Tapping Hakkında Bir Soru.

Arkadaşlar örnekleyeyim metallica one solosu olur,crazy train solosu olur,scream aim fire solosu olur bu soloların hepsinin belli başlı yerleri tapping canım sıkıldı cover videolara izleyeyim dedim.Tapping adamlar öyle rahat yapıyorki,benim 10 watt amfim var,pek amfiden kaynaklı düşünmüyorum.ama ben tappingi yapınca tını şeklinde geliyor,orta parmağımla tapping perdesine vuruyorum ve pull of yapar gibi aşşağı doğru çekiyorum,acaba zamanlamı olacak birşey.? tappingi nasıl geliştiririz bilgili arkadaşlarımız yardım ederse süper olur.Ve arkadaşlar tapping yapamıyorsun daha gitarı nasıl çalıyorsun tarzı mesaj yazcaksınız yormayın nefesinizi.
 
Tapping i doğru yapıyorsun da, daha kuvvetli vur perdeye daha sağlam ses alırsın zamanla da oturur. yutuba "tapping guitar lessons" yaz bir ton video çıkar onları izle ve uygula ;)
 
yakınlarında birileri kullanıyor ise boss cs3 dene. pedal mantığı gereği en düşük ses ile en yüksek sesi orta seviyeye çeker. yani çakmak içinde biriken gazın stabil bir şekilde çıması gibi düşünebilirsin. legatoların ve tapinglerin daha net duyulur.
 
Ses'te dinamikler azaldıkça (distortion, kompresör hatta mikrofon...) tuşe hassasiyeti artıyor. Tapping kolaylaşabiliyor ama o zamanda aynı anda diğer tellerin tınlamaması bir iş'e dönüşüyor.
 
Bende 10w amfi vardı, senin gibi metallica one solosunu çalmaya çok çalışırdım ama tapping yapamazdım. Ardından yeni bir gitar ve 30w amfi aldım. Bilmiyorum belki gitardan, belki amfiden belki de psikolojik olarak yapacağıma inandığımdan dolayı 5-6 deneme sonunda becermiştim. Kirk Hammett'dan görüp orta parmağı vurarak ne kadar denesem de hala tam anlamıyla beceremiyorum. Ama sana kendi deneyimlerimden şunu söyleyebilirim. Sadece parmağı vurma. Parmağını perdeye vurduktan sonra o teli biraz aşağı doğru çek ve öyle bırakmayı dene. Bilmiyorum bunun doğruluğu nedir ama ben deneye deneye parmakla en iyi sonucu böyle buldum. Onun dışında diğer arkadaşların da dediği gibi pena iyi olur :D kolay gelsin
 
sağ elle diğer telleri kapatın,palm muting gibi değil.Compressor pedalları işini görebilir,düşük gainde cok hacim alamayacağın icin tappinglerin de kuvvetli olmaz,muhtemelen 12 inch speaker,ortanın biraz üstü gain ve compressorle yapamaman cok kücük bir ihtimal
 
Tappingi vurup aşağı doğru değil de yukarı doğru çekiyorum ben. Öyle de deneyebilirsin. Bunu iyi yapmak için amfiye de ihtiyacın yok. Dendiği gibi güçlü vurman ve çekmen gerekiyor.
 
dip not: bu bahsettiğin sololar ve tapping tekniği daha fazla ibanez, jackson ve esp tarzı gitarlarla olan sololardır ve bu firmalar genelde jumbo fret kullandıkları için tapping tekniğini daha rahat ve verimli uygularsın, haa fenderle taping yapılmaz mı? tabii ki yapılır ama parmaklarının fendere alışık ve güçlü olması lazım, çünkü fender genelde jumbo fret kullanmaz gitarlarında, ince fret
 
Geri
Üst