Dbz - Esp Eclipse 2 - Gibson Lp

Merhaba arkadaşlar bu ara ekipmanları yenileyeceğim sıkı bir araştırma içindeyim. Tarz olarak thrash - death metal ve blues müzikle ilgileniyorum. Uzun zamandır DBZ'nin gitarları ilgimi çekiyor fakat işçiliği, tonları nasıldır hiç bir fikrim yok. Daha önce deneyen, kullanan veya fikri olanlar beri gelsin :)

Diğer vuku bulan olayda ESP eclipse 2 ve gibson lp. İkisi arasında ne fark var çözemedim (manyetik, ağaç vs dışında) ve tercih edecek olsanız hangisini alırdınız?

Bu arada gitarı Almanya'dan alacağım buradaki fiyatlarla kıyaslamadan farklı önerilere de açığım :)
 
Dean Zelinsky'nin sahibi olduğu son bir iki yılda iyi atağa kalkan, kore'de PRS tarafından üretilen ve her istediğimiz zamanda her modeli bulunamayan bir markadır. Stage müzikte bolero gitarları çaldım ve genel rezonanas kazanımı oldukça iyi. ''bolero banneret'' ve ''bolero calavera'' fanı olunacak gitarlar valla. Hani gibson'nın klasik lp modelinden artık sıkılmış olanlar için ilaç gibi aletler.. Yaptığın müziği göz önüne alırsak sana bi emg masrafı doğar dbz alırsan, hani aletin üzerindekiler çok hoş vintage sound'una sahip ama extreme için gayet gereksiz ve tırt manyetikler.
Vintage severleri bilirsin çoğu eclipse'e uyuz olur ama sonuçta herkezin yaptığı bir tarz var ve sen gidip esp'de alsan paranı çöpe atmamış oluyorsun ama esplerde çok para be kardeşim nedir o yani. Hani tamam gitarları iyi ama iyi olsa bile o gitarlara yüzyıllar boyunca ben o parayı vermicem.
Senin durum baya zor açıkcası, bir yanında usa gibson bir yanında kore dbz diğer yandada japon esp. Dbz'in usa üretimleri sadece custom, yani custom almaya kalkarsan iki gibson parası ödersin, e gibson almayı planlayan bir adam kore gitara bakarmı... hepsinin dışında esp lere o para verilirmi... Senin olay soru işaretleri ile dolu birader :)
Ama asıl mesele şu, git dene çal duy hisset, bu iş gönül işi. Bu gitar şurada üretilmiş bu buradaymış yok bu kuş konduruyomuş yok bu uçuruyomuş bunlar hikaye.
Sorunun cevabına gelecek olursak, bende yaptığım müziği göz önünde bulundurarak esp'den yana kullanırdım tercihimi.
 
Metalin tüm türleri için bence 1 numara Eclipse'dir. Sen Eclipse 2 diyorsun ama hangisi ? Bahsettiğin model de çok önemli. Mesela distressed ahb de 2 diye geçer; bu full thickness ve standart olmak üzere kendi arasında 2'ye ayrılır, quilted maple amber cherry sunburst modeli de 2 diye geçer bir de bunun vintage black 2 olan versiyonu vardır daha da arttırayım dark brown sunburst de 2 diye biliyorum. Bunların opsiyonel olarak emg manyetiklisi var seymour duncanlısı var. Klavyesi abanoz olan var gül ağacı olan var. Bende vintage black 1 ctm standart var. Emg 81 60 kombinasyonlu. Ben de gibson custom ve eclipse arasında kalmıştım. (Arada çok fiyat farkı var farkındayım ama olay para değil). Black,death,melodik metal alanı içerisinde ikisini de değerlendirdiğimde neticede Eclipse dedim. Kişisel tercihtir. Dediğin türlerde Gibson LPC'ye emg 81 85'i takıp müzik yapan bi dünya grup var. Eclipse de keza. Donanım olarak ise Gibson LP'ye göre hafif. Arkada kesik var (cutaway). Ayakta ve ya otururken gövdene tam oturur süper bir histir. Klavye abanoz bende. Ayrıca ince bir sap var. Bir de üst perdelere çıkarken LP'lerden daha rahat çıkarsın. Kesim farklı. Sonra en önemlisi ton faktörü. Eclipse ile bir LP arasında alaka yok. Ayrıca Eclipse'nin Full Thickness ve standtard modelleri arasında da bayağı bir fark var tonal olarak. Bu olayların neticesinde ben Emg 81 60'lı bir eclipse ve Emg 81 85'li bir Gibson LPC gibi 2 seçenek sundum kendime. Araştırdım ettim denedim. Kendimce Eclipse'yi uygun gördüm. Dediğim gibi para ile alakası yok. Gönül işi ısınma işi bu. Gitarla arada duygusal bağ olmalı. Bunun için de gitarı sadece mantık ile seçmek yanlış bence. Ki herkes küfür etti bana o_O Gibson artık akla gelen ilk marka olmuş. Yani gitarın "Allahı" gibi görülüyor. Fikir alırken bu faktör de insanı yanıltabiliyor. (Bu arada fiyat farkı 3800 Tl falan) Çok şükür inadına dikine giden bir insanım da gönlümce istediğimi seçtim. Sonuçta Eclipse'yi seçtim.
 
