Abartı Ilanlar

Sanki Gilmour'un elindeki #0001 seri numarali Strat'mis gibi olur olmaz her ilanin altina da "bilmiyorum ...'i anlatmama gerek var mi" diye yazilmasi da bendenizi mesai bitimini bekleyen nufus memuru gibi biktiriyor "bilmiyorum bu kusma hissimi anlatmama gerek var mi"! Bak ben de cumle icinde kullaniverdim bu kalibi...
 
:) bende gördüm bu ilanı, insanlar o fiyata marka set satıyor yahu.

İfşa etmekten hoşlanmıyorum ama bu kadarınada pes yani

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...performer-ps-4-amerikan-yapim-115838121/detay

Ps-4 amerikanmış, 1996 yapımıymış, o zamanlar jackson öyle bir neck plate kullanmıyordu siyaha crom kabartmalı daha babasını kullanıyordu, hoş senesinide seri nosundan uydurmuştur- bu bir gelenek, vidalar ayrı rekn o da ayrı bir falso, akibeti nedir belli değil, hemde ters duruyor, performer serisinin seri nosuna sitesinden bakıp yılı öğrenilebiliyormuş, vs vs...
 
Az evel mesaj atmış bu madde, 800 liralik ilanıma kafa kafaya takas diye.bu şuna benziyor bende 1 kg gümüş var sendeki 1kg altınla bire bir değişelimmi? gibi...bilim madde ve anti madde olduğunu söylüyor ama bence araştırmalılar daha başka maddelerde var örnekte olduğu gibi...

68-69 campel 4000 tl. vay vay vay.Seri no' lar sağolsun yoksa üretim yılını nasıl sallardık kulübüne üye her halde bu adam.Pazarlık opsiyonu iyiymiş, ne kadar 4000 tl - ne olur son? - ne yersen :)

Bu adama diyecek bir şey yok fakat inanmayacaksınız, zamanında elime geçmişti bu campell dan şaka maka normalde ederine göre çok iyi bir gitar inanın, hatta şöyle söyleyeyim ederi 300 azami 400 tl desek o fiyata alınabilecek en iyi les paul diyebilirim.
 
Hee, vakt-ü zamanında pavyoncuların elinde çok vardı bu Eko gitarlardan. Eğer eski pavyon tonlarını arıyorsan, vasat soundu ile rockabiliy dışına çıkamayan gitara vintage ve kıymetli gitar dersen, kısacası yersen, son derece vintaj (veya vintıc) bir gitar :)


Belki 25bin lira etmeyebilir, ama sahibinin dediği kadar temiz bir gitarsa değeri olduğu kesin. İlerde vintage fenderler kadar olmasada, şimdiki değerinden daha fazla değeri olacak gibi görünüyor. Şu zamanlarda tekrar gündeme gelmeye başlayan bir marka. Sanırım büyük bir firma tarafından satın alınmış, üretimi asya ya kaydırılmış ve daha uygun fiyatlı gitarlar üretiliyor.

http://www.ekoguitars.it/default.aspx

Zamanında kaliteli gitarlar üretmiş, bir çok sanatçı kullanmış, altta vereceğim videoda görebileceğiniz üzere Jimi Hendrix tarafından da kullanılmış bir gitar markası. Eşdeğeri gitarları ebay'de yüksek fiyatlarda görmeniz mümkün.:
http://www.ebay.com/itm/Rare-EKO-Condor-820-V-4-Electric-Guitar-from-the-Sixties-/271125390212?
http://www.ebay.com/itm/RARE-1960s-...-Redburst-RED-WHITE-pickguards-/370774217135?
http://www.ebay.com/itm/EKO-ELECTRIC-FOUR-PICKUP-GUITAR-SUNBURST-W-CASE-1963-/221198191626?



2. olarakta Campbell gitar linki vermişsiniz. Şu an link iptal olmuş göremiyorum ama Campbell gitarlar hakkında da lütfen bir araştırma yapın, ondan sonra fiyat eleştirisinde bulunun. Bir markanın her gitarı aynı olmuyor. 200 lirayada washburn gitarlar var 10000 lirayada. Sanki yıllardır o gitarı kullanıyormuşcasına birde 300-400 lira fiyat biçilmiş.

Herkes ağzına geleni söylüyor. Madem başkalarının gitarları-ilanları hakkında yorum yapıyorsunuz, bilgilenip öyle yorum yaparsanız daha faydalı olur herkes için. Bu şekilde yazdıklarınızı okuyan kişilerde yanlış bilgileniyor.
 
Sayin korhandere bey;

Yazdiklarinizi dogru anladigimi varsayarak kendi nacizane goruslerimi belirteyim. Sahibinden.com ilanindaki gitarin fiyati esdeger tabir edilen gitarlarin ebay'de listelenen fiyatlarinin 10 kati, ekipmanlar ayni iken logaritmik bir olcekte daha gorulebilecek bir fiyat farki dikkat cekici ve dahasi rahatsiz edici. Fender'in custom shop'unda ilk relic gitarlari da yapan, Vince Cunetto tarafindan yapilmis "mukemmel (mint/excellent) durumdaki" master built bir Fender'i bir arkadasim icin 3500 dolar'a almisligim var faturasi ile sabittir. Bunun yari fiyatindan ucuza almis oldugum yine mukemmel durumdaki sertifikali custom shop bir ESP gitari ise ben kendim kullaniyorum. Yine Cunetto yapimi benzer bir Fender ise su an guitar center'da 3700 dolara hali hazirda satiliyor linki ektedir;

http://www.guitarcenter.com/In-Stor...60S-RELIC-STRAT-CUNETTO-108658816-i3011935.gc.

