Abartı Ilanlar

Lazer? Vanilya? Şarap?

Bizim "köpeköldüren"imiz var bi' "Kabare" diye, onla da oluyor mu ki öyle şeyler? :cautious:
sarapci-orhan_35641.jpg


:D
 
Final cümlesi çok iyiydi. "...breaking down food to it's subatomic state." Abim kimyayı çok yanlış anlamış. :D Higgs bozonu köfte 5 lira. :D
 
Sayin korhandere bey;



Yazdiklarinizi dogru anladigimi varsayarak kendi nacizane goruslerimi belirteyim. Sahibinden.com ilanindaki gitarin fiyati esdeger tabir edilen gitarlarin ebay'de listelenen fiyatlarinin 10 kati, ekipmanlar ayni iken logaritmik bir olcekte daha gorulebilecek bir fiyat farki dikkat cekici ve dahasi rahatsiz edici. Fender'in custom shop'unda ilk relic gitarlari da yapan, Vince Cunetto tarafindan yapilmis "mukemmel (mint/excellent) durumdaki" master built bir Fender'i bir arkadasim icin 3500 dolar'a almisligim var faturasi ile sabittir. Bunun yari fiyatindan ucuza almis oldugum yine mukemmel durumdaki sertifikali custom shop bir ESP gitari ise ben kendim kullaniyorum. Yine Cunetto yapimi benzer bir Fender ise su an guitar center'da 3700 dolara hali hazirda satiliyor linki ektedir;



http://www.guitarcenter.com/In-Stor...60S-RELIC-STRAT-CUNETTO-108658816-i3011935.gc.



Mesajinizda hak verebilecegim yerler olmakla beraber karsi ciktigim noktalari izninizle teker teker de listeleyeyim;



1- e-bay referans fiyat olusturmak icin belki en son basvurulacak yerdir, cunku ekspertiz araciligi ile yapilmis bir deger analizi soz konusu degil. Istediginiz fiyati yazabilirsiniz.



2-Temiz ya da pis her gitarin bir degeri oldugu muhakkak, beni ve diger bir cok arkadasimi ise, burada alelade bicilmis olan fiyatlar rahatsiz ediyor. Istediginiz kadar bilgi yogun yorumlar yapin/yapalim bu gercek degismez. Sizin de temelde farkli dusunmediginize eminim.



2- Buna mukabil dunyanin bir cok yerinde kabul gormus ve vintage gear sirkulasyonunun yapildigi guvenilir yerler var. Ben New York cevresini tanidigim icin burada kendi favorim olan iki ornek yeri vereyim, belki bu konuyu okuyan forumdaki ekipman meraklisi (hangimiz degiliz ki) arkadaslara faydali olabilir. Ikincisine ozellikle dikkat buyurunuz koleksiyonu olaganustu;



http://rivingtonguitars.com/website/

http://www.retrofret.com



3- 25000 liraya bu gitari alip uzun ya da kisa vadede para kazanmaniz daha dogrusu agir zarar etmemeniz soz konusu degil, yani koleksiyoner olarak bile bir yatirim karsiligi yok. Benim ictenlikle nefret ettigim beyaz arkaplan ustunde beyaz kare!!!! gibi dahiyane seylerin resmini yapan Kazimir Malevich'in tablosunu almak bile daha mantikli (anneniz cope cikarmazsa tabii) cunku degerini korumasi pek olasi ama alelade bir eko gitarin, cizildigi kagit ustunde neredeyse gozle secilemeyen beyaz bir karenin resminin 1000 de 1 i kadar bile bir degeri yok... ne burada, ne baska bi yerde. Sonucta ne nadir bir gitar ne de pesine dusulecek bi gitar kimsenin merak etmedigini bildigim nacizane kisisel zevkime gore de bes para etmez bir gitar. 10.000 dolar ustu bir harcamayi hakli cikabilecek gitarlar parmakla sayilacak kadar azdir, ve bunlarin hic birinin Istanbul'da pavyon/gazino gormuslugu yoktur.





4- Arkadasim herkes senin gibi aylak mi hem Amerika'ya gitmek kolay is mi diyen forumdaslara biletlerin gidis donus 1000 dolar civari oldugunu ve her allahin gunu(evet her gun) sadece THY'nin 3 direkt/aktarmasiz seferi oldugunu hatirlatirim. Komisyon alarak ekipman tasiyan insanlari/aracilari saymiyorum bile.



Bir haftasonunu burada gecirip gercekten para harcamaya deger ekipmanlarin pesine dusebilirsiniz. Ornegin koleksiyon degeri olan 2-3 tane fender/gibson/gretsch/PRS vs. alip, ustune Suleyman Demirel gibi art-deco ambiyansina kurban oldugum Waldorf Astoria'da kalip, oglen vakti en Vedat Milor tavirlarimla altin tozuna bandirilmis kofte yiyip, sonra aksam yemeginde de kadeh dibinde CO2 lazeri ile vanilya tutsuleyip sarabi oyle servis eden WD 50 gibi bir restoranda tadimlik menuye kisibasi 160 dolar vererek para ezip, ustune de tonla baska alisveris yapip donsem yine cebimden 25000 lira cikmaz, cikamaz. 25000 liraya yenilebilecek ilik gibi Tekirdag koftelerini yanyana dusununce icim kiyildi vallahi:)



25000 lira gibi bir paranin 2 gunde ezildigi boyle bir plan bile bircogumuzun midesi kaldiriyor ve mantikli gozukmuyor ise, eko gibi bir gitara 25000 lira vermek de istemek de acik konusuyorum deliliktir, bizi durduk yere cileden cikaran tek sey de bu . Asil dusuncelerimi ulkemizde ebediyen mukim bulunan sansur furyasindan korkum ve saygi kurallarina bagliligim sebebi ile acikca yazamiyorum af buyurunuz.



EK NOT: Son olarak benim butun bu basliga ilgim bir gozlemim sebebi iledir, o da su: son derece ozveriyle ustunden basindan arttirip gitar ekipman alan cogunlugu genc bir kitle var. Forumlarda dolasan ekipmanlardan ve yakin cevremizden bunu cikarsamak hic zor degil. Yani bu alim satim isi aslinda bu memleket icin konusursak, epey hataya kapali ve can yakmaya, ah almaya musait bir sey. Lutfen birsey alip satarken, fiyat bicerken ve teklif yaparken bunu goz onunde bulunduralim. Para biriktiren, biriktirmek zorunda olan, tek bi tane genc adami bile kaziklayarak veya ona sahte/replika bir sey satarak gitardan caymasina/yilmasina sebep olacaksam o elimdeki ekipman samimi soyluyorum kafamda paralansin daha iyi. Bu dusuncelerimin genelde paylasilmadigini da uzulerek goruyorum. Amazon ormanlarindaki agaclar kadar kazik yemis bir insan olarak keskin bir otoriteyle konusuyorum; kazik yemenin de atmanin da bir adabi vardir ve utanarak soyluyorum ki benim WD 50 de yemek yemisligim de :).



Yazdıklarınızı baştan sona okudum. Tamamiyle beni yanlış anlamışsınız. Numara numara yazmışsınız birde. Diğerlerine cevap vermekle hiç uğraşmıyacağım zaten ama ben nerde 25000 liraya bu gitar alınır demişim? Yapmayın lütfen, anladığım kadarıyla eğitim seviyeside yüksek bir insansınız. Okuma yazmanız var. Ebay'de bu fiyata satılıyor, Türkiye'de bu fiyattan yüksek olsun diye birşey belirtmiş miyim? 3 küçük örnek vermişim, bakın bu fiyata da olabiliyor diye...

""Belki 25bin lira etmeyebilir, ama sahibinin dediği kadar temiz bir gitarsa değeri olduğu kesin."" Bu değeri olduğu kesin kısmı diğer uyduruk diye 100-200 liraya satılan eski gitarlardan daha değerli olduğu maksatıyla yazdığım birşeydi. Size veya bana göre bir değeri olmayabilir ama bu dünyada o gitara değeri olan bir gitar gibi bakan birileri var elbet ve bu piyasayı sizin ve benim beğenilerimiz belirlemediğine göre, bize göre ne kadar değeri olup olmadığı gitarların fiyatlarını etkileyemez.

Yanlış anladığınız konu hakkında yazmışsınızda yazmışsınız. İnsanlar sürekli anlamak istediğiniz gibi anlıyor. Toplam 10 cümle ya yazmışım ya yazmamışım. Bunu anlamada niye bu kadar sorun yaşanıyor anlamıyorum. Her defasında uzun uzun hazırlanılıyor. Ne yazssam yine yazdığımla hiç alakasız bir şey hakkında cevap verilecek. Siz muhalefet olarak insanları savunmaya devam edin ama bana göre bu bilgisizce yazılan yazılar gitar piyasasınız yüksek gösterilen fiyatlardan daha çok etkiliyor. Celal Şengör'ün bir sözü var: "Her fikri savunmaya hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunmaya hakkın vardır." Bilginiz olmadığı konularda yazdığınız yazılar tüm okuyanları kötü yönde etkileyebiliyor. En azından bilgilendirme içeren yazılar yazanlar, daha dikkatli olmalılar.
 
Celal Şengör'ün bir sözü var: "Her fikri savunmaya hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunmaya hakkın vardır."

Tartışmada taraf olmadan, konunun biraz dışına çıkarak küçük bir düzeltme yapmak istiyorum: Celal Şengör bunu geçtiğimiz haftaki "kapak gibi" yazısında Harlan Ellison'dan alıntılamıştı. Ve fırsattan istifade de ilgili yazının linkini buraya ekliyorum. http://t24.com.tr/haber/celal-sengor-sayin-basbakan-bilim-karsisinda-haddinizi-biliniz/224783
 
korhandere
Malesef süslü cümleleriniz metninizin anlam miktarını çoğaltamadığı gibi haksız olmanızı da değiştirmiyor.Söylediklerinizin anlaşılmamasından şikayet etmişsiniz ama Osman beyin verdiği tatmin edici cevabı da siz anlamak istememişsiniz.O kadar süslü cümleler, o kadar "bilgeyim ben" tavrının yanında görmediğiniz bir gitar hakkında bile sataşabilmek oldu mu şimdi?Yani bir şey söyleyeceğim, bir şey taslayacağım diye bin dereden su getirmekten başka bir şey değil.Bu mesajların üzerinden kaç gün geçti kimse sizin görüşünüzle "yaptığımız talihsiz hataları-haksızlıkları" görmedi de bir siz dur dediniz?Hani söylediklerinizde bir nebze tutar olsa tamam atla deveyi değil bireyle fili bir tutup delil göstermiş gibi ahkam kesiyorsunuz.Beyfendi "ben yaptım -ben şöyleyim böyleyim " demeyi hiç sevmem yapmamışımdır da ama, 20 yıldır elimden sayısız gitar geçti, 10 yıl bu işi kendi mağazamda TR' nin kalbinde yaptım 300 liralık gitarla 10.000 liralık gitarı karıştıracak yada anlayamayacak pozisyonda değilim, ama siz nasıl bir medyumsanız görmediğiniz gitar hakkında fiyat belirlemesi yapabiliyorsunuz.Neyse uzatmanın manası yok, çünkü gayet uzun verilen cevapta bile payınızı almamışsınız, verdiğiniz cevaptan da almayacağınız belli.

NOT: o değilde korhandere dünyası neredeyse ben oraya gitmek istiyorum inanın çok merak ettim, ne güzel madeni 1 lirayı ver karşılığında 76 milyar tl geri al, öbür tarafta bir buğday ver 10 kamyon pirinç al güzelmiş yahu süper...Bu mantıkla yaklaşırsak elimdeki gitarların toplam ederi 125 bin tl, pedalıydı ses kartıydı falan, bayağı servetim varmış yahu, hepsini satayım da bir takım tel alayım bari...
 
Forumda yeni olarak görünsenizde heralde daha önce forumdan atılmışlığınız var. Benim söylediğimi iddia ettiğiniz çoğu şeyi ben yazmadım bile. Kimseye de bilgelik tasladığım yok. Yakındığım konu herkesin ağzına geleni yazması. 3. 4. ağızdan duyulan şeyleri kendileri biliyormuşcasına söylemeleri. Bu söylediklerim kimse için değil, genel bir durumdan söz ediyorum kimse üstüne alınmasın. Sonra gidip birbirinizin yazdıklarını beğeniyorsunuz.

Açıklamama netlik getireceğim. Öncelikle yazdığımı baştan sona tekrar okursanız durumun anlaşılması için daha iyi olacaktır. Şimdi cümle cümle açıklamaya çalışacağım.

""Belki 25bin lira etmeyebilir, ama sahibinin dediği kadar temiz bir gitarsa değeri olduğu kesin.""= Açıkca söylemişim 25000 lira etmeyebilir diye bana göre de eğer söylenildiği temizlikteyse 500 lira eder fazlası etmez. Belki bir başkasına göre 3000 lira eder. Tekrar yazıyorum ben asla bu gitar 25000 lira eder, 10000 lira eder demiyorum. Sürekli ayı şey üstünde duruyorsunuz ama artık tekrar tekrar söylemek istiyorum. Okuduğunuzu anlamadığınızı düşünüyorum. Ayrıca ilandaki gitarı savunmuyorum. Tüm haksızlık yapılan gitarlar hakkında konuşuyorum. Görüldüğü gibi zaten bu gitarı denedim, harika bir gitar demiyorum. Bunu siz benim söylediğimi iddia ediyorsunuz. Tekrar okursanız öyle birşey olmadığını göreceksiniz.

