kalvyeden bilgisayara midi aktarırken kalite kaybetemek

yamaha klavyede (psr 630) besteler yaptım. Bunları yaparken çeşitli müzik enstrumanlarını üst üste kaydettim. Klavyenin disketinde çalarken, bu midi formlar gerçek enstruman sesleri ile çalıyor. Ancak aynı kaydı pc'de çalarken ses kalitesi hiç bir şekilde tutmuyor. Bunun nedenini biraz düşündüğümde disketteki midi dosyalarını klavyede çalarken klavyenin kendi hafızasında kayıtlı olan ses verilerine göre müziği çaldığını, aynı dosyaları bilgisayara aktardığımda, bilgisayarın kendi hafızasında daha düşük kalitede olan, bu dosyadaki seslere tekabul eden sesleri çaldığı sonucuna vardım. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Bestlerimi bilgisayarımda klavyede olduğu gibi dinlemem mümkün mü?
 
Konu başlığını biraz daha detaylı yazmanız mümkün olur mu acaba? İleride Arama yapan insanlar da bu başlığı görsün, 2 kere soru sormasınlar.
 
AHAHAHAHAHAHAHAH Turkrock tarihinde daha süper bir konu başlığı görmedim abi ya :mrgreen:

Soruna gelince, galiba kullandığın program için değişik bir ses bankası indirmen gerekiyor, ya da başka bir program kullanman :)
 
dostum yaptığın parçayı önce bilgisayara midi olarak atacan,daha sonra bu midi dosyasını cubase,sonar gibi bir programa import edecen,daha sonra enstrumanlarına uygun vstiler le desteklettirecen hepsi bu kadar klavyeden aldığından çok daha gerçekci sesler alırsın doğru vsti leri kullanırsan
 
Luke,

Keyboardunda yaptığın işlem aslında bilgisayardaki sequencerların sanal enstrümanlarla yaptıgının aynısı.

Haliyle midi halinde kaydettiğin parçan bilgisayara gelince bilgisayarındaki ses bankasını kullanmaya çalıştıgı için anlamsız sesler çıkıyor olmalı.

Aslında bu midi kaydı, Western filmlerinde barlarda sıklıkla görülen "otomatik çalan piyanoların" yaptıgı işle aynı mantıkta işliyor.
O piyanoların göbeğindeki braille alfabesiyle yazılmışa benzeyen kabartmalı kartuş, ara elemanlar vasıtasıyla piyanoyu çaldırıyor :)

Senin de midi ile kaydettiğin,o piyanodaki kartuş gibi şarkının bir haritası oluyor.
Nerde, ne kadar süre ile ne şiddette hangi notayı bastığını kaydediyorsun ve geri çalarken klavyenin bank lerindeki sesleri klavyen otomatik çalıyor.

Açıkcası şu anda en çok kullanılan ve basit olan VST enstrümanlar işini çok kolaylaştırır ama sen klavyeni kullanmak istiyorsan o da mümkün olabilir.Klavyen böyle bir şeye izin veriyorsa tümleşik olarak çalıştırıp sesleri klavyenden de alabilirsin.

Klavyenin kullanma klavuzu(PDF) veya sitesinde linki var mı?
 
Geri
Üst