Tube Screamer

bird-y demiş ki:
Bir de sanırım boost için karakterini sevdiğiniz pedal gitara daha yakın sırada kullanılıyor genelde..ancak ben tam tersini yapıyorum çünkü her ne kadar boosterın gaini kapasamda diğer pedalın sesi istediğimden fazla bozuluyor bu şekilde..Bu konudaki görüşlerinizi de alabilirmiyim?
Benim bildiğim kadarıyla tonlarını beğendiği ve boost etmek istediğin pedalı gitara değil, amfiye yakın diziliminde bir setup oluşturman gerekiyor. Çünkü gitarıdan gönderdiğin sinyal geçtiği en son pedalın karakterine bürünüyor, bu sebeple de sen gain'i ne kadar kapatırsan kapat, son drive pedalı kendi tonal özelliğini yükleyerek amfiye gönderiyor sinyali. ;)

Sevgiler...
 
Bende var bir adet blackface twin reverb 70 ten kalma ama iyi bir elden geçmesi lazım bakım lazım... daha sesinide 3-4 ten yukarı açamadım fakat açarsam yorumumu yine yazarım..silverfacede kullandım daha önce fakat bunun hakkında şu an tam bir yorum yapamıyorum blackface farkı olarak ama sesi açıp dener denemez yorumumu yazarım hangisinin daha yakın tonları olduğunu srv ye.
 
pod zoom veya digitech gibi procesorlerdeki tube screamer modellemelerini
gercek ts9 la veya ts7 yle kıyaslayan birileri varmı
bu simülasyonlar gercekleri kadar iyimidir
 
yanlıs hatırlamıyosam digitechti bi videoda izlemiştim ts9 simulasyonunu aslında tercih meselesi ama amfi lambalı değilse ve ts9 u tek basına kullanacaksan bence prosesör daha basarılı bende var bi tane booster olarak kullanıyorum cok iş görüyo ancak tek başına cok verim alamıyorum
 
ben sansamp tri ac i digitechrp150 deki ibanez ts9
simülasyonuyla boost luyorum
gitar tonu sadece sansamp i kullanırkenki halinden cok daha net ve temiz geliyo acaba bir ts 7 alsam simülasyon yerine gercek ts7 ile boostlasam
şimdiki halinden daha net bi gitar tonu elde edebilirmiyim cevaplar için şimdiden teşekkürler :)
 
denemek lazım edebilirsin aslında benimde arada add miniampin clean tonları üzerine actığım oluyor o zaman daha netlesiyor ses daha soft bi ton elde ediyorum aynı sekilde amfimin driveı ile (drive yok denecek kadar az) boost ettiğimde de hemen hemen aynı tonları alıyorum dediğim gibi bu tarz aletlerle boost edince bana kalırsa prosesörden iyi bi sonuc elde edilebiliyo ama denemek gerek tabi hiç prosesörle boost yapmadım acıkcası o yuzden kıyaslamak zor saygılar..
 
Onceden TS9DX kullaniyordum, lead kanalima tone ve output boost icin, artik ISP Fetish aldigimdan pek ihtiyacim kalmadi, zira FAT ayari sayesinde tokluk da katabiliyor, daha memnun oldum diyebilirim acikcasi, da benim sahsi zevk renk durumumdan dolayidir o da.

TS9DX'imi satmayi dusunuyorum bu yuzden, ilan da acsam iyi olacak aslinda.

Ha guzel pedal midir ? Mis gibidir tabii ki ehah.
 
Geri
Üst