chicken picking tekniği

bu tekniği steve morse hakkında yazılar okurken gördüm.nasıl bir tekniktir bu.bilen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.fotoğraf viedo falan varsa paylasırsanız sevinirim
 
Bu bana birşeyi anımsattı? Steve Vai miydi kimdi yapıyordu? İşaret parmağıyla Tapping 'li Sweep Picking yapma gibi birşey herhalde. (Hööö?)
 
Hayır. Bu teknik bluegrass, country tarzlarındaki icracıların kullandığı bir şey. Aslında banjonun gitara adaptesi gibi desek yalan olmaz sanırım. Görmek için ise Morse'un eğitim videolarını almak gerek.
 
Bu da öyle zaten ama tonları da ayarlayarak ciddi ciddi banjo sesi alıyorsun gitardan. Çok tatlı...Morse albumlerindeki country havasındaki şarkılarında kullanır.
 
pena, orta parmak ve yüzük parmağı kombinasyonuyla kotartılan picking tekniği. bir parmak eksik çalsanız birşey demezler, serçe parmağını da işe sokarsanız alkış alırsınız. hybrid picking de denir. country ve blue grass icra edenler için olmazsa olmazlardan. akustik guitarla ve electroda clean toneda yapıldığında kendine has soundu direk farkedilir. bir de bunu gaini kökleyip, hatta wah kullanıp yapmak vardır ki helal olsun hayvanıma dedirtir
 
nienturi demiş ki:
zaz demiş ki:
bir de bunu gaini kökleyip, hatta wah kullanıp yapmak vardır ki helal olsun hayvanıma dedirtir

Bunun yapıldığı bir örnek verebilir misin? Merak ettim.

Johnny Winter and Live albumu mean town blues!

ZZ top'tan Gibbons bol bol kullanir.

Lynyrd Skynyrd bol bol kullanir mesela I know a little isimli sarkinin girisi bunu en deli orneklerinden birini ihtiva eder.

Link olarak Albert Lee'nin advanced country guitar ders kitabindan ogretilen (ama benim hala ve hala ogrenemedigim) bir parca var, that's alrite mama ikinci solosu. Burada bolca kullanir bu arkadas. (kitabin tamamini vermedigimiz ve kitapta bende orjinal kopyasi oldugu icin icimiz rahat belirtelim merak eden arkadaslara)

Albert Lee - Advanced Country Guitar - That's Allright Mama second solo

B
 
nienturi demiş ki:
Hayır. Bu teknik bluegrass, country tarzlarındaki icracıların kullandığı bir şey. Aslında banjonun gitara adaptesi gibi desek yalan olmaz sanırım. Görmek için ise Morse'un eğitim videolarını almak gerek.


Çok dogru bu teknik daha çok country de kullanıyor ilk Morse^de görmüştüm ZW ında bir videosunda bu tekniği gösteriyodu.
 
yanlış biliyorsam düzeltin ama bu olay teli pena ve parmak arasında sıkıştırıp hafif çekerek vurulan teknik değil mi?

böyle anlatması zor oluyor tabii ama pinch harmonikten bahsetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın
 
pena, orta parmak ve yüzük parmağı kombinasyonuyla kotartılan picking tekniği

Zaz adlı arkadas en kısa tanımı ile açıklamış güzelce
Chris Impellitteri'nin 17Th Century Chicken Pickin' adlı parçasında bu tekniğe rastlayabilirsiniz ( Hatta rastlamakla kalmayıp tüm parçanın böyle olduğunuda görebilirsiniz ki adam parcanın ismini chicken picken koymuş zaten :LOL: )
 
Geri
Üst