Mesajinizda hak verebilecegim yerler olmakla beraber karsi ciktigim noktalari izninizle teker teker de listeleyeyim;

1- e-bay referans fiyat olusturmak icin belki en son basvurulacak yerdir, cunku ekspertiz araciligi ile yapilmis bir deger analizi soz konusu degil. Istediginiz fiyati yazabilirsiniz.

2-Temiz ya da pis her gitarin bir degeri oldugu muhakkak, beni ve diger bir cok arkadasimi ise, burada alelade bicilmis olan fiyatlar rahatsiz ediyor. Istediginiz kadar bilgi yogun yorumlar yapin/yapalim bu gercek degismez. Sizin de temelde farkli dusunmediginize eminim.

2- Buna mukabil dunyanin bir cok yerinde kabul gormus ve vintage gear sirkulasyonunun yapildigi guvenilir yerler var. Ben New York cevresini tanidigim icin burada kendi favorim olan iki ornek yeri vereyim, belki bu konuyu okuyan forumdaki ekipman meraklisi (hangimiz degiliz ki) arkadaslara faydali olabilir. Ikincisine ozellikle dikkat buyurunuz koleksiyonu olaganustu;

http://rivingtonguitars.com/website/
http://www.retrofret.com

3- 25000 liraya bu gitari alip uzun ya da kisa vadede para kazanmaniz daha dogrusu agir zarar etmemeniz soz konusu degil, yani koleksiyoner olarak bile bir yatirim karsiligi yok. Benim ictenlikle nefret ettigim beyaz arkaplan ustunde beyaz kare!!!! gibi dahiyane seylerin resmini yapan Kazimir Malevich'in tablosunu almak bile daha mantikli (anneniz cope cikarmazsa tabii) cunku degerini korumasi pek olasi ama alelade bir eko gitarin, cizildigi kagit ustunde neredeyse gozle secilemeyen beyaz bir karenin resminin 1000 de 1 i kadar bile bir degeri yok... ne burada, ne baska bi yerde. Sonucta ne nadir bir gitar ne de pesine dusulecek bi gitar kimsenin merak etmedigini bildigim nacizane kisisel zevkime gore de bes para etmez bir gitar. 10.000 dolar ustu bir harcamayi hakli cikabilecek gitarlar parmakla sayilacak kadar azdir, ve bunlarin hic birinin Istanbul'da pavyon/gazino gormuslugu yoktur.


4- Arkadasim herkes senin gibi aylak mi hem Amerika'ya gitmek kolay is mi diyen forumdaslara biletlerin gidis donus 1000 dolar civari oldugunu ve her allahin gunu(evet her gun) sadece THY'nin 3 direkt/aktarmasiz seferi oldugunu hatirlatirim. Komisyon alarak ekipman tasiyan insanlari/aracilari saymiyorum bile.

Bir haftasonunu burada gecirip gercekten para harcamaya deger ekipmanlarin pesine dusebilirsiniz. Ornegin koleksiyon degeri olan 2-3 tane fender/gibson/gretsch/PRS vs. alip, ustune Suleyman Demirel gibi art-deco ambiyansina kurban oldugum Waldorf Astoria'da kalip, oglen vakti en Vedat Milor tavirlarimla altin tozuna bandirilmis kofte yiyip, sonra aksam yemeginde de kadeh dibinde CO2 lazeri ile vanilya tutsuleyip sarabi oyle servis eden WD 50 gibi bir restoranda tadimlik menuye kisibasi 160 dolar vererek para ezip, ustune de tonla baska alisveris yapip donsem yine cebimden 25000 lira cikmaz, cikamaz. 25000 liraya yenilebilecek ilik gibi Tekirdag koftelerini yanyana dusununce icim kiyildi vallahi:)

25000 lira gibi bir paranin 2 gunde ezildigi boyle bir plan bile bircogumuzun midesi kaldiriyor ve mantikli gozukmuyor ise, eko gibi bir gitara 25000 lira vermek de istemek de acik konusuyorum deliliktir, bizi durduk yere cileden cikaran tek sey de bu . Asil dusuncelerimi ulkemizde ebediyen mukim bulunan sansur furyasindan korkum ve saygi kurallarina bagliligim sebebi ile acikca yazamiyorum af buyurunuz.

EK NOT: Son olarak benim butun bu basliga ilgim bir gozlemim sebebi iledir, o da su: son derece ozveriyle ustunden basindan arttirip gitar ekipman alan cogunlugu genc bir kitle var. Forumlarda dolasan ekipmanlardan ve yakin cevremizden bunu cikarsamak hic zor degil. Yani bu alim satim isi aslinda bu memleket icin konusursak, epey hataya kapali ve can yakmaya, ah almaya musait bir sey. Lutfen birsey alip satarken, fiyat bicerken ve teklif yaparken bunu goz onunde bulunduralim. Para biriktiren, biriktirmek zorunda olan, tek bi tane genc adami bile kaziklayarak veya ona sahte/replika bir sey satarak gitardan caymasina/yilmasina sebep olacaksam o elimdeki ekipman samimi soyluyorum kafamda paralansin daha iyi. Bu dusuncelerimin genelde paylasilmadigini da uzulerek goruyorum. Amazon ormanlarindaki agaclar kadar kazik yemis bir insan olarak keskin bir otoriteyle konusuyorum; kazik yemenin de atmanin da bir adabi vardir ve utanarak soyluyorum ki benim WD 50 de yemek yemisligim de :).
 
Geri
Üst