rocky 4

1 ekim 2002'de ankara tenedos'ta kurulmuş grup.. web sitesi linkler arasında bulunsa da, buranın takipçileri için özet bir tarihçesini vereyim (uyarmakta fayda var web sitesi ingilizce, türkçe opsiyonu tez zamanda eklenecektir umarım)

öncelikle belirtmekte fayda vardır ki bu grubun bu forumla ilintisi tatışılasıdır zira grup ne rock, ne blues, ne hard, ne heavy çalmamakta.. elinden geldiğince jazz hatta neoswing jazz çalmakta..

özetle hikaye şudur : onur (bu ben oluyorum) 3 seneden uzun süre raindog ile birlikte barda çalmış ve artık bu işten yorulmuş, hayalini tatmin etme çabasına girmiştir.. bilkent'te mukim "psyche" grubunun basçısı murat ile "gel bir neoswing grubu kuralım" der ve buna tez zamanda "hayvanadam", "gıda pazarı", "camuzi groovy" ve "cüsse" gruplarında çalmakta olan davulcu aziz kedi eklenir.. bir kaç ay "iyi de biz napıcaz böyle üçümüz" diye karamsar takılan üçlü şans eