Gitarı Bilgisayara Bağladım Ama Ses Yok

Gitarımı jack küçültücü ile bigisayarımın mikrofon girişine taktım.Mikrofonda sessizde değil.Denetimden ayarlarını yaptım ama ses yok.Lütfen yardım edin.
 
Bilgisayarınız masaüstü mü notebook mu?
Notebook'sa onların onboard ses kartı bu işler için yetmiyor.
Masaüstünün onboard ses kartı biraz daha idare eder ona göre. Mikrofon girişinden taktıktan sonra, direk ses duymanız mümkün olmayabilir bazen. Hoparlörün sesini sonuna kadar açtıktan sonra clean sesi duymaya çalışın.
Yok eğer kastettiğniz şey, guitar rig, ampli tube vs. gibi programlardan ses alamamaksa onların giriş/çıkışlarını iyi ayarlamak gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Masaüstünde denedim.Masaüstü 5+1 e bağlı zaten.Mikrofon girişine taktım ses sonda.Müzikle test ettim bunu zaten.Malesef çıkmadı programlarla denesem olur mu acaba?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ayarlar gördüğünüz gibi
 

Dosyalar

  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    182.4 KB · Gösterim: 778
oradan giriş ayarlarına gelip mikrofon sesini açın sanırım bu resim çıkışın resimi.. Tabi yanılıyorda olabilrim uzun zamanda xp kullanmadım
 
son gönderdiğiniz resimde mikrofonun altındaki kutucukda tik var onu kaldırım ve gelişmiş ayarlardan mikrofon sesini artır gibi bir seçenek varsa onu işaretlemeyi deneyin
 
gitarı bilgisayarın ön kısmına taktıysan oradaki front ile başlayan kısmı işaretle ve diğer mikrofon artırmayı işaretle bakalım olacakmı
 
Gördüğüm kadarıyla soundMAX diya bir program var PCnde. O programın kendi paneli olacaktır. Oradaki bazı imgeler ve ayarları kontrol etmen gerekecek. Denetim masasından öyle bir program olup olmadığını, kurulu olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Sonra, Bilgisayarında başlat menüsünden o programı bulup ilgili paneli aktif ederek oradaki mikrofon girişlerini kontrol etmelisin.
 
Geri
Üst