Zombiler

Walking Dead'i promoları dönmeye başladığından beri bekliyordum; uzun süredir de bu kadar beklediğim bir diziyi televizyondan takip ediyorum. Dün gece beklenen bir bölümdü çünkü konuyu ezberlemiştik neredeyse, adamın uyanışı ve her tarafı sarmış olan zombilerle yüzleşmesi. Ama yine de sürükledi gecenin karanlığında. İlk sezon 6 bölümle final mi yaptı? Oha diyorum o zaman. Cnbc-e muhtemelen haftalara ara koyarak filan yayınlayacaktır o zaman, 6 bölüm çok az çünkü. Pazar gecesine yerleştirmelerini de sevdim, haftaya güzel bir veda oluyor 9'daki La Liga maçından sonra. :)
 
SiPASTiK demiş ki:
haskankaaan demiş ki:
Kurşunla yada boyun kırılması ile ölmüyosa bu vatandaşlar nasıl ölüyo.(ölü bir insanı kaç kez öldürebilirsinki)

Filmi korkunç kılan yanıda o ya:) Ölmüyorlar..Yakacaksın,bağlayacaksın, hapsedeceksin,keseceksin...Ama öldüremezsin.. Yaşayan Ölülerin Dönüşü öyleydi..Hiçbirşekilde ölmüyorlar....Geliyorlar.......

iyide arkadşaın kaç yılında çekildi o film. :) zombi temasıda yıllara göre değişiklik gösteriyo. ayrıca 1980lere kadar vampirler sarımsaktan haçtan korkardı. kalbine kazığı sapladın mı ölürdü ama şimdik vampir filmlerinde yada vampir RPGlerinde öyle bişe yok. zombilerin olaylarıda yıllar içinde deişti. insanlar virüsle zombiye dönüşüyo artık. ki yaşayan ölülerin dönüşün'de de gene zehirli bir gaz sayesinde ölüler ayağa kalkıyodu. ayrıca zehirli yağmurdan yiyenlerde belli bir süre sonra zombiye dönüşüyodu. ( lan filmide amma sevmişim haa 15 sene önce izledim hala baya aklımda :D ) diğer filmlere b.k atıon ama onda da saçmalık vardı. adamlar yakmadan önce ölülerden biriyle konuştular neden beyin yediklerini anlamak için.sanki zombi filmi diil beyaz şov :D lan zombi konuşur mu??:D

yani zombi olayı gelişti ve değişti artık. zaten gene kurşunla ölmüyolar. beynlerden vurulmadıkları sürece. çünkü insan zombileşince beyindeki en temel kısım hayatta kalıyo. insanın en temel yaptığı şey hayatta kalmak hayatta kalmak için yemek yemen lazım bunlarda et yiyolar işte. sen kafadan ateş ettiğinde o bölge ölüyo dolayısiyle zombide. yani headshot yapmazsan istediin kadar mermi manyaa yap zombi gebermez :) ( en iyi örneği resident evil 3'ün-oyun olarak-cinematiğindedir. 50 tane polis ateş ediyo bi zombi ölmüyo niye çünkü headshot yapmıyolar ;) )

resident evil'ın filmleri berbarttır. en iyisi resident evil degenaration capcom'un sony'le ortaklaşa yaptığı animasyon film. resident evil atmosferine uyan tek film o.
 
old school vampir tarzını arıyorsanız "True Blood" derim.(Başlığı da var forumda)
Zombilerde ise o kıyamet sonrası dönem ve saklanma-savaşma heyecanı güzel.
 
The Walking Dead dizisine göz atacağım bir. 1.sezon 6 bölüm. Çizgiroman dan uyarlama. Hatta ülkemizde çizgiroman'ın 5 sayısı yayımlandı. Yurtdışında ise 11.sayı.
 