Bence Gibson'u silme...

LP var, LP var... Ben olsam bir kaç tane Traditional denerdim, Suhr Aldrich veya Dirty Fingers gibi agresif manyetikler gömer, Sperzel vs. gibi hardware takviyeler yapardım zamanla.

Heritage'ı da göz önünde bulundur bu arada, malzeme kalitesi, işçiliği ESP'yi de Gibson'u da tepeler (En azından benim bugüne kadar çaldıklarım öyleydi) :) Alex Skolnick kullanır. (Testament)
 
Yorumlar neticesinde Gibson'ı sildim. DBZ ve ESP kaldı derken "Schecter'le DBZ arasında kalite olarak (işçiliği, köprüsünün akort kaçırma durumu vs.) bir fark var mıdır?" Sorusu takıldı kafama.

İstediğim DBZ; http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/DBZ-Guitars-Halcyon-Death-Dealer/art-GIT0017793-000

İstediğim ESP; http://www.thomann.de/gb/esp_usa_eclipse_ii_rdb.htm

Her iki gitarda harika, ama o esp şuan kadıköy perada yok dbz'de stage müzikte yok. Birşekil o gitarları bul biryerlerde çal derim ki muhtemelen çalmışsındır. Buarada almanyadan almaya kalktığına göre muhakkak kanalın var, ama eğer yok ise özelden ulaş bana yardımcı olmaya çalışırım.
Umarım istediğin makinanın sahibi olursun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bence Gibson'u silme...

LP var, LP var... Ben olsam bir kaç tane Traditional denerdim, Suhr Aldrich veya Dirty Fingers gibi agresif manyetikler gömer, Sperzel vs. gibi hardware takviyeler yapardım zamanla.

Heritage'ı da göz önünde bulundur bu arada, malzeme kalitesi, işçiliği ESP'yi de Gibson'u da tepeler (En azından benim bugüne kadar çaldıklarım öyleydi) :) Alex Skolnick kullanır. (Testament)
LP ye o kadar modifikasyon yapabileceğim sanmıyorum. Tamamen lambalı bir amfi arayışı içindeyim ki bileceğiniz üzere o da yüksek bir meblaya tekamül edecek zırnık kalmayacak sonunda :) DBZ'ye daha da yaklaştım fikriniz üzere çok teşekkürler.

Her iki gitarda harika, ama o esp şuan kadıköy perada yok dbz'de stage müzikte yok. Birşekil o gitarları bul biryerlerde çal derim ki muhtemelen çalmışsındır. Buarada almanyadan almaya kalktığına göre muhakkak kanalın var, ama eğer yok ise özelden ulaş bana yardımcı olmaya çalışırım.
Umarım istediğin makinanın sahibi olursun.

Ne yazık ki deneme şansım yok Trabzon'dayım Haziran'a kadar ve burada da bu tip ekipmanlar bulmak imkansız. O nedenle videolar, tanıtımlar vs. inceleyerek ve sizlerden yardım alarak temin edeceğim ürünleri. Almanya için kanal var evet çok teşekkür ederim olur da bir sorun yaşarsam sizi rahatsız edebilirim :)

Birde ''bolero banneret'' ve ''bolero calavera'' da son perdelere inmek güç olmaz mı?
 
Abi benim sana şiddetle tavsiye edebileciğim tek şey denemen olur. Ben yaklaşık 8000 - 9000 TL vereceğim gitarı deneme taraftarı idim. Eclipseyi almadan önce nasıl kullanmak istiyosam o hali ile biraz vakit geçirdim. Ne yapıp ne edip o imkanı yarattım. Şöyle ki anladığım kadarı ile sen emg aktif kullanıcan. Hangi gitar olursa olsun Gibson LP'de de Emg manyetik modifiyesi yapmadan öncesi ile yaptıktan sonraki elinde tuttuğun gitar aynı olmayacak. O yüzden emgli bir LP ve Eclipse ile biraz vakit geçirmenin önemi 9000 TL nin söz konusu olduğu bir konuda yadsınamaz. Sonra saçlarını yolacağın bir pişmanlık yaşamamak için benim tavsiyem bu. Ayrıca yukarda Gibson'u sildim demişsin. Öyle deme. Denemeden vakit geçirmeden hangi gitarı alırsan al aklın diğerinde kalır. Benim kararsız olduğum zamanlarda bana "Gibson'un yanında Esp'nin esamesi okunmaz" işte ne bileyim "Eclipse mi hımmm çakma Les Paul" dedikleri zaman Gibson'a daha yakınlaştığım zamanlar oldu. He sonra ben karar verdim şu anda da duyuyorum "O kadar paraya ben Cipsın alırım oğlum ya" laflarını ama hiç takmıyorum. O yüzden buralardan bu konuda öğrenebileceğin en iyi şey denemeden vakit geçirmeden satın alma tavsiyesidir bence. Kimi kalın sap sever kimi Emg'den nefret eder. Kimi ben emgciyim der. Kimi ben ağır sevmem der. Kimi Les Paul'ün delikanlısı ağır olanıdır der. Yani tamamen kişisel tercihler. Ton olarak da öyle. Herkes kendi tonunu yaratır. Bunun için zaman lazım. Mesela ben Björn Gelotte'nin gitar tonunu pek sevmem. Kendisi Gibson LP custom kullanır. Gary Moore'ye bayılırım. Onun sesi apayrıdır. Slash'ın sesine uyuz olurum. Meto Eclipse kullandı çok uzun süre. Çaldığı her saniyeyi salya akıtarak izlerim. Anlatabiliyo muyum. Olay çok geniş. Kafayı yemeye kadar gidebilir olay.
 
