Hamer Guitars

S

sinanocel

Arkadaşlar eskiden bi arkadaşta bu marka explorer kasa bi gitar vardı. Şimdi nette dolanırken gördüm ve aklıma geldi. Bu gitarlar hakkında bilgisi olan varmı ben denediğimde kulağıma gelen sesten memnun kalmıştım. Nette araştırdım fazla bilgi bulamadım. Nasıl gitarlardır bunar bilgisi olan varsa sevinirim.
 
slamer by hamer ise yan sanayidir. squier fender olayı gibi. asıl hamer amerikan yapımı bir gitar. explorer ve flying v kasalarıyla meşhurdur. 80li 90lı yıllarda çok popülerdi. judas priest falan bol bol kullanır. usa ise türkiye şartları için çok değerlidir. son dönemlerinde prs tarzı kasalara daha çok önem verdiler.bana kalırsa en yakışıklı explorerlar hamerınkilerdi.bir de endoneyza ve kore yapımı hamerlar var onlar da orta kalite gitarlar.
 
glenntipton.jpg
 
Hamer = Washburn

Kalite olarak aynı standartlara sahipler bence. Amerikan yapımı olanlar her markayla yarışır kalitededir. 80lerin glam gruplarıyla özdeşleşmiş markalardandı ama rock müzik de kapitalizmin köpeği olunca devasa markalar tarafından ezilip geçilmiş orta ölçekli üreticilerden biri olarak kaldı. Kesin daha büyük bi marka satın almıştır bu markayı daha sonraları. =)
 
ülkemize hep ucuz modelleri gelmesinden dolayı kötü tanınmış aslında çok kaliteli bir firmadır. yukarıda yazıldığı ve washburn markasındada olduğu gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Peki bu 350 euro 400 euro civarında türk sitelerinde satılan gitarları nasıl. Ben netten bi kaç video izledim epiphone gitarlarla aynı kalitede gibi geldi.
 
Washburn USA çok kalitelidir ama zannımca Hamer USA'nın yanına yaklaşmaz. (Dediğim gibi kendi fikrim) Arkadaşımızın dediği gibi belki de en mükemmel Explorerları Hamer üretiyor. Zira ilk üretimleri Standard adıyla bir explorer gitardır. PRS kadar güzel işçiliğe sahip olmakla birlikte tonal olarak bir tık önde bile diyebilirim. Modern tekniklerden ziyade geleneksel yollara devam ediyorlar. Uydurma değil gerçek el yapımı gitar üretiyorlar , bu da tabi gitarları çok değerli ve özel yapıyor.

Türkiye'ye gelen uzakdoğu olanları da inceledim. Fiyatına göre (PRS SE'ler gibi) oldukça iyi aletler bence...
 
Geri
Üst