Kayıt Için Gitar Jakı Önerisi?

Kayıtta kullanılan kablo ve konnektörler çok önemlidir. 50 liralık rastgele seçilen jaklarla kayda girilmez. Frekans kaybı yaşarsınız. Bir jak'ın iyi olup olmaması sadece yarattığı dip gürültüyle orantılı değildir. Zaten dip gürültüsünün kaynağı jak dahil bir çok şey olabilir.

Konnektör olarak Neutrik, kablo olarak Klotz kayıt mühendislerinin kullandığı standartlardandır.
 
Öncelikle herhangibir cak alıyosun, ha gidipte itin poposuna sokulanlardan değil. Ben geçen 20 tlye aldım şimdiye kadar aldığım en iyi caklardan diyebilirim. Ha ama baktınki sıkıntı var yani illa bir sıkıntı olacağını düşünüyosan hemen ''antidepresan'' tedavisine başlıyosun :D
 
sadece kayıt için kullanıcaksan 3m.' yi geçmeyen bir jack almanı öneririm sinyal kaybını minimumda tutmuş olursun. Bence kabloyu yaptırman en iyi tercih olur, kabloyu Mogami veya Klotz, uçları Neutrik seçebilirsin.
 
Fazla para vermene gerek yok :) ve uzun kablolu jack da alma bence onların gürültüsü fazla oluyor.Kablosu azda kalın olmalı bence kırılma riski azalır.
 
benim elimde 80 liralık ibanez jak var sonra eski cort jakımla(20 tl) karşılaştırayım dedim dip gürültüsü yok ikisindede eğer bilgisayar üzerinden iş yapıyorsanız gaini en makul seviyede sabitlemeniz lazım sağlam bir noise gate iş görür ama dediğim gibi pluginlerle aranızın iyi olması lazım plugin olmaz diyorsanız prosesör işinizi görecektir.
 
Geri
Üst