Deneyememen kötü olmuş ama sorun değil çünki hiçbir gitarın özelliklede senin aradıklarının birbirine dağlar kadar farkları yok, sıkıntı değil yani. Eclipse çalan adamlar sana gitarı daha iyi anlatır tarif eder. Ben Lp fanı bir adam değilim ve sanırım hiçbirzaman öyle bir gitarım olmıcak o yüzden benim yazdıklarım ve önerilerim duygusal bağlamda düşünülenlerden değil. Bunda 2 ay evvel pera müzikte M2 VE ECLIPSE çaldım ve sana şunu söyliyim Eclipse den gelen gürleme sustain o esp lerin alayını havada karada kırk kere *ker. Ha beğendim beğendim ama asla almayacağım bi,r model, dediğim gibi gönül işi. Sanıyorum maddiyat sıkıntın yok gibi, dbz le filan uğraşma gibson veya esp al bitir olayı.
Sende kurtul bizde kurtulalım :D ehehehe
 
Eclipse'ye, bütçenin sınırlarını zorlayarak ulaşabildim o nedenle DBZ'yide işin içine koydum ne olur ne olmaz :D bağlantı yolunu verdiğim DBZ floyd rose köprüye sahip olduğu için akort kaçırır mı korkusu var buna da bir açıklık getirebilirsek hepimiz kurtulacağız :)
 
yapan yapıyor çalan çalıyor gibson lp custom emg

tercihte

sap rahatlığını 1. sıraya koy derim ben 2. sırada ses ve görüntü olsun.Esp nin thin u sapını ben çok severim ne kalın ne çok ince... gibson lp nin rahat saplı olanları da var ölçüleri yazıyor internette en azından bir gibson lp dene derim custom bulamasan da..
 
bir de bu var nasıl daha önce forumda paylaşılmıştı. adamın parmakları uzun tabi ki ....



Kalın sapa bir şekilde alışılıyor ama ince sap çok rahatsız geliyor bana elim ve parmaklarım da uzun değil orta kıvamda.. bir prestige ibanez sapı gibson a göre daha rahat geliyor bana.. Gibson alırsan elinden çıkartman esp ye göre daha kolay olur ve kaybın daha az olur.2 gitarı da kesinlikle sıfır alma derim bir sürü güzel 2. el uygun fiyatlı espya da gibson var. Forumda abd den komisyon karşılığı getirenler var vs vs.. illa da sıfır alacam dersen karar senin ama kaybın çok olur.
 
Gibson alıp sapın arkasını zımparalatmak da bir çözüm olabilir tabi (60s sap profiliyse). Gibson Lp Standard 07 kullanıyorum ama çalım rahatlığı açısından Eclipse bir adım önde. Hatta Eclipse gerek bile yok Ec1000 aynı işi görür. Dbz yerine de Scheter Solo 6 Sls serisine bakabilirsin.
 
Gibson alıp sapın arkasını zımparalatmak da bir çözüm olabilir tabi (60s sap profiliyse). Gibson Lp Standard 07 kullanıyorum ama çalım rahatlığı açısından Eclipse bir adım önde. Hatta Eclipse gerek bile yok Ec1000 aynı işi görür. Dbz yerine de Scheter Solo 6 Sls serisine bakabilirsin.
Eclipse ile Ec1000 aynı performansı gösteremez kardeşim. İkisi aynı işi görmez.
 
Arkadaşlar merak ettiğim son bir şey var; Gibson LP studio 60'S - 70's - 2013 bunların arasında ki donanımsal farkların haricinde işçilik, ton vb. farklar var mı acaba? Mesela LP studio 2013 1200 euro iken, studio premium 900 euro.
 
Geri
Üst