""İlerde vintage fenderler kadar olmasada, şimdiki değerinden daha fazla değeri olacak gibi görünüyor.""= Bir sonraki cümlede olduğu belirttiğim gibi ileride değerlenebilir, çünkü Eko markası tekrar canlanmaya başlayan bir marka olduğu söyleniyor. Peki bu değer 30-40 yıl sonra ne olur, belki 10 lira artar belki 100 lira artar onu bilemem. İfademde görüldüğü üzere kesin birşey demiyorum.

""Şu zamanlarda tekrar gündeme gelmeye başlayan bir marka. Sanırım büyük bir firma tarafından satın alınmış, üretimi asya ya kaydırılmış ve daha uygun fiyatlı gitarlar üretiliyor.""= İnternette yaptığım ufak bir araştırma sonucunda 400-500 dolara satılan sıfır Eko marka gitarları gördüm, biraz araştırdım sonrasında bu yorumu getirdim.

http://www.ekoguitars.it/default.aspx

= Eko gitar markasının internet sitesi.

""Zamanında kaliteli gitarlar üretmiş, bir çok sanatçı kullanmış, altta vereceğim videoda görebileceğiniz üzere Jimi Hendrix tarafından da kullanılmış bir gitar markası.""= -mış lı geçmiş zaman. Detaylı bilgi dilbilgisi sitelerinde bulunabilir. Yani durumu bilmiyorum, duyduklarımdan ötürü üretmiş, kullanmış diyorum. Videoda birçok sanatçınında görseli verilmekte. Jimi Hendrix'de bunlardan bir tanesi. Hatta videoda Eko fabrikasının o zamanlar avrupanın en büyük gitar fabrikası olduğu gibi bir ifade de yer alıyordu. Büyük müzisyenler bu gitarları kayıtlarında, konserlerinde kullandığına göre, çok dandik olmadığı yargısına buradan da varılabilir.

""Eşdeğeri gitarları ebay'de yüksek fiyatlarda görmeniz mümkün.:"" = Bu linkler sadece örnek olması bakımından, "bakın bu fiyatada satanlar olabiliyor" demek içindi. Yoksa Türkiye'de satılan eko gitarda aynı fiyattan satılmalıdır diye birşeyden bahsetmiyorum ve gitarıda savunmuyorum. Tekrar söylüyorum, bu linkler bir kıstas olarak yazılmadı yada 25000 liraya satılabilir demek için verilmedi. Yüksek fiyatlarada alıcı bulabilir denilmek için yazmıştım.

http://www.ebay.com/itm/Rare-EKO-Condor-820-V-4-Electric-Guitar-from-the-Sixties-/271125390212?
http://www.ebay.com/itm/RARE-1960s-...-Redburst-RED-WHITE-pickguards-/370774217135?
http://www.ebay.com/itm/EKO-ELECTRIC-FOUR-PICKUP-GUITAR-SUNBURST-W-CASE-1963-/221198191626?

= İlk link Türkiye'de satılan eko'yla aynı model olduğu için koymuştum. Diğerleride başka eko marka gitarlar. Sadece birkaç örnek.


""2. olarakta Campbell gitar linki vermişsiniz. Şu an link iptal olmuş göremiyorum ama Campbell gitarlar hakkında da lütfen bir araştırma yapın, ondan sonra fiyat eleştirisinde bulunun.""= Aynı durum bu gitar markası içinde yapıldığı için belirtmek istedim. Göremediğim içinde emin olarak birşey söylemek istemedim. Bilindiği üzere Campbell gitar markasıda fena bir marka değildir.

""Bir markanın her gitarı aynı olmuyor. 200 lirayada washburn gitarlar var 10000 lirayada. Sanki yıllardır o gitarı kullanıyormuşcasına birde 300-400 lira fiyat biçilmiş.""= Sadece gitarın markasına bakılarak bir fiyat yorumu yapılıyor, ama yazdığım gibi Washburn markasının 200 liralık gitarlarıda var 10000 liralık gitarlarıda var. Gitar markasını Washburn görüp, bu gitar 200 lira eder demek haksızlıktır. Siz o gitar için 300-400 lira eder demişsiniz. Nasıl oluyorda böyle bir yargıya varıp fiyat sonucuna vardınız?? Bu dünyadaki hiçbir şey sizin zevkinize, isteklerinize göre belirlenmiyor. Belki gitar sahibinin dediği gibi Amerika yapımı bir gitar, yada daha özel başka bir özelliği var, belki kendi kendine çalıyor, değişik bir esansı var, hoş bir tınısı var. Yine yanlış anlaşılmasın diye tekrarlıyorum:: O gitar 4000 lira eder demiyorum, sadece sizin haksız bir şekilde yorum yaptığınızı söylüyorum.

""Herkes ağzına geleni söylüyor. Madem başkalarının gitarları-ilanları hakkında yorum yapıyorsunuz, bilgilenip öyle yorum yaparsanız daha faydalı olur herkes için. Bu şekilde yazdıklarınızı okuyan kişilerde yanlış bilgileniyor. ""= Örnek olarak bir forumda ibanez rg350 serisi bir gitarla metal çalınmaz yazılsın. Rastgele bu gitar hakkında araştırma yapan ve bu işlerde yeni olan birisi, bu gitar hakkında yanlış bir bilgiye varmış oacak. Ya da burada olduğu gibi rg350 gitarlar 350 liradan fazla etmez denilsin. Sonrasında rg350 satan kişilerin başına üşüşüp "bakın bu gitar 350 liradan fazla etmezmiş deniliyor" diye mesaj atsınlar. Sizin başınıza geldimi bilmiyorum ama benim başıma birçok kere geldi. Sanki satıcı ben değilmişimde oymuş gibi fiyatı kendi belirlemeye çalışan insanlar." Bu gitar 500 etmez, bak şurda da yazıyor sana 200 lira vereyim." Nazikce olmaz dediğinizde tekrar " Bak gitar elinde kalacak hadi 210 lira vereyimde alayım" vs. türü konuşmalar geçiyor ve bu durumların bir kısmı bu tür forumlarda görülen yorumlar yüzünden oluyor. Aynı eski üretim gitarların tonunun oturması kuruması vs. gibi söylentilerin birçok kişi tarafından hala inanılıyor olması gibi.

Cümle cümle açıklamada yaptığıma göre artık daha iyi anlaşılabildiğimi düşünüyorum. Umarım tekrar "sen kimsinde ukalalık yapıyosun, sen mi belirleyeceksin bu gitarın fiyatını, hahaha bu korhanderenin dünyasında bütün gitarlar 25000 lira ediyor, biz çok kişiyiz o tek kişi birbirimizin mesajlarını beğenerek onu alt edelim" demezsiniz. Tekrar tekrar belirtmek istiyorum çünkü artık anlaşılmıyor. Ben o eko gitarın 25000 lira edeceğini, campbell gitarın 4000 lira edeceğini yada yüksek fiyatlar edeceğini savunmuyorum. Hiçbir gitar hakkında o eder bu eder demiyorum. Lütfen yanlış anlamaya çalışmayın. Size derdimi anlatamayacağım ama en azından belki diğer insanlar bu yazdıklarımı okur. Artık internet kullanılarak gerekli bilgilere ulaşmak çok kolay. İnternetten daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca tekrar belirtiyorum, kimseye bilgeçlik tasladığım yok ama lütfen biraz mantıklı olun. Bu mesaja fazlasıyla zaman harcadım. Anlamak isteyenlerin anlayacağını düşünüyorum. Daha ayrıntılı konuşmak isteyen olursa özel mesaj atın ayrıntılı olarak konuşalım.

-aiyiadam----1---Bende bu sözü aynı röportaj dan almıştım ama dalgınlıktan olsa gerek celal şengör yazmışım, okuyanlar için düzeltme olsun. Söyleyen kişi:Harlan Ellison'dur.

Notunuza cevap: Bir yetişkin değilde bir çocuk yazmış gibi görünüyor bunları, belkide o sırada küçük oğlunuz-kuzeniniz geldide yazdı. korhanderenin dünyası şu an Isparta. Burada 3-4 gün kalsanız bir daha kalmak istemezsiniz.
 
Abarti ilanlardan konu acilmisken, bu Metin Turkcan (ki yalan yok severim kedisini vokal yapmadigi zamanlarda) signature metoboy gitar konusundaki goruslerinizi alayim, sanirim kimse almak bi yana yanindan bile gecmedigi icin fiyatini epey dusurmusler sifir faturali garantili ESP icin pek uygun;

http://www.peramusical.com/?urun-1004-Metoboy-Signature.html

Simdi ben kasasini pek sevdim ezelden beridir de severim, hardware de gayet iyi. Ama o yumurta sarisi gulenyuz ve hem govde (ki govdedeki bi de birlesmis milletler gibi her renk var) hem sapta bulunan metoboy yazisi nedir yahu? Ciddi ciddi alip govdeyi kazitip tekrar boyatmayi dusundum bi ara, belki de kendim kaziyip arkadaslar relic yapilmistir diyip ustune para koyup satardim burada:). Dumduz siyah olsa ya da gulenyuz yerine kuru kafalar, latex mayolu elinde kirbacli abla resimleri falan olsa ne guzel olurdu ama olmamis. Rock ve metal ambiyansli boyle gayet klise kitsch bi suru gorsel tema var. En cok da bu gitari dekore etmek zorunda kalan luthier'e acidim, Japon dahi olsak hepimiz insaniz sabrin da bi siniri var ya birisi gorse kocaman bir smiley ile gezdigini...
 
Abarti ilanlardan konu acilmisken, bu Metin Turkcan (ki yalan yok severim kedisini vokal yapmadigi zamanlarda) signature metoboy gitar konusundaki goruslerinizi alayim, sanirim kimse almak bi yana yanindan bile gecmedigi icin fiyatini epey dusurmusler sifir faturali garantili ESP icin pek uygun;

http://www.peramusical.com/?urun-1004-Metoboy-Signature.html

Simdi ben kasasini pek sevdim ezelden beridir de severim, hardware de gayet iyi. Ama o yumurta sarisi gulenyuz ve hem govde (ki govdedeki bi de birlesmis milletler gibi her renk var) hem sapta bulunan metoboy yazisi nedir yahu? Ciddi ciddi alip govdeyi kazitip tekrar boyatmayi dusundum bi ara, belki de kendim kaziyip arkadaslar relic yapilmistir diyip ustune para koyup satardim burada:). Dumduz siyah olsa ya da gulenyuz yerine kuru kafalar, latex mayolu elinde kirbacli abla resimleri falan olsa ne guzel olurdu ama olmamis. Rock ve metal ambiyansli boyle gayet klise kitsch bi suru gorsel tema var. En cok da bu gitari dekore etmek zorunda kalan luthier'e acidim, Japon dahi olsak hepimiz insaniz sabrin da bi siniri var ya birisi gorse kocaman bir smiley ile gezdigini...
Abi signature gitarların en sevmediğim özelliklerinden birinin direk maddeleşmiş hali bu gitar. "Bu gitar o adam için yapıldı, onun zevkleri, onun tuşesi, eli, sound görüşü, stickerı, mottosu.". Hani yine iyi kötü "generic" (türkçe karşılığı ne ki?) e yakın signature ler var. Ama bu ne yahu? :D Gitarı sadece "metoboy" kullanacakmış gibi yapmışlar, e satmaz tabi. En azından düz siyah yap da, isteyen nazar boncuğunu, futbolcu çıkartmasını kendi yapıştırsın.
 
Abarti ilanlardan konu acilmisken, bu Metin Turkcan (ki yalan yok severim kedisini vokal yapmadigi zamanlarda) signature metoboy gitar konusundaki goruslerinizi alayim, sanirim kimse almak bi yana yanindan bile gecmedigi icin fiyatini epey dusurmusler sifir faturali garantili ESP icin pek uygun;

http://www.peramusical.com/?urun-1004-Metoboy-Signature.html

Simdi ben kasasini pek sevdim ezelden beridir de severim, hardware de gayet iyi. Ama o yumurta sarisi gulenyuz ve hem govde (ki govdedeki bi de birlesmis milletler gibi her renk var) hem sapta bulunan metoboy yazisi nedir yahu? Ciddi ciddi alip govdeyi kazitip tekrar boyatmayi dusundum bi ara, belki de kendim kaziyip arkadaslar relic yapilmistir diyip ustune para koyup satardim burada:). Dumduz siyah olsa ya da gulenyuz yerine kuru kafalar, latex mayolu elinde kirbacli abla resimleri falan olsa ne guzel olurdu ama olmamis. Rock ve metal ambiyansli boyle gayet klise kitsch bi suru gorsel tema var. En cok da bu gitari dekore etmek zorunda kalan luthier'e acidim, Japon dahi olsak hepimiz insaniz sabrin da bi siniri var ya birisi gorse kocaman bir smiley ile gezdigini...
Bu gitarın haberi ilk çıktığında pera müziğin sayfasına sadece Muhammet Suiçmez abimizinvideosunu koydum.Lan o değil desığırlar Türkiye'den çıkan bir müzisyene ait ilk signature diye bir muhabbet yapmışlardı.Ergen tayfası nasıl yazmış ama görmeliydiniz.Ben adamların tezini çürüttüm yorumumu silmişlerdi :D Onun üzerine nasıl olsa yine silerler diye küfrettim haklıymışım onu da silmişlerdi :D İnsanların (çeyrek akıllı kişilerin hele ki) umutlarıyla oynamak kolaydır. Ve o İLK SİGNATURE GİTAR ibaresi sayfada halâ duruyor,potun ağa babasını kırmışlar :D Bu adamı sevmiyorum açıkçası,zaten o da beni sevmesin :D
 
