Lord Of War

Nicolas Cage "Matchstick Men"de canlandırdığı hırsızın ardından macera-polisiye filmlerinin bir alt türü olan yeni bir suç filmiyle karşımıza çıkıyor. Cage'in "Asla kendi sattığın bir malla vurulma" düsturuna sıkı sıkıya bağlı hareket eden bir silah kaçakçısını canlandırdığı "Lord of War", türlü dolaplar çevirerek mesleğinde ustalaşmış bir silah kaçakçısının ihanetler ve kişisel çıkarlarla örülü hayatından bir kesit sunarken, aksiyonu da özel efektlerden çok hikayenin kendisinden doğan unsurlarla besliyor.

"Truman Show"un Bafta ödüllü ve Oscar adaylı senaristi Andrew Niccol'un yönetmenlik koltuğunda oturduğu "Gattaca" ve S1m0ne"dan sonraki üçüncü filmi olan "Lord of War", Cage'in yanında Ethan Hawke, Jared Leto ve güzel Bridget Moynahan'la oyuncu kadrosundaki yıldızlarla da dikkat çekiyor.

Cage'in canlandırdığı Yuri Orlov'dan bir söz:
Dünya üzerinde dolaşımda olan 550 milyonun üzerinde ateşli silah var. Bu da hemen her 12 insana bir adet silah düştüğü anlamına geliyor. Tek soru şu: Geri kalan 11'i nasıl silahlandırırız?


Gerçekten gerçekten harika bir filim seğretmediyseniz kesin tafsiyemdir. Filim tam olarak soğuk savşın içine atlıyor ve kendimizi birden herşeyin ortasında buluyoruz..

Eğer seyrettiğseniz yorumlarınız lütfen.. :twisted: :roll:
 
Bu filmle ilgili başlığı neden kimsediğin açmadığını şimdi çok daha iyi anlıyorum ...Herkes genelde yüzüklerin efendisi,doom gibi hayatta hiçbir zaman gerçek olamıyacak filmlere ilgi gösterirse , konusunu yaşanmış olan olaylardan esinlenerek hazırlanan böyle güzel yapımlar bunların yanında seslerini hiç duyuramayacaklardır...Film'i çeken yönetmene amerika hiçbir mali yardımda bulunmamış ve yanlış duymadıysam kendi cebinden film'e epey bi maddi yardımda bulunmuş..Yönetmenlik böyle bir şey olsa gerek işte :!: :!: :!: Tabiki burda Nicolas Cage gibi bir aktörün hakkınıda kimse yememeli rolünü en iyi şekilde oynamış..Şiddetle tavsiye ediyorum herkese izlemeleri için.. Filmin fragmanındaki yazı bile neden gidilmesi gerektiği hakkında size ipuçları sunacaktır...BU FİLM GERÇEK OLAYLAR ÜZERİNE KURULMUŞTUR..DÜNYANIN EN BÜYÜK SİLAH KAÇAKÇILARI ABD,İNGİLTERE,RUSYA ,ÇİN VE FRANSADIR..VE BU ÜLKELER AYNI ZAMANDA BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN DAİMİ GÜVENLİK KONSEYİ ÜYESİ ÜLKELERİDİR...
 
Lord of War - Savaş Tanrısı

Dünyada hafif silahlar yüzünden günde yaklaşık 800 kişinin öldüğünü biliyor musunuz? Filmi izleyin, sorunu anlayın

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Nicolas Cage’in başrolünü oynadığı ve 14 Ekim Cuma günü Türkiye’de vizyona giren Lord of War - Savaş Tanrısı filmini son derece önemsemektedir. Bu film, kontrolsüz silah ticaretinin tehlikelerini anlatmaktadır.

Film, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin de aktif olarak yer aldığı ‘Silahlar Denetlensin’ kampanyasını desteklemektedir: Uluslararası Af Örgütü, Oxfam ve Uluslararası Hafif Silahlar Eylem Ağı (IANSA), silah ticaretini kontrol altına alacak uluslararası bir Silah Ticareti Sözleşmesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesi için dünya çapında bir kampanya başlatmış bulunmaktadır.

Bu Sözleşme, silahların insan hakları ihlallerinde kullanılabileceği ülkelere ihracını yasaklayacaktır. Kontrolsüz silah ticaretinin sonuçları hakkında bazı bilgiler:




Her yıl konvansiyonel silahlarla 500,000 üzerinde insan ölmektedir; yani dakikada 1 kişi


Her yıl 16 milyar mermi üretilmektedir - bu, kadın, erkek, çocuk her birimize 2 mermi demektir.


