Evde PC ile Kayıtta Mixer Kullanımı

Evde analog sistem kurup pc den kayıt işine girişeceğim. Aklıma takılan bazı şeyler var.

Stüdyoda falan bir çok kez direkt mixer e girmiştim. Ama çok alıp kurcaladığım aletler değil. Ana çalışma mantığını biliyorum ama bilmediğim şeyler çok hakkında..

Evde
Gitar->Analog Setup (amfi simulasyonlu) veya Processor->PC
gibi bir bağlantıyı defalarca yaptım. Ancak kullandığım cihazlardan bazılarında XLR (ballanced) çıkış var. Bunu direkt PC ye giremiyorum belki dönüştürücü jackla falan oluyordur.

Acaba yukardaki kayıt yolunu
Gitar->Analog Setup (amfi simulasyonlu) veya Processor->"Mixer"->PC
yapsam olurmu? Olursa bana ses olarak bir avantajı olurmu?

Yani örneğin processorun XLR (ballanced) çıkışını Mixerin XLR girişine girsem ve Mixer çıkışını da PC nin mikrofon in ine girsem, mixer kullanmadığımda pc ye direkt line in den girdiğimden daha iyi bir performans ve kalite getirmi? Açıkçası tek enstrüman o da gitarla kayıt yapacağım mixere ihtiyaç varmı? Hadi ihtiyaç yoksa da extradan kullamış olsam ev kayıtlarıma extra kalite katarmı.?


Örneğin aşağıdaki gibi bir alet ev kayıtlarıma avantaj sağlarmı fiyatı da çok ucuz bu aletin?


ub502_medium.jpg



Saygılar..
 
Ekstra bir dip gürültüsü daha katmış olursun :)

Aman uzak dur behringer mikserlerden.

Kaça ki bu cep mikseri? Ayrıca senin miksere değil ses kartına ihtiyacın var ilk olarak.

M-Audio'nun uygun fiyatlı ürünleri mevcut taksitle ayrıca ikinci elleride var forumlarda ilk onları düşün bence.XLR giriş yapabilmek için mikser alınmaz. Sen M-Audio nun mikrofon preamlı analog inputu da olan bir modelini al bence.
 
hocam ben kullaniyorum ub serisini kullaniyorum hiç bir problem yaşamadım ama ses kartının line girişine gir olmadı 30$a kıy belki okadarda yoktur bi SB live ses kartı al kolay gelsin.
 
Merhabalar ,

Bende aynı sorunu yaşıyorum. PC ile kayıt yapmaktayım.Delta 1010 LT ses kartım, Tromba marka prof.analog mikser ve 2 adet Tromba marka aktif monitörüm var.Gitar ve mikrofon kaydında dip gürültüden kurtulamadım.Herşeyi denedim.Aletlerin yerlerini değiştirmekten , hazır kabloları denemeye kadar , UPS kullanmaya kadar denedim ama olmuyor.Başka analog mikser denedim yine aynı ses var.Şimdilik çözüm arıyorum.Önerileriniz varsa yardımlarınız rica olunur.

Saygılarımla,
 
Dip gürültüsünün çok farklı nedenleri olabilir.

İlk önce forumda dip gürültüsü diye bir aratma yap, çok ciddi bilgilere ulaşacaksın.

Her şeyi denediysen problemin topraklamadır.Büyük bir ihtimalle binanda es geçilmiştir. Ama başlıkların altında görceksin monitörlerden, buzdolabına kadar etrafında olan tüm elektrikli cihazlar gürültü üreteci 8) konumunda olabilir.Hepsini birer birer egale etmek lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Dark-Saga demiş ki:
Ekstra bir dip gürültüsü daha katmış olursun :)

Aman uzak dur behringer mikserlerden.

Kaça ki bu cep mikseri? Ayrıca senin miksere değil ses kartına ihtiyacın var ilk olarak.

M-Audio'nun uygun fiyatlı ürünleri mevcut taksitle ayrıca ikinci elleride var forumlarda ilk onları düşün bence.XLR giriş yapabilmek için mikser alınmaz. Sen M-Audio nun mikrofon preamlı analog inputu da olan bir modelini al bence.

Saol Dark-Saga bende ses kartı almaya karar verdim zaten. :LOL:
 
ben fasttrack ses kartı kullanıyuorum m-audio. harici bir kart zaten laptopumda kullanıyorum. alet gitar için yapılmış ve güzel bi mikrofonlaması var. ayrıca birde vokal girişi var. latency 5ms yani hissedilmiyor çok ii. vs.vs kanal kanal kaydetmede erşey çok güzel yani dip gürültüsü vs hiçbişi yok. ama çok kanalda bu kart işinize yaramaz.
 
m-audio firewire solo al derim..çok güzel bir kart..gitar için özel girişide mevcut..dip gürültüsü sıfır... sendenki dip gürültüsü herşeyden olabilir.. ortamda florasan vamı mesela..manyetikler florasana 90 derece açıyla durursa dip yapar 180 derece açı yaparsan düzelir.. monitör içinde aynısı geceçerli.. lcd monitörler dip gürültüsü yapmaz..norebook kullanıyorsan pil ile kullanırken dip gürültüsü yapmaz..power adaptörünü bağladığında yapabilir..evde veya binada çalışan tv yada buzdolabı gibi cihazlar dip yapabilir..ayrıca bilgisayarının güç kaynağıda önemli....harddisk gibi manyetik alan yaratan cihazlar ses kartına yakın olmalaı yada fanlar mesela..onlarda manyetik alan yaratırlar..pcı ses kartları genelde dip gürültüsü yaratır..topraklamada sorun varsa gözden geçirmeleli.. bilgisayar kasana bir bakır kabloyla evdeki kalorifer peteğine bağlarsan belki elektriği atabilir..yada gitarın köprüsü için deneyebilirsin aynı şeyi.... birde şuna dikkat etmek lazım..gitarın volumu podunu kapattığında yine dip varmı..eğer varsa gitarla hiç alakası yoktur bu gürültünün
 
Geri
Üst