Umberto Eco

yazarın koyu bir hayranı olduğunu söyleyemeceğim. fouchault sarkacı'nı okudum. simdi yeni kitabını okuyorum. "kraliçe leona'nın gizemli alevi"
farklı bir eco romanı. dili sade. hafizasini kaybeden ve hatırladıkları sadece kitaplardan metinler olan bir adamın geçmişini bulma çabasını anlatıyor. geçmişini ararken de pek çok edebiyat eseriyle yüzleşiyor(uz)
başarılı...
 
Severim kendisini...Eğer ki yds beklediğim kadar iyi geçmez ise İtalyan Dili ve Edebiyatı okumayı bile düşünüyorum kendisini daha iyi anlamak ve Türkçemize çevirmek için birkaç kez daha...Foucault Sarkacı başlanıp da bitirilemeyen kitap;ama,birgün bitireceğim :roll: ...
 
off yds! :roll: ben ingiliz dil edebiyatına takmış durumdayım,başka alternatif düşünmek bile istemiyorum ..
Umberto eco ismini çok duyduğum biri,bizim felsefeci bahsediyor hep.Özellikle Gülün adı (böyleydi sanırım:/)kitabını çok duydum.
 
Evet GÜLÜN ADI ilk ve en ünlü romanıdır.
Hatta Mine G.Kırıkkanat'ın ona ithafen yazdığı bir kitap da vardır:'Gülün Öteki Adı'

İkisini de okudum.İkisini de tavsiye ederim ;)
 
İçeriksel Okuma Yöntemini edebiyata ve haliye sanat tarihine sokan üstadlardan birisidir Umberto Eco.

İşin asıl kısmı Erken Ortaçağ, felsefe ve tarih ile ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken eserler ortaya çıkaran Umberto Eco'nun bana göre en başarılı kitabı, son dönemlerinde yazdığı, Baudolino'dur.


Boudolino'nun öncelikle kapağından etkilenmiştin okumaya başlamadan. Ancak sayfaları her çevirdiğmde yazarın ustalığına daha da hayran kaldım. Ortaçağın kötü namının ve tüm karanlığının aksine Baudolino aydınlığı kapsıyor.

Gülün Adı'nı da yabana atmamak lazım ama Baudolino bence mükemmel ;)
 
merhaba arkadaslar.Bana yardimci olursaniz sevinirim.Gulun adi ni turkce nerden bedavaya indire bilirim.Link koyarsaniz sevinirdim.
 
Gülün Adı güzel kitaptır ama aslında o kadar da güzel değil. Sanırım kitabı öss'ye hazırlanırken okuduğum için çelişik duygular içindeyim. Ama etkileyici bir kitap olduğu kesin. Artık kitap sayfalarını çevirirken parmaklarınızı yalamamaya çalışıyorsunuz :)

Baudolino da güzel bir kitaptır lakin çeviri daha iyi yapılsaydı daha da güzel olabilirdi.
 
Geri
Üst