Kargo Şirketleri

Hangi kargo şirketini tercih edersiniz?


  • Toplam oy veren
    119
Selam arkadaşlar;
Müzik enstrumanı alırken 2. el tercih ediyorum genellikle ve kargo şirketleri vasıtası ile alışveriş yapmaya çabalıyorum. Gel gelelim ne zaman bir ürün alsam günlerce kargom gelmiyor. Yurtiçi kargo mng kargo ptt kargo gibi şirketleri denedim ve sonuç hüsran.
En son aldığım Wah pedalı 8 gün geçmesine karşın hala elime ulaşmadı ve en sonunda gidip ofislerinden kendim aldım. Tahmini süre 48 saat denmesine karşın günlerce ulaşmıyor elime. Özellikle şehir içinde günlerce dolaşıyor. Akşam 7 ye kadar işte çalışınca ofislerinden almamda bir hayli zor oluyor.
Sabırsızlığım bir yana diğer bir olayda sahibinden gibi sitelerden ürün alınca ilan onayı sıkıntısı çıkıyor. Karşı taraf onayla hemen paraya ihtiyacım var derken bir yandan da güvenemeyip ürünün gelmesini bekliyorum.
Sizden ricam şikayet ve önerilerinizi bu başlık altında paylaşmanız. Benimle aynı sıkıntıyı yaşayanlar veya memnun oldukları kargo firmasını paylaşmak isteyenler bu başlıktan birbirimize yardımcı olabiliriz.
Saygılar...
 
Kötünün iyisi yurtiçi kargo. Yani en azından benim bulunduğum semtteki şube arada sıkıntı çıkarsa da idare eder diğerlerine göre. Ptt kargoya hiç değinmiycem bile. Mng ve aras kargo anasını ağlatıyor ekipmanın/gitarın. Onlarla asla göndermiyorum. Yurtiçi kargo da 600 km'nin altın da olan yerleri 17-18 saatte teslim ediyor.
Rica ettiğim zamanda düzgün taşıyorlar gitarı vs. Diğerleri, bildiğin kamyona fırlatıyor. Şahit oldum 3-4 kez.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Mümkün olduğunca kargo ofisinden almanızı tavsiye ederim İstanbul'dan Gaziantep'e 1 günde geliyor G.antepte 500 metre uzaklıkta şubeden 3 günde geliyor :) Üstelik eve getirdik diye ekstra para alıyorlar :)
 
Kargoyu evden alma ve eve teslim gibi durumlarda +7 lira fazla alınıyor. Mesela çoğu zaman arayıp çağırırdım, bilmiyordum durumu. Normalde 23 lira tutan kargo, 30-31 lirayı buluyordu.
Ama şubeden teslim alınca bu kadar farketmiyor. 2-3 lira en fazla.
 
Kargoyu evden alma ve eve teslim gibi durumlarda +7 lira fazla alınıyor. Mesela çoğu zaman arayıp çağırırdım, bilmiyordum durumu. Normalde 23 lira tutan kargo, 30-31 lirayı buluyordu.
Ama şubeden teslim alınca bu kadar farketmiyor. 2-3 lira en fazla.
işlerini doğru dürüst yapsınlarda 2-3 lira değil 5-10 lira alsınlar.. Ancak cihaz hasar gördüğünde veya kargo kaybolduğunda 2-3 lira bile fazla kalıyor...
 
mng kargoyu önermiyorum abimin başından geçen bir olayı anlatayım , abim internetten alışveriş yapıyor ve mng kargoya veriliyor aldığı ürün sonra kargo eve geliyor ki bir bakıyor paket ıslak (iyiki de elektronik cihaz değilmiş) sonra tabi mng kargonun şubesine gidiyor ve sizi şikayet edeceğim diye tartışıyor tabi olay uzayınca adamlar şikayet edersen et diyor ve abim şikayet ediyor sonrasında hiçbir şey olmuyor. özensiz iş yapıyor mng paketleri fırlatıp atıyor sonrasında şikayet etsende işe yaramıyor
 
aslında bu malesef kargo şirketinden çok şubeye (veya şehir içi organizasyona, o her neyse) bağlı bir durum. örn. iki ay önce yurtiçi kargo şişli şubesine istediğim iki paketin ilki osmanbey, ikincisi bomonti şubesine gitti. ikinci paket zaten istanbul'dan gelmişti ve adresi evdi. bomonti şubesi kendi bölgeleri değil diye göndermeye tenezzül etmedi paketi. şişli şubesinden paketi almaya giden kişiye de bomonti şubesinin yerini tarif etmeye bile kimse tenezzül etmedi. böyle bir rezillik olamaz. üçüncüde belki de doğru şubeyi tutturacaklardı ancak benim yurtiçi kargo ile işim bitmiştir.
ben de henüz mng ile herhangi bir sorun yaşamadım. mng ile devam edeceğim şimdilik...
kamyona fırlatma olayına gelince, yurtiçi kargoda kırılacak etiketli paketin fırlatıldığını bizzat gördüm malesef.
 
Arkadaşlar kargonun iyiliği-kötülüğü malesef bulunan şubedeki elemanların çalışma kişilikleriyle ilgili bir durum. Ama şikayetleriniz genel merkezdeki müşteri hizmetleri numarasına bildirirseniz hatta ki şubede kargo yollarken elemanın davranışlarını beğenmezseniz ismi ile şikayetinizi gerçekleştirin. Emin olun bir telefonu bile dikkate alıyorlar.
 
Zonguldak merkez için konuşuyorum, Yurtiçi kargo ile 24 saatten az zamanda, İstanbuldan ürünü teslim alıyorum. Lakin en ufak bir sorunda şikayet falan, Allah muhafaza dayak yeme tehlikeniz var. Aras kargoda fena değil, sehir içi servis sorunu var akşam saat 21.00 da yatıya gelmiş gibi mal teslim ederler. Mng kargoya hiç girmeyeyim. Fillo ile Sürat kargo servislerini dökülmüş Murat 131 kartal vari araçlar ile yapıyorlar, hesabını siz yapın artık.
 
PTT kargo. Başka hiçbir firmaya güvenmem, özel firmaların hepsi çok kötü ve inanılmaz pahalılar, hele ki Yurtiçi Kargo, cidden evlerden uzak kalsın, o kadar kurumsallaştılar halen 1 şubenin davranışı bile diğer şubenin davranışı tutmuyor. PTT kargo ise şimdiye kadar gördüğüm en titiz işçiliği yapıyor, bizzat şahit oldum. Bunun en büyük sebebi de kalifiye eleman. Özel bir firmaya kafadan girebilirsiniz, askeri maaş ile çalışırsınız ama PTT için birçok sınavdan geçmeniz, hatta KPSS'e girmeniz gerekiyor, çünkü devletin elinde olan bir organa girmiş oluyorsunuz. Çoğumuz bilmez ama Türkiyeye gelen birçok sağlam gitar ekipmanı PTT ile ülkeye gelir ve dağılır.
 
Ben Şuan için UPS tercih ediyorum. Teslim süreleri ortalama 2 gün çok sayıda kargo gönderdim bir sorunla karşılaşmadım.
 
Geri
Üst