Fender Hot Rod Deluxe Iii

Takas olarak bir teklif geldi. Amfi hiç kullanılmamış. Laney GH50L + 1960A kabin için üstüne para teklif ediyorlar. Hiç kullanmadığım bir amfi. blues juniorla arasında çok fark var mıdır. (fx loop ve watt dışında) yani değer mi değmez mi karar veremedim.
 
eskiden kullandığım bir amfiydi. süper bir amfidir. tipik 6L6 karakteri vardır. biraz fazla parlak bulduğum için peavey clasic 30 aldım ama tavsiye ederim size. ama ağır sayılabilir baştan uyarayım :) clean kanalı çok iyidir. ama drive kanalı yerine pedal kullanmayı tercih edebilirsiniz. yaylı reverb'ü problematik bir seridir. özellikle onu kontrol ederek alın. çok hassas yayları olduğu için reverb tankı basit bir darbede bile zarar görebilir.

genel olarak 10 üzerinden 8 veririm bu amfiye. fakat taşınabilirlik/performans istiyorsanız biraz kol kası gerektiren amfidir, fakat şüphesiz sizdeki half-stack laney'den daha mobildir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
zaten amaç mobiliteydi ama aldığım bir kaç özel mesajdan ve sizin yazdıklarınızdan pek taşınmaya uğraşmaya değmeyeceği sonucuna vardım.
 
hayırlısı olsun deyim.

molite olayında blackstar ht-5 in üstüne yok :) ama daha fazla güç ve biraz daha vintage ton istiyorsanız düşünmeden peavey clasic 30 alın derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
hayırlısı olsun deyim.

molite olayında blackstar ht-5 in üstüne yok :) ama daha fazla güç ve biraz daha vintage ton istiyorsanız düşünmeden peavey clasic 30 alın derim.

ht5 geçti elimden ama bana pek hitap etmiyor.classic 30un drive kanalı fena değil. aslında amacım tondan çok para kaynağı sağlayıp elimde idare edecek bir amfi bırakmak. acelesi yok dursun bakalım.
 
Temel beklenti mobiliteyse, bence, bu ampli bu talebi tam anlamiyla karsilar demek dogru olmaz...Yaklasik 20,5kg ve kucuk bir cihaz degil ancak hic tasinamaz elbette degil (blues junior da 14kg)...Blues Junior'dan temel farklari;
  1. 2 kanal olmasi
  2. More drive gibi bir ilavesinin olmasi (yeni blues juniorda da fat gibi birsey var sanirim)
  3. Effects Loop
  4. Presence
  5. EL84 yerine 6L6
  6. 2 input
  7. Sanirim speakerlar da farkli
  8. 40W
Tonuna gelince (su anda kullanmakta oldugum ampli), ozellike blues calmak icin fiyat araligindaki en iyi amplilerden birisi denebilir...Ton olarak blues junior in uzerinde oldugunu dusunuyorum (sanirim ozellikle 6L6 i daha cok begendigim icin)...Ancak ozellikle, sevgili AKINROLL un da belirttigi gibi drive icin ilave pedal ihtiyaciniz olabilir (benim ihtiyacim olmuyor ancak arada bir "acaba" diyorum) ama benim gordugum kadariyla pedallarla gayet iyi anlasiyor...
Ozetle bu ampli epey ragbet goren bir cihaz (hatta bu sinifin en cok talep edileni olabilir) ve epey iyi bir ampli...Sahip olmanizin sizi uzecegini hic dusunmuyorum, en kotu elinizden kolaylikla cikartabileceginizi dusunuyorum (III olanlari ozellikle ragbet gormekte)...
Umarim yardimci olabilmisimdir...
Sevgiler ve saygilar...
 
ben de 6L6 ile pek barışık değilim aslında . biraz daha para istedim üstüne vazgeçti zaten eleman :) blues junioru sd1 +rat 2 ile kullanıyordum ve oldukça güzel lead tonu alıyordum bu amfide de alınır sanırım. ama her zaman driveı amfiden alma taraftarıyım.
 
Geri
Üst