11 mi??? valla okuduğum forumlarda amerikada bitmiş bile o çizgiroman. 56. sayıdan falan bahsediyolardı. ayrıca çizgiromanla dizi arasında bariz farklılar olduğu görüşü yaygın.

dizinin bütün bölümlerini izledim. resident evil'ın filmleri gibi hoş ama pek bişey vaadetmeyen bir yapım. oldukça uzun bir ara veriolar ve eylül ayında yeni yayın periyoduna gireceklerini okudum. 13 bölüm üstünden anlaşma yapılmış ama inş. lik sezondan daha iyi olur çünkü bu halle 3.sezonu görmesi çok zor.
 
hııım avrupada 13. sayıda olabilirler. sonuçta diziden önce dünyada pek tanınan bir çizgiroman değildi. dizi sonrası avrupada da yaygınlaşmış olabilir. ama maeirkada bitmiş diye biliyorum. torrentlerden bütün sayıları bulabilirsin. öyle okumuştum. :)
 
Ben Türkiye den almayı tercih ederim şahsen. 1.sayısını alayım, beğenirsem devamını getiririm. Marmara Çizgi'nin bastığı çizgiromanlar genelde kaliteli içeriğe sahip oluyor.
 
28 days later'ı dün izledim.Prodüksiyon,senaryo falan çok iyi ama zombileri beğenmedim. Atlet gibi koşan zombimi olur ulan! :)
Bu gecede 28 hafta sonrayı izliyeceğim.
 
28 hafta sonrada güzeldi.Zombiler atletizmde kendilerini iyice geliştirmişler. :) Amerikan ordusu da yine içine etti bir işin daha. 2 gerizekalı çocuk yüzünden durduk yere mevzu çıktı. (bkz: gemicilik zihniyetiyle titanic izleyen adam)
 
ya zaten 28 days weeksteki zombiler aslında zombi değil. rage denilen insanı delirten ve aşırı saldırganlaştıran bir türk biyolojik virüs yüzünden o hale geliyolar. diğer zombi temalarındaki gibi ölüp dirilme olmadığı için adamlar rqag'in yarattığı kimyasal olaylardan dolayı Hussain Bolt gibi koşuyolar :D

bu arada aldığım haberlere göre the walking dead çok sevildiği için baika kanallarda zombi dizileri çekmek için hazırlıklara başlamış. ilk olarak AMC kanalı Awakening adlı bir dizi çekecekmiş.

abi hollywood'ta da oylarla aynı türkiyedeki gibi yürüyo. türkiyede asmalı konak tuttu bi anda ağa dizlerine boğulduk güneydoğu şivesi kaptık :D amerikada'da twiligth filmi tutuldu hooop geldi vampir dizileri şimdi zombiler revaca çıktı hoop zombi dizileri :D enteresan yahu :D
 
Rahmetli Michael Jackson'un Beat It klibinde atmosfer ve zombi makyajı müthişti, çoğu filmden de daha korkunçtu bu klip... 28 hafta mıdır, ay mıdır nedir, bi tanesini izlerken arkadaş gaza gelip "ulaan, bunların babası baş zombiymiş la!?" diye kükremişti, bunu da hiç unutmam. =)
 
biraz spoiler içerir, son bölümü izleyenler okusun.

amca, andrea nın shane le işi pişirdiğini anlayınca fena bozuldu. "o kadar ilgilendik gitti ona verdi" serzenişi yüzünden okunuyordu. :D
 
Zombie hikayeleri kadar dandirik senaryosu olan başka bir film grubu var mıdır ki acaba..(biri lotr için saçma demiş ya.. ona istinaden)
Klasik başlangıç : Bir kimyasal madde insanların beyin mcıklaması geçirmesine neden olur. diğerleri kaç baba kaçalım yapar. hah en sonunda gene onlar da zombie olurlar ya.. neyse
Klasik başlangıç : Hayvanlar üzerinde her türlü boku denerken biri kaçar, gider amcaoğlu ismayılı ısırır. ismayıl olur zombie ismayl. ondan sonra o onu, bu şunu, diğeri ötekini derken herkes uşağa durumu.
Klasik bitiş : Abi dünya süleymana kalmamış bana mı kalacak, açılın bakem şöyle.. hah ısır abicim şurdan da.
Klasik bitiş : Neverlandi bulur herkes. bir de bakarsın ki içerisi zombie kaynıyor.. aha şimdi sçtk

Onun yerine vampir serileri daha sağlam. en azından öyle ota boka çoğalmıyorlar.
 
Geri
Üst