Her yıl yaklaşık 8 milyon hafif silah üretilmektedir ve bunların çoğu sivillerin eline geçmektedir.


Hafif silahlar o kadar yaygın ki, dünya çapında her 10 kişiye bir silah düşmektedir.


Dünya ülkelerinin üçte biri, sağlık hizmetleri için harcadığı paradan daha fazlasını ordu için harcamaktadır.


Sivillerin sahip olduğu silah sayısı, devletlerin elindekinden daha fazladır. Hafif silahların yüzde altmışı sivillerin elindedir.


Afrika, Asya, Orta Doğu ve Latin Amerika ülkelerinin silahlara harcadığı 22 miyar doların yarısıyla bu ülkelerdeki bütün çocuklar ilkokul eğitimi alabilmektedir.


Dış yardım alan ülkeler sıralamasında ikinci olan Endonezya, aldığı yardım miktarının neredeyse tamamı kadar parayı ordu için harcamaktadır.


1998 - 2001 yılları arasında ABD, Britanya ve Fransa'nın gelişmekte olan ülkelere yaptıkları silah satışından kazandıkları para, yaptıkları yardımdan daha fazladır.


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi olan ABD, Britanya, Fransa, Rusya ve Çin dünya konvansiyonel silah ihracatının %88'ini elinde tutmaktadır.



Filmi görün, Uluslararası Af Örgütü’ne katılın ve hayatları kurtarmak için harekete geçin.
 
kesin amerikanın ne kadar mükemmel olduğunu anlatan bir filmdir ama genede düşmanın taktiğini anlayalım diye gittim."vay bee adamlar yapmış" diye de çıktım.bence filmin en çarpıcı yeri sonuydu."silahsızlandırma çalışmaları yapan amerika rusya vs. şimdi dünyanın en büyük silah üreticileridir".güzeldi ne diyeyim.jared leto ayrı bir güzellik katmış filmde oynamasıyla :Dha bir de "hayatta kalmak istiyorsan savaşa karışma ve kendini sorgulama" gibi bir şey de diyordu taktir ettim.
 
nicholas cage in en güzel filmi diyebilirim.bu filmi seyredin kesinlikle beğeneceksiniz.nic in şu son filmi the weather man o kadarda iyi olmamış ama yine de seyredilir.
 
Nicholas Cage gözümde devleşti bu filmi izledikten sonra. Patron rollerinde, böyle racon kesen hallerini çok seviyorum ben bu adamın ;) Ayrıca film süresince sürekli olarak "sıkı, ağır abi" felsefeleri yapılıyordu, ki izlerken bu mesajlarla daha da havaya giriyorsunuz.

Özellikle giriş sahnesi çok etkileyiciydi. Filme olan merakı iyice arttıyor. Gerçekten cesur bir o kadar da dokunaklı bir filmdi. Nicholas Cage'in yanısıra onun kardeşi rolünde Requiem for a dream filminden bildiğimiz herkesi hönkür hönkür ağlatan uyuşuturucu bağımlısı rolündeki Jared Leto da gizli kahramanıydı bence filmin. Requiem for a dream'den sonra, uyuşturucu bağımlısı rolü için oynasa oynasa bu adam oynar denmiş olmalıki bu filmde de yine keşti :) Film zaten genel açıdan karamsardı, Jared Leto da bence yine dünyanın bütün pisliğini ortaya koyarken en az Nicholas Cage kadar başarılıydı.

republica'nın verdiği bilgileri okuyunca yazamadan geçemedim, filmdeki sağlam mesajlardan biri de şuydu:

"Dünyayı kim miras alacak biliyor musunuz? Silah kaçakçıları. Çünkü diğerleri birbirlerini öldürmekle çok meşgul. Bu, hayatta kalmanın sırrıdır.
Asla savaşa girme. Özellikle de kendinle..."
 
ya ben sadece andrew niccol diye söze başlamak istiyorum herkes bu filmi çekemzdi böyle cesareti olan adam az yani ve de harika bi filmdir anlattığı şeyler de o kadar ince noktalara dokunuyor ve insanların bilipte duymak istemediği şeyleri işliyor ki film bunu izlemeyen biri yok ben çok film izlerim onlar hakkında yorum yaparım demesin bu kadar da açık yani
 
