21

Tünel: Dumlu Han Luthier Uğur Keçecioğlu @mapofheart a teşekkürler.

Haritadan Yeri

Guitar Tech - Tünel: Levent Hocaoglu (Elektronik tamir) Zuhal Outlet mağazasına gelmeden önceki çıkmaz sokakta karşı bina, ikinci kat.

İzmir:

Güven Trafo 0 (232) 425 81 33 Trafo vb. amfi tamiri (@gkaykaya97 biliyorsan biraz daha açık adres lütfen)

Amfi tamiri: Kemal Encin. Basmane taraflarında. İletişim: 0533 260 49 20 (Sayın @dthakankoca biliyorsanız adresini tam olarak belirtiniz)
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Şu konuyu kamu yararı için bir yukarı taşıyayım hele. Yok mu şehirlerinizde bildiğiniz iyi tamirci, elektronikçi vs.? Yoksa kendinize mi saklıyorsunuz bre hınzırlar :)
 
Vallahi mecburi Trabzon'da olduğum için burada hiç bir şey yok. Ne biçim memlekettir anlamadım. Kendimi kasabada hissediyorum. Böyle şehir olmaz olsun :D
 
Çok gelişmiş değildir evet, ama öyle kasaba falanda değildir. Merkez camisinin oralar gayet gelişmiş. Hatta parkın yan tarafı bilhassa. Genelevlerin olduğu sokakta gayet modern bir yer. Ama sadece sovyet halkından olanlar var.

Tonya taraflarına doğru bir git gör hele. Kasaba neymiş anlarsın o zaman. Ama şerifine dikkat et kasabanın.
 
Hayatında hiç gerçek bir kasaba gördün mü?

19 yıl yaşadım Trabzonda. Sonrasında 3er yıl İstabul, Bursa, İzmir de yaşadım. 1 yıldırda Adıyaman'dayım. Toplamda 58 ili gezdim işim gereği. Trabzon bir İstanbul, İzmir değil evet, ama kasaba hiç değil. Sen git Niğde'yi, Aksaray'ı gör hele. Trabzonun kaldırım taşlarını öpersin yolda gezerken.

Neyse, konuya devam.
 
Ya ben de esnaf olmak istiyorum ama imkan yok. Biraz sermaye ve ek gelirim olsa gitar yapimi bakimi vs ustune parca saglayan, satan, ve hatta ureten bir is kurmak isterim. Bir tremolo kolu icin, bir vida seti icin maymun oluyoruz; benim bavulu gorsen yarisi forumdaslarin parca siparisi ile doldu ama bu surekli bir sorun. Gitar toplamaya kalksan gotoh burgu bulacam de mesela yandin gitti, bul bulabilirsen. Getiren adam varsa da stoklari cok duzensiz. Ohoo bu muhabbet uzar gider...
 
Bu arada Trakya'ya donersek benim bildigim kadari ile Alen Geere'in Edirne'deki uretim yerinde amfi modlama, bias, pedal modlama seklinde yardimci oluyorlar not olarak duselim. Hem gidince ciger yersin, peynirin kralini alirsin, Selimiye'de iki rekat namaz kilar Gibson ES335 niyaz edersin fena mi?
 
Bu arada Trakya'ya donersek benim bildigim kadari ile Alen Geere'in Edirne'deki uretim yerinde amfi modlama, bias, pedal modlama seklinde yardimci oluyorlar not olarak duselim. Hem gidince ciger yersin, peynirin kralini alirsin, Selimiye'de iki rekat namaz kilar Gibson ES335 niyaz edersin fena mi?

Selamlar,

Alen Geere ile ilgili aynı arkadaş burada da konu açmıştı, ancak http://www.gitarpedal.net/forum/33737-footswitch-sorunu-ve-alen-geere-pismanligi.html daha detaylı bilgi bulunuyor...Sadece bilgilendirmek adına paylaşıyorum, yorumu size bırakıyorum...

Gitarpedal'ın önde gelen birçok üyesinin desteklediği (ki takdir ediyor ve ülke içinden çıkan sınırlı sayıdaki üreticilerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum) bir markaydı, ancak özellikle Facebook'daki söylem düşündürücü ve üzücü doğrusu...

Sevgiler ve saygılar...
 
Selamlar,

Alen Geere ile ilgili aynı arkadaş burada da konu açmıştı, ancak http://www.gitarpedal.net/forum/33737-footswitch-sorunu-ve-alen-geere-pismanligi.html daha detaylı bilgi bulunuyor...Sadece bilgilendirmek adına paylaşıyorum, yorumu size bırakıyorum...

Gitarpedal'ın önde gelen birçok üyesinin desteklediği (ki takdir ediyor ve ülke içinden çıkan sınırlı sayıdaki üreticilerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum) bir markaydı, ancak özellikle Facebook'daki söylem düşündürücü ve üzücü doğrusu...

Sevgiler ve saygılar...
Benim en ufak bir haberim yok canim Facebook'da ne oldugundan ne facebook hesabim var ne de twitter. Hele bir okuyayim da oyle yorum yapayim. Dunya'dan haberimiz yok...
 
Sevgili @Grundar, biz yine de suyu o tarafından olsun bu tarafından olsun alternatif bilindik, bilinmedik eli usta bilgisi pek esnaf önerilerini bir başlık altında toparlayıp paylaşmaya bakalım. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde dahi sıkıntı yaşanırken, buralar dışında yaşayan forumdaşlara da az çok bir fayda dokunsun.

Bazen görüyorum "Şu şehirde pedal tamiri", "X şehirde amfi bakımı", "Y kentte luthier" gibi başlıklar açılıyor. Ama cevaplar unutuluyor. Şöyle yirmi şehirden falan öneri gelse, arada kaynama olmasın diye güncelleme bazında başlık altında liste yayınlamayı dahi düşünüyorum ama, uplamasak bu tür başlıklar unutuluyor maalesef.
 
Sevgili @hackeiommi üstat,

Size tamamen katılıyorum...Ancak, bu paylaşımları yaparken de, insanların fikir sahibi olması gerektiğini düşünüyorum...Doğru çözüm nedir, onu da bilemedim :confused:, bu tür yorumlar ve tecrübeler paylaşımazsa, insanların şeçtiği esnaf sebebi ile üzülebileceğini düşünüyorum ancak bir yandan da, bu tür görüşlerin sayfalarca paylaşılmasının da belirttiğiniz gibi, "unutuluyor maalesef" durumunu ortaya çıkarttığını düşünüyorum...

Belki, ilk sayfada liste olur, isimlerin yanına da diğer başlıklarda kendileri ile ilgili yapılan yorumlar linkle eklenebilir...

Sevgiler ve saygılar...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst