Şehirler Arası Otobüslerde Gitar Taşımak

Merhabalar öncelikle.
Başlık biraz garip olmuş olabilir, kusura bakmayın. Durumu açıklıyorum,
Önümüzdeki hafta gibi, İstanbul'a gitme durumum var. Birkaç arkadaşla takas konusunda konuşmuştuk. Yani gitarı da yanımda götüreyim diyorum.
Ancak, otobüste bagaja koymamı mı isterler? Yoksa yanıma almama müsade ederler mi?
Bu konuda tecrübeli olanlar, yardımcı olurlarsa sevinirim.
Teşekkürler. :)
 
Abi benim caseyi biliyosun. Öyle bişe varsa üst tarafa sığmaz. E kucağına hiç alamazsın. Zaten öyle bi case varsa gönül rahatlığı ile bagaja atabilirsin. Ben defalarca öyle taşıdım.
Ama naylon kılıf var ise gerekirse otobüse binme yürüyerek git derim :joyful:
 
Pamukyol al bir tane tek kişilik, bacaklarının arasında götür, gigbagde çok gitar taşıdım öyle, hiçbirisinde de arıza çıkartmadılar. Koltukların arasındaki mesafe de geniş olduğu için sıkışmazsın...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Pamukyol al bir tane tek kişilik, bacaklarının arasında götür, gigbagde çok gitar taşıdım öyle, hiçbirisinde de arıza çıkartmadılar. Koltukların arasındaki mesafe de geniş olduğu için sıkışmazsın...
Kamil Koç ile falan gidiyorum genelde. Onlar biraz sorun çıkaracak cinsten gibiler. Napsam bilemedim.
 
Uçakta çok kasıyorlar ve komik 10 yıl önce uçakta kucağımda gitarla amerikaya gidip gelmiştim :p ama otobüste (bir süredir kullanmadım gerçi) uyduruk softcase'de klasik gitar çok taşıdım.

Muavinden ziyade hatırladığım önde oturan öküzlük edip bir anda koltuğu arkaya yapıştırınca sıkıştırabiliyor gitar varken. Tavsiyem bindiğinizde önünüzde oturana söyleyin gitar var yatırcaksan şimdiden yatır veya yatırmadan haber ver falan diye...
 
5-6 saat geçmez bacak arasında gitarla. Götürmeyeceğiz anlaşılan.
Aklıma, bu üst tarafta cep gibi bir yer oluyor ya otobüslerde, orası gelmişti koyarım diye.
 
Gitarı sorun etmezler normalde. Millet tek bilet alıp kucağında kocaman çocukla oturuyor.

Yeriniz cam kenarı olursa bacağınız ve cam arasına koyarsınız. Büyük ihtimalle üst kısma da sığar. Ama bir şekilde bağlayın da kaymasın / düşmesin.
 
Hocam hardcase yoksa yanına almanı tavsiye ederim eğer ben rahatıma düşkünüm yolda onla baş edemem dersen muavine söyle özel bölümler var otobüste. Mesela şöförler için yatak bölümüne koyabilirsin yol kısaysa. Onun dışında bagajlardan birinde küçük ayrı bir bölüm var. O bölüme bagaj falan koydurmazlar zaten oraya rica edersen gitarı koyabilirler. Çok sık seyahat ettim zamanında. :)
 
Bu arada başüstü dolabı diye nitelendirilen tepedeki bölmeye sakın gitarınızı koymayın daha önce arkadaşımın laptop ani bir manevrada fırlayıp kırılmıştı son derece tehlikelidir :)
 
Hocam ben Ankara'da okuyorum, ama ailem İstanbul'da. Her tatilde gitarım da benimle birlikte. Kamil Koç'un rahat olan araçlarından alıyorum bileti, tekli koltuk-koridor-çiftli koltuk tarzında. Genelde tekli koltuğu alıyorum, yer olarak geniş oluyor koltuk. Gitarı da kılıfının içinde bacaklarımın arasına koyuyorum. Hiç problem çıkmıyor, sap atması vs vs gibi.

Ancak dikkat et, cam kenarında oturursan ve softcase tarzı bir şeyin içindeyse(ısıdan etkilenebilecek birşeyse), kış aylarındayız kaloriferler genelde cam kenarlarının altından verir sıcağı. Sıcağa maruz bırakma gitarı ve kılıfı.
 
Bana kalırsa inanılmaz rahatsız bacak arasında taşımak. Ama bir haftadan uzun kalacaksam, her türlü çekerim o yolculuğu. Yoksa gitarın yokluğu daha çok rahatsız ediyor beni.
 
Geri
Üst