Drive Kaydı Için Tavsiyeler

T

thx1138

ev ortamında drive'lı kayıt yapmak istiyorum. amfimi mikrofonlayarak bu işi yaptım diyelim. amfim ve mikrofonlama ekipmanım da ortalama üstü kalitede. kayıt yapılan tonu yumuşatmak ve daha pürüzsüz bir sound haline getirmek için neler yapılabilir? var mı püf noktalar?
 
Turkrock arşivlerine bakmanı tavsiye ederim. 7-8 yıla yayılmış çok uzun ve faydalı tartışmalar (kavgasıyla gürültüsüyle) karşılaştırmalar mevcut.
 
sennheiser e609 tavsiye ederim. sm57 'ye göre daha tok ve dolgun bir kayıt alırsın.
mikrofonu amfinin hoparlörünün tam ortasından almak yerine biraz daha dışına doğru yerleştir. Ne kadar hoparlörün merkezine yaklaşırsan o kadar tiz olacaktır.
kaydedeceğin gitar partisyonu için 8 / 10 drive kullanıyorsan 6 / 10 drive kullanarak kaydetmeye çalış. Eğer istediğin hissiyatı bozmuyorsa daha temiz ve doğal kayıt alacaksın.

Drive 'lı kayıtlarıın (örneğin nakarat'daki gaz bir bölüm) double kaydını (aynı kaydın bire bir aynısını almaya çalışarak) tekrar kaydedip bu 2 kanalı mix' de sağlı sollu pan' larsan çok daha dolgun duyulacak drive lı gitarların. Kayıtlarda diğer kanallarla dengeli olacak kadar compressor ve reverb miktarı da o derinliği ve yumuşaklığı verecektir.

Ben bu işin uzmanı ya da iyi bilen birisi değilim.
Sadece ben kayıt almaya çalışırken dikkat ettiğim konular bunlar.
 
Geri
Üst