Bağımlılık, Düşün Reddedilmesi Midir?

Bagimlilik kisisel bir secimdir.
Bagimlilik,insanin dusuncesinin bittigi yerde bir seylere sarilmaktir, inancin bitmesidir.Bence bagimlilik dusun reddedilmesidir.
Insanin ozgurlugunu,ozgur dusuncesini yitirmesidir bagimlilik :!: :!: [/code][/quote]
 
Bağımlılık kişisel bir tercih değildir, kimi insanlar bir şeylere bağımlı olmaya daha yatkındır, bu herhangi bir şey olabilir, işin psikolojik kısmı bu şekildedir. Ancak fiziksel bağımlılık kişinin iradesi dışındadır, örneğin eroin fiziksel bağımlılık katsayısı en yüksek uyuşturuculardan biridir ve kişinin kendi iradesiyle eroini bırakması diye bir şey söz konusu değildir, mutlaka profesyonel yardım gerekir.

"Bağımlılık insanın kendi seçimidir" diyerek kastettiği, kişinin bir şeyin bağımlılık yapacağını bilmdiği halde o şeyi kullanmaya başlaması kendi seçimidir ise bu konuda haklısın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
bence sen beni yanli anlamisssin bagimlilik dedigim kisinin fiziksel dill ruhen bagimli olmasi bence ruhen bagimlilikta kisinin kendi tercihidir fiziksel bagimliliga bakarsan bazi seylere bilerek basliyoruz yani ona bagimli kalinacagini bilerek bunuda edklemek istiorum kisacasi bagimlilik kisiseldir:D
 
ben de tam anlamadım, yani bağımılılık dediğin şeyi
biraz açarmısın?
insan neye ruhen bağımlı olabilir bir örnek verebilirmisin visibilia mesela...?
 
insan hormonlarını düzensiz etkileyen herşeye bağımlı hale gelebilir..
korku,aşk..madde bağımlıları da buradan kaybetmiyormu..beynin uyuşması aslında bu da bi rahatlamadır,beyin uyuşuyor, düşünsel fonksiyonlarını kaybediyor ohh negüzel ama bağımlılık yapıyor..
inançlar da bi bağımlılıktır..her türlüsü..neden bağımlılık yapıyor insanın iç dünyasını rahatlatabildiği için..
 
Şahsen ben sigara bağımlılığımı kendi kendime terapi şeklinde gayet rahat oturtmuş ve bilinçli seçim olarak kendime makulce kabul ettirmiş bulunuyorum. İntiharı düşünmek yerine zaten günün birinde bu meredin beni öldüreceği düşüncesi huzur veriyor bana...
 
visibilia arkadasim cok guzel bir nokta yakalamissin.
hepimizin hayalleri vardir, ve bu hayaller bizim icin itici bir guctur. eger insan biraz da makul olmak kaydiyla hayallerinin pesinden israrla kosarsa basariya ulasir.
mesela benim en buyuk hayallerimden birisi 35 yasima geldigimde haftaici birgun isten ciktiktan sonra daha uzerimden takim elbisemi cikarmadan kaliteli bir barda sahneye cikmak ve bunu duzenli olarak ayda bir kere yapmak. bu hayal calisma sevkime katkida bulunuyor
 
Oceanides-e
sıgarayı bırakabilmek için önce buna inanmalısın..kendini kandırmadan..sigara içmene kılıf uydurmamak bir başlangıç olabilir..(senin içinde bulunduğun durumu bilmeden yazıyorum kusura bakma)
 
evt inanmak basarmanin yarisi derler ama ben birakamayacagimi biliyorum cunku en basta birakmak istemiyorum, ne kadar zararli oldugunu bilsemde, iste oyle bir bagimlilik bu..
 
hayallerimiz her zaman sekteye ugrar ve bu sektelerin nedeni bazi seylerde kafamizca bagimlilik duymamizdir ornek vermem gerekirse yuzucuydum ve yuzme hakkinda hayallerim vardi ama kafamda yarattigim bazi siralamalar ve bagimli oldugum kisiler yuzunden hayallerime (dusume) veda etmek zorunda kaldim sonucta bagimliligimi ben sectim ve bu yuzden hayallerimden vazgectim dusumu reddettim ! ayrica oceabides istersen birakirsin sigarayi birakmak zor diil ama ferciat bir kilo aliyorsun valla ben bu yuzden sigarayi birakmiyorum kisisel bir bagimlilik ve karar :D
 
Arkadaşlar sigara bagımlılık yapar ancak bunu bırakmak tamamen irade işidir ben denedim şahsen bırakamadım iradem zayıftır artı bırakmak istemiyorum. Neden diyeceksiniz sigara kendimi kandırdıgım bi araç gibi geliyor bana belkide bilinçsizligimden kaynaklanıyodur. Hayalle bagımlılık arasında hiç bir ilişki yoktur. Bunu kesinlikle karıştırmayın yani hayal sadece düş tür bagımlılık ise vücut un karşı koyamadıgı bir şeydir. Çünki bagımlılık vücut a karşı koyan maddelerden oluşur örnek : nikotin, cafein gibi bir düş yada hayal asla bagımlılık degildir.
En azından buı benim düşüncem...
 
Hayale bağımlı olmak da gayet mümkün aslında; bedensel değil ama ruhsal olarak. Gerçek dünya ile tamamen yüzleşememek sonucunda, insan kendi kurduğu hayal dünyasına da bağımlı hale gelip, her fırsatta, artık sorun falan da değil, elverdiğince o hayal dünyasına kaçmak da hayale olan bağımlılıktır bence... bırakmaya çalışmak bile abes geliyor resmen bana. Çünkü insan kendi kurduğu dünyada hep mutlu olabiliyor.

Öte yandan, ilginç bir şey daha söyleyeyim. Geçen gün girdiğim bir muhabbette çıktı; insanın evlenmeyi veya daha geniş bir şekilde, hayatını birlikte geçirmek istediği bir insanı hayal etmesi ve karşılaştığı, bir ilişkiye girdiği herkeste bu özellikleri araması hayale bağımlılık değildir de nedir?
 
Hayal ile bagımlılık arasında böyle bir bag kurman beni şaşırttı dogrusu.
Bagımlılık maddesel olarak bedeni etkiler ve içgüsel olarak düşünceyi yanıltır.
Ancak hayal ise tamamen bir beyinsel işlevdir düşünceseldir yanii.
 
Sanirim her ikisi de mumkun, sonucta bedenizmizin bagimliligi bize bazen duygular yoluyla ulasiyor, ayni sey beyin ve dusunce icinde gecerlidir. Mesela sigara demistik yukarda, sonucta hem fiziksel hem psikolojik bagimliliktir. Bir hayalin pesinden kosmak da psikolojik bir bagimlilik olabilir mesela saplanti, Kount'un yukarda verdigi ornekteki gibi. Insan kafasinda yarattigi o kisiyi arar her birlikte oldugu kiside, cunku kafasinda yarattigi kisiyle saplantilidir ve o hayale bagimlidir.
 
Bagımlı olmak kabullenmektir önce.
Yok saymaktır içerilmeyenleri.
Bağım denen şeye göre çap çizmektir kendnce.
Sonra oyunlarla süslemek çapı tartışmalı çemberini.
Düşünü oyuna katmamak,,
Kesinlikle katmamak hem de.
Düş rol çizmektir kendine.
Bağımlılık o rolü ironikleştirmek daha öte.
bağımlılık düşle bağdaşsızlaşmak özetle...
 
Geri
Üst