Bu gitarın haberi ilk çıktığında pera müziğin sayfasına sadece Muhammet Suiçmez abimizinvideosunu koydum.Lan o değil desığırlar Türkiye'den çıkan bir müzisyene ait ilk signature diye bir muhabbet yapmışlardı.Ergen tayfası nasıl yazmış ama görmeliydiniz.Ben adamların tezini çürüttüm yorumumu silmişlerdi :D Onun üzerine nasıl olsa yine silerler diye küfrettim haklıymışım onu da silmişlerdi :D İnsanların (çeyrek akıllı kişilerin hele ki) umutlarıyla oynamak kolaydır. Ve o İLK SİGNATURE GİTAR ibaresi sayfada halâ duruyor,potun ağa babasını kırmışlar :D Bu adamı sevmiyorum açıkçası,zaten o da beni sevmesin :D
Bildiğim kadarıyla Muhammed SUİÇMEZ Türkiye'den çıkan bir müzisyen değil, doğma büyüme Almanya. :D Nasıl çürüttün sen?
 
Campbell gitar için konuşuyorum; bence bu gitara bukadar yüksek fiyat biçilmesinin nedeni gitarı satan arkadaşın gitar hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan direkt Google'a Campbell Guitars yazması ve "Campbell American Guitars" ile karşılaşması olabilir mi acaba :) Bugün Greco,Yamaha,Bachhus,Tokai,Edwards,Fernandes Les Pauller okadar para etmezken bir Campbell nasıl 4000 Tl edebilir bunun mantıklı izahatını bekliyorum. Ayrıca bir gitara 4000Tl istiyorsanız açtığınız ilanda gitarı en ince ayrıntısına kadar tanıtmanız, belgelerini , seri numarasını gerekirse luthierini açıklamanız gerekmez mi ? Bence eli sürçmüş olabilir 400 yazarken fazladan bir 0 a basmış olabilir.)

Buyrun başka Campbell gitar ilanları
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ll-ucuz-elektro-gitar-satilik-116865857/detay
http://ilan.elookat.com/ilan-campbell-elektro-gitar-les-paul-daha-ucuzu-yok-uasuAAN-1751519.htm
 
Campbell gitar için konuşuyorum; bence bu gitara bukadar yüksek fiyat biçilmesinin nedeni gitarı satan arkadaşın gitar hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan direkt Google'a Campbell Guitars yazması ve "Campbell American Guitars" ile karşılaşması olabilir mi acaba :) Bugün Greco,Yamaha,Bachhus,Tokai,Edwards,Fernandes Les Pauller okadar para etmezken bir Campbell nasıl 4000 Tl edebilir bunun mantıklı izahatını bekliyorum. Ayrıca bir gitara 4000Tl istiyorsanız açtığınız ilanda gitarı en ince ayrıntısına kadar tanıtmanız, belgelerini , seri numarasını gerekirse luthierini açıklamanız gerekmez mi ? Bence eli sürçmüş olabilir 400 yazarken fazladan bir 0 a basmış olabilir.)

Buyrun başka Campbell gitar ilanları
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ll-ucuz-elektro-gitar-satilik-116865857/detay
http://ilan.elookat.com/ilan-campbell-elektro-gitar-les-paul-daha-ucuzu-yok-uasuAAN-1751519.htm
Evet dediklerin doğru da anlamayana davulda zurna da az, adam metin yazmış, ve ne yazık gene aynı şeyleri yazmış, bir daha ki sefere her harfine bir metin şeklinde yazıpta kitap misali 4-5 sayfayı işgal eder diye cevaplamadım.Adam hala aynı şeyleri sayıklıyor, o kafada yaklaşılırsa "Prince-Crafter-Rockson" gitarlar da 5-10 bin edebilir.
Korhandere gözünü seveyim saçmalamaya devam etme, insanlar eko gitara 25000 TL etmez diyorlar sen saçmalamayın 1500$ eder yapmayın diyorsun.İnsanlar 25 bin etmez derken "100 liradan fazla etmez demiyor" .Zamanında sahibi olduğum bir gitarı görmediğin halde hala inatla kaç para edeceğini bilemezsin diyorsun, tuhaf mısın garip misin, bu konunun başlığına bakmanı rica ederim "ABARTILI İLANLAR".Yazık bir de o kadar yazıp cevap verdiğini sanıyorsun aynı şeyleri tekrarlattırma söylediklerin saçma ve tutarsız.
 
