Seymour Duncan Manyetikler

En son hatırladığım kadarıyşa SD böyle kısa mp3ler koymuştu sitesine. Eğer yapabiliyorsak doğrudan resmi sitelerinden link verelim. Olmadı turkrock severi üzerinden de yapabiliriz. DrB bu işte yardımcı olabilir bize :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Sitesinde var tabiki, ama ben birkerede indirip her zaman bakabilmenin daha uygun olucağını düşündüm. Böyle çok daha rahat ve kullanışlı oluyor (Döverim :) ).
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Ben teşekkür ederim, yeterki sizler mutlu olun (Ehehee :) ).
Bu tür paylaşımların artması hepimiz açısından iyi olucaktır.
Yeni hedefim DiMarzio ;)
 
hatta olayı biraz daha abartıp manyetik & diğer alet edevat için kendi kayıtlarımızı ekleyebileceğimiz bir bölüm oluşturabilmek daha lezzetli olur..

ama buda iyi bir denetim ister, aklına estiği gibi iştirak etmek isteyen çıkar, bilgilendirmeyle artizzliği ayırt edemeyen çıkar..v.s.. daha sonra b*ku çıkar, yani hiç gerek yok böyle şeylere nerden çıkartıyosunuz bilmiyorumki abuk sabuk fikirler töbe töbe.. :)
 
Beyler ben bu seslerden bişey anlamıyorum,
tb4,tb8 ve tb11 felan bunları dinledim ama pek fark anlamadım yani elbette fark var ama bariz bişey anlaşılmıyor ve mesela elimde tb4 olsa eq ayarıyla tb8 veya tb 14 halledilecek gibi,sanırım saçmaladım herhalde.
 
Aslında evet insan sanki EQ ayarı ile yapıp ardaki farkı kapatabilirmiş gibi geliyor.
Bir de bir yandan bilgi yetersiz, ne tür bir gitarla çalında, setup nedir detaylı verilmeli ama sanırım onun içinde işin içine diğer firmaları katmaları gerektiği için olay zorlaşabilir.
Benim size tavsiyem, mesela tb-4 ile tb10'un distortion neck sample'larını peş peş koyun o zaman anlaşılıyor.
Bana yakında tb4 JB geliyor, bir onu kaydeder yollarım.
Anaconda önemli değil bu arada :) Bende çok zorlanıyordum yapmışken insanlara da yardımcı olmak istedim.
 
AlfaHeliX demiş ki:
yqa eve duncan in sitesindeki mp3ler cok boktan.. harbi bisey anlasilmiyo...

hadi ya adamlar da salaktı dimi!!?? o mp3leri arka arkaya 100lerce kere dinleyeceksin öyle karar vereceksin zaten aralarında dağlar kadar fark yok.
bir kere de neden ben duyamıyorum diyip kendimizi zorlamazsak aha anca buraya mesaj atarız.
bende de var bu huy yok gitar kötü ondan çalamıyorum yok bilmemne resmen kendimi kandırıyorum halbuki benim tembelliğim.

not: bu manyetikleri kendi sisteminizde aynı tonu vereceğini düşünmeyin sadece almayı düşündüğünüz 2-3 manyeti kıyaslayın

ha unutmadan bir düzeltme yapayım o mp3leri dinlerken elinizde kesinlikle tonechart bulunsun orada midleri fazla gösterilen bir manyetiğin hi-midleri mi yüksek yoksa low-midleri mi yüksek anlamaya çalışın. treble yükselince distortiondaki değişimi farketmeye çalışın yoksa hiçbir anlamı yok.

bir düzeltme daha,
adam zaten yazmış bunları:
""Some people are born with a great ear and others have to work on it. If you don’t hear big differences right away, don’t despair. With a little practice, you will.

Please keep the Tone Chart handy while you’re listening to the pickups""

kaynak: http://www.seymourduncan.com/SDToneWizard/hummer.shtml
 
herşey boş, manyetik deneme yamulma yöntemiyle alınır ama imkansızlıklardan ötürü çoğu insan tombala usulü, eş dost gazlaması yada sound sample v.s. gibi ses örneklerinden neticeye ulaşmaya çalışmak gibi psikopatca yöntemlerle debelenmek zorunda kalıyor..

dükkanların raflarına boncuk gibi diziyorlar manyetikleri ama ne nedir kaç kişi bilebilir.. :? sample lar yüzeyselce fikir edinmek için göz önünde tutulmalıdır, yani peş peşe dizip 40 kere dinleyip kendinize işkence etmeyin.. :)

ayrıca manyetik gitaristin tuşesine göre çok değişkenlik gösterir.. sound için bunun yanında daha nekadar parametre olabileceğinden bahsetmeme gerek yok heralde.. ;)
 
valla yeri mi bilmiyorum ama seymour duncan'ın ssl-4 quarter-pound flat manyetikleri nasıldır?ben rock,blues,metal yapcam(ortaya karışık yani :D) bunu gitarıma takıp sizce istediğim verimi alabilir miyim? ya da aklımdaki başka bir model de fender'in 57'/62' manyetikleri. sizce ne yapayım?
 
H-S-S strat kasa gitar için s.d. manyetik önerilerini merak ediyorum. Elimde Ibanez Blazer Custom var. Keyifli bir modifiye düşünüyorum. Strata çok yakın bir gitar olduğu için Bridge pozüsyonuna suhr belki diğer pozisyonlara seymour duncan ya da tamamını seymour duncan set olarak düşünebilirim. H-S-S olarak yakıştırdığınız bir set varsa.. Yazıp yakıştırma sebeplerini anlatırsanız çok mutlu olurum.
 
Geri
Üst