Sinemasına gitmiştim erinmeyip dvd yi de aldım arşivde kalsın diye...gerçekten izlenesi değer bi film anlatılanlar dünyadaki para,silah,savaş vs.. trafiğini bütün gerçekliğiyli ortaya koyuyor gerçekten süper!!
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
republica demiş ki:
Bu filmle ilgili başlığı neden kimsediğin açmadığını şimdi çok daha iyi anlıyorum ...Herkes genelde yüzüklerin efendisi,doom gibi hayatta hiçbir zaman gerçek olamıyacak filmlere ilgi gösterirse , konusunu yaşanmış olan olaylardan esinlenerek hazırlanan böyle güzel yapımlar bunların yanında seslerini hiç duyuramayacaklardır...Film'i çeken yönetmene amerika hiçbir mali yardımda bulunmamış ve yanlış duymadıysam kendi cebinden film'e epey bi maddi yardımda bulunmuş..Yönetmenlik böyle bir şey olsa gerek işte :!: :!: :!: Tabiki burda Nicolas Cage gibi bir aktörün hakkınıda kimse yememeli rolünü en iyi şekilde oynamış..Şiddetle tavsiye ediyorum herkese izlemeleri için.. Filmin fragmanındaki yazı bile neden gidilmesi gerektiği hakkında size ipuçları sunacaktır...BU FİLM GERÇEK OLAYLAR ÜZERİNE KURULMUŞTUR..DÜNYANIN EN BÜYÜK SİLAH KAÇAKÇILARI ABD,İNGİLTERE,RUSYA ,ÇİN VE FRANSADIR..VE BU ÜLKELER AYNI ZAMANDA BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN DAİMİ GÜVENLİK KONSEYİ ÜYESİ ÜLKELERİDİR...

büyükle yazdığın kısımlar filmin sonunda tüylerimi ürpertmeye yetmişti rebublica.Yalnız bu ülkeler arasında İsrail'in atlanmış olması ilgimi çekmekte.Hali hazırda bir Çin veya Rusya kadar olmasa da iyi bir silah üreticisidir İsrail.Özellikle roketatarlar ve havan topları konusunda üzerlerine olmadığı kanısındayım.Filme dönersek bir silah üreticisinin bir taraftan işinin en iyisi olması,diğer taraftan duygularını gitgite körertmesi ve törpülemesi anlatılmakta.Özellikle silah sattığı bir Afrika diktatörünün yok yere yanındaki adamı silahla vurması sonucu "Neden yaptın bunu?" diye sert bir tepki verip,diktatörün bakışları karşısında "Sana kullanılmış silahı satamam" diye lafını çevirmesi ve duygularını törpülemesi beni etkilemişti...
 
Çıktığı dönemlerdeki izlediğim en iyi filmdi. Nicholas Cage kendine bikere daha hayran bırakmıştı. Afrikadaki diktatörün hediyelerine prezervatifi olmadığından dolayı ret cevabı verirken yüzünün ifadesi tam oturmuştu cage'in. Yönetmen hiç çekinmeden kafasında ne varsa şahane bi biçimde aktarmış perdeye.
 
pj_harvey demiş ki:
Gectigmiz ay yayinlanmaya baslayan Total Film Turkiye 2. sayisinda Lord of War dvd sini hediye ediyor ilginenenlerei benimde izleyemeyip merak ettigim bir filmdi umarim izledikten sonra yorumlarimi paylasicam

bende aldım dergiyi ama yurt'da dvd oynatıcı yok o yüzden memlekete gidince izlerim...duyduğuma göre film oscar'ı hakettiği halde oscar'a aday bile gösterilmemiş...bi nicolas gage hayranına verilecek en güzel hediye heralde...
 
Çok arkadaşıma söyledim şu filmi izleyin diye ama nafile . Gerçekler gözümüzün önünde işte. Bu kadar açık ve seçik anlatılıyor. Seyredilmesi gereken çok önemli bir film bence.
 
Filmin mesajı harika, senaryo fena değil, bi de üstüne Nicholas Cage var (ben sevmem ama, sattırır adam...). Fakat bütün bunlar yetmiyor, ve ikinci sınıf tabir edebileceğim, bi gözümüzden girip diğerinden çıkan bir film olarak bitiyor malesef. Keşke daha vurucu ve kalıcı bir film olabilseymiş.
 
Geri
Üst