SX gitarlar hakkında

squier tele de güzel sx tele de güzel.

Eski sx tele sahibiyim.Artıları,
-sap çok rahattı ve cilalıydı. Sarartılmış güzel bir rengi vardı vintage fenderlerdeki gibi. çok hoş :)
-manyetikleri gayet iyiydi. manyetik takviyesi düşünüyordum ama vazgeçtim. Bir çok single manyetik gitar kullandım anlıyamadığım bir şekilde dip ses çok azdı ama yine de gayet iyi single tonu vardı.
-bridge manyetiğinde güzel rocknroll tonları alınıyıdu ac/dc,rolling stones,led zeppelin fln. Neck manyetiğide iyiydi. stratımsı bi neck sesi vaardı. Bi anda srv blues tonu.
-görüntü olarak enfes. vintage tele taklidi gibi bişeydi sarıydı. pickguardı siyah yaptım 52 tele gibi bişey olmuştu ve sadece 200 tl :)

Eksileri:
-fretler iyi değildi.
-jack girişi hiç sağlam değil.
-burgular iyi değil. akort kaçmıyodu pek ama ne biliyim şimdiki fenderler harika kilitli fln oluyor. Ama bu fiyata iyi tabi
-Bir de teller gövdeye bağlanmıyor köprüde bitiyor. ama bu fiyattaki squier telelerde bu şekilde.

Sonuç olarak bu eksiler bu fiyata hiç önemli değil.Artıları baya baaskın. Belki fretlere bi çözüm bulunabilir.


Squierleride bolca denedim. Onlarda güzel afinity tele mesela. Standartlar daha pahalı ama onlara ısınamadım nedense. alıcak olsam affinity tele alırdım. Ama onların işçiliği de öyle iyi değildi hani.
 
Adamlar genderson fetişi yapmışlar gibsonla fenderi birleştirmişler, maple sap alder gövde lp kasa üstelik yanında amfisi, kablosu, penası, dvdsi var.

http://www.sxguitarspain.com/sx_eg-2k.htm

Hadi bakalım buna da dava açsınlar görelim !

Bunlarla 100-200 dolarlık seride yarışamaz ne fender ne gibson ne yamaha..

Gendersonların görüntü iyi en azından. SX değil de Gipsy Rose idi sanırım, bolt on bir LP'ünü denedim, (Ibanez TBX 60 watt idi sanırım amfi) inletti ortalığı!! O ne dolgun bir ton, o ne sustain?!?! Güya simli mimli kız çocuğu gitarı :D:D
 
Sitelerinde fiyat yazmaz hiç. Sahibinden'de gördüğüm ikinci elleri 250 - 600 arası gidip geliyor. Başlığında veya açıklama metninde "Çok süper" gibi ifadeler varsa kesin 500-600 bandında zaten :)
 
Geri
Üst