arkadaş dayanamadım yazacam, harbi ya uzun diye okumuyorsunuz ya da bildiğin okuduğunu anlayamama problemi var.Korhandere yi tanımıyorum hiçbir şekilde tanışıklık, alışverişim de olmadı ama adamın demek istediklerinden biri, örnek olarak: washburn nun de 200 liralık gitarı var ki şuan bende o türden bir gitarı var.10.000 dolarlık custom shop usa gitarı da var ki internette çok gördüm.Adamın sadece bu noktada demek istediği ikisini bir tutmayın.Campell adlı gitarın abd üretimi de olabilir çin malı 200 liralık gitarları da.. siz gidip gitarı gördünüz mü? yok, alıcımısın? yok, Türkiye gibi bir ülkede 4000 bin tl nin ne demek olduğunu bilmeyecek, üstüne biraz daha koyup vintage usa gibson alabileceğinin farkında olmayan herhangi bir insan var ve ona yardım mı edeceksin? o da yok.. gitarın amerikan gitarı olduğuna dair detaylı foto var mı? o da yok.. ee? adam yazmış işte öylesine bir fiyat belki de dikkat çeksin incelensin-ilgi çeksin diye. konunun açılışı, amacı böyle saçma sapan kısır döngüler üzerine değildi tahmin ediyorum. Başlık biraz işlevsel olsun hep boşa laf salatası.. sanki ortada 4000 tlyi elinde tutan birisi var da "dur o gitara o kadar verme!" ya da "vermeden önce dene araştır" diyorsunuz. Yazasım yoktu 2003 ten beri bu forumdayım ilk defa kalitenin bu kadar düştüğüne şahit oldum.Milletin forumu bırakıp gittiğine hak veriyorum şuan.. Yine bir konunun çorba edilip amacından sapıp kimseye yardımı dokunmayacak saçma sapan yere gelmesine ramak kaldı üstüne de 1-2 kişinin üstü çizilir tam tadında olur. Hep aynı hikaye..
 
vanhalen mevzu bahis gitarı sende görmedin konuşuyorsun anlayamıyorsun sanırım bildiğim ve ilanında da detaylı fotoları olan bir gitardı, keza sahibinden hesabımdan o kişiye mesaj atmıştım "etme eyleme kendini rezil ediyorsun" diye ve akabinde ilanını sildi o kişi.Burada saçma sapan tartıştığınız konu bir kaç yüz lira edebilecek bir gitara 4000 lira fiyat biçilmiş ve ilanda bunun temsili olduğu belirtilmemişti hatta üzerine " pazarlık olur" ibaresi vardı, ve "abartılı ilanlar" konusunda paylaşılması yerden göğe haklı olan bir durumdu.üzerinde konuşulması gereksiz her şeyin açık olduğu bir konuyu büyüten ve bitirmeyenlerin kaliteyi düşürdüğünü düşünüyorum.Üyelik tarihi ne derece mühim bilmiyorum, o zaman gün düzenlensin en eski üyelerin eli mi öpülsün?keza çok eskiden beridir takipçisiyim ama öyle bir düşüncem olmadı...
 
Ben de ilk M. Suiçmez diye biliyordum fakat o gitar adına çıkartılmış signature gitar değilmiş, Ibanez Muhammed ile endorsement anlaşması yapmış sadece ben de ilk budur diye iddia edip bozulmuştum oradan biliyorum :banghead:
Dediğinde doğruluk payı var M. Suiçmez'in elindeki gitarın 6 tellisi var yalnızca ,fakat adamın elindeki kullandığı 7 telli . Ben şunu bulamımıştım M. Suiçmez den önce bu gitarın 7 tellisi var mıydı? Aynı gitarın basswood yapımı olanına rastladım,fakat bu adamın kullandığı maun gövdeli.
 
Korhandere gözünü seveyim saçmalamaya devam etme, insanlar eko gitara 25000 TL etmez diyorlar sen saçmalamayın 1500$ eder yapmayın diyorsun.

Hep aynı şeyleri yazıyor diyorsunuz ama malesef okuduğunu anlamayı geçtim, idrak edemeyen siz olabilir misiniz?

Yukarıdaki cümle sizin notunuzdan alınma, korhandere'nin yazdığı mesajlar içerisinde bu şekilde bir cümleyi kurduğunu ispat edin (çok zor bir şey değil, mesajını bulun, benim yaptığım gibi "yanıtla" diyin ve sadece o kısmı bırakın yeterli) o EKO'yu 25.000 lira verip satın alır, size hediye ederim.

korhandere'yi forumda yazdıkları haricinde tanımam, yanılmıyorsam geçen sene çok uçlu adaptör almıştım. para havale - adrese kargo'dan öte muhabbetimiz, tanışıklığımız yok ama yapılan ayıptır, yazıktır.
 
Geri
Üst