SX gitarlar hakkında

Fiyat performans gerçekten inanılmaz tabi 250-300 liraya:) Yalnız 2ts olan en ucuzları sunburst ama kırmızımsı bir sunburst onlar baya baya kötü.Bu alder serileri baya hoş ama denemek gerek .Telecaster olup hiç tiz ve mid frekans duyamadığım bile oldu:)
 
Selamlar SX SST Alder sahibiyim, gitarda ufak birkaç modifiye var onları yazayım. USA Standart Strat Manyetik seti, graptech üst eşik, wilkinson burgular var. Kayıt ekleyeceğimi söylemiştim buyrun :)
Pod 2.0'dan direk mixcrafta girerek direk kayıt aldım,herhangi bir oynama yok ;)
 
Ben American alder serisi strat aldım yeni:) Pickguardı açınca bakrım ancak üzeri lamine gibi gelmedi bana.
Sitesinde selected one piece american maple sap yazıyor ve aynen öyle çok güzel bir sapı var inanılmaz fiyatına göre.
Yeni gelen sst serileri var daha ucuz olan 57- 62 falan diye geçiyor onların sapları iki parça fretboard lamine (rosewood zaten haliyle öyle olacak:)ancak maple da öyle)Çaldım fakat o gitarlar maalesef ki "öğrenci gitarı" statüsünde geldi bana.Bazılarının sap maple ı falan çok janjanlı falan fakat maalesef 3-4 tane denedim hiç iç açıcı değildi.
American alderdeki gövde ağacı desenleri ile bu sst serilerindeki sunburst serilerindeki alderlerin alakaları yok.Diğerileri zaten boyalı birşey gözükmüyor.
Ash gövde olanlara gelince gövde güzel ancak sap american alderlardaki gibi değil.
 
Fretboradlar lamine derken, üzerleri kaplamalı falan mı?. Benim 62 hardware hariç gayet sorunsuz gibi. Tabii gövde "solid" midir, kazımadan anlaşılmaz. Önümüzdeki günlerde 22. perdeyi de çaktırıp burguları değiştireceğim gerçi o zaman tuşede lamine yedirme durumu varsa çıkar büyük ihtimal ortaya. Ama bendeki sap bakılırsa tek parça, ortada bir rosewood destek var. İki parça, lamine olsa dert mi? Bu ton ile değil valla :)
 
Yok sizinki normal tek parça maple üzeri tek parça rosewood.
Maple olan 57sstlerde rosewood un yerine maple kaplanmış gibi.sap yine tek parça ancak tuşe de ayrı bir maple.Lamine yanlış bir ifade oldu sanırım.

Zaten kendi sitesinde de açıklamalar var:
http://www.teamintlco.com/sx/products.asp?ProductType_ID=2&ProductSubType_ID=83

Tondan memnunsanız zaten süper , tek parça 3 parça falan hikaye sonuçta çıkan ses önemli .Ama tabi dediklerim genelde daha iyi çıkma ihtimalini arttırıyor.
 
Gitarları luthier abiye verdim, pazara dek gitarsızım. SX'in klavye 22 perdeye, tremolosu beş yaylıya çıkacak. Burguları taktım, makineyi bulursam resimlerim artık :)

İleride paralanınca sıra sustain bloğuna gelir, sonunda da manyetik değişimine gideriz sanırım.
 
SX bass gitarları hakkında fikri olan acaba var mı ? Alder basslar coverlarda çok görüyorum. Hani bir takım +ları var ki alınıp kullanıyor. Jazz bass manyetikli kopyaları için bilgi bekliyorum, saygılar...
 
Sx'in bas gitarları da aynen elektro gitarları gibi. Bol deneyip hoşa gideni almak gerekiyor. Bir kaç gün önce SJB Alder modeli denedim bir tane. Amerikan olmayıp bu kadar dolu tınlayan bir bas denememiştim uzun süredir. Sapındaki maple da da hoş ama çok belirgin olmayan flame vardı. Biraz modifiye ile sahnede bile çalınır bence. Hele şimdi yeni bir modeli geldi Sx Andromeda diye, asıl işte o çok çok bomba bir bas. Henüz Türkiye'de görmedim. Gözünüze çarparsa denemenizi tavsiye ederim.
 
Abi valla bende şu aralar 2. gitar bakınıyorum. Shecter alacaktım ancak emg li bir gitarım var ve bir yandan da maple tuşeli bir strat istiyordum. Sx in kalitesini çok duydum ve bu konu beni benden alıyor :D. Birde bende Malmsteen sevgisinden dolayı 21 perde scallop fantezisi var :D Sanırım tüm fantezilerimi(köprüdür, manyetiktir, pickguarddır, renkli volume potansları, hatta belki swirl boya bile)gerçekleştirebileceğim bir gitar sx. Bir ara denemek lazım. Hatta seversek birde almak lazım :D
 
Relic mi edeceksin sıfır gitarı :D İyisini bul da keyfini sür :)
Yok zamanla relic olması taraftarıyım ben :D Ama nasıl desem hani gitarı Moda müzikten alıp direk Volkan ustaya scallop için gidicem gibi :D Birde imkan olursa manyetik ve görsel değişiklikler yapıp kendi haline bırakıcam :D
Görsel değişiklikde işte hani daha çok İbanezlerde boy gösteren renkli potanslar ve manyetik çerçeveleri mesela :D Scallop benim için 21 perde sss stratta olmazsa olmaz zaten :D Normalde floyd rose taktırırdım ancak artık tremolo kolunu çok kullanmıyorum. Vintıç tremolo yeterde artar. Belki daha kaliteli birşeyle değiştiririm vintıçı o kadar. Aslında 15 yaşında bir gitarist adayı için iyi bir deney gitarı olur gibi :D Hani herşeyi üstünde deneyebileceğim bir gitar. Ltd ye çok dokunamıyoruz tabi babaya az para saydırmadık :D En yakın zamanda edineceğim bir sst 57 :p
 
Geri
Üst