Tonal Amfileri Ile Ilgili Sorunlar

Ben de 1 kere çarpıldım amfiden, bir kere gitardan, birkaç kere de sahne ekipmanlarından elektrik yedim. Az ya da çok, kullanılan cihazda risk varsa bu bence önemli bir sorundur. Sağlıksız lehim bir süre sora kendini salar da kaçağa sebep olursa, kimse kimseye hesap veremez.
 
Konuyu hortlatıyorum, çocukken açtığım fotoğraf makinesinden 1000 volta yakın bir gerilimle çarpıldım. Daha sonra defalarca şebeke elektriği ve çeşitli devrelerin ürettiği gerilimlerle çarpıldım. Vicudumdan çok az akım geçtiğinden çoğu kez yaralanmadım bile. Frekans, Gerilim, üzerinizden geçen akım ve çarpıldığınız yere göre elektrik öldürücü olabiliyor. Çeşitli elektrikli aletlerin içerisinde ki kapasitörlerle tek elle çarpılırsanız (kalp piliniz vs. yoksa) genellikle eliniz kızarır bazı durumlarda yanıklar olabilir. Bütün amfilerin işçiliklerine baktım ki yapan arkadaşın attığı resimler sizlere ömür olmuş. O işçiliğin daha iyisini yapıp dersten kalan arkadaşlarım oldu. Binlerce lira verilmesini geçtim, kullanılan devre elemanlarının kalitesine bile hakarettir kendi nazarımda. Yine en iyisi kendi yaptığım kendi bildiğim.
 
Selahattin Bey konunun Gitar Pedal sitesindeki başlığında "kişiye özel üretimi durdurduğunu" yazmasının ardından( http://www.gitarpedal.net/forum/30644-tonal-amfiler-hakkinda-12.html ) bu başlık ta burada istenilen, hedeflenen doğrultuda gitmediği için daha fazla üstüne gidilmedi. Konuyu hortlatmanın bir işe yarayacağını sanmıyorum bu yüzden.
Sadece araştırma yaparken konuda yorumum bulunsun istedim. Kimseyi kötülemek, kimseyi incitmek gibi bir amacım yok. Öküzün altında buzağı aramayın lütfen. Olan biten budur.
 
Sadece araştırma yaparken konuda yorumum bulunsun istedim. Kimseyi kötülemek, kimseyi incitmek gibi bir amacım yok. Öküzün altında buzağı aramayın lütfen. Olan biten budur.

Öyle bir yanlış anlama içerisinde değilim kesinlikle. Sadece hazır birisi yazmışken başlığın ve olayın akıbeti konusunda gecikmiş bir bilgilendirmede bulunmak istedim.
 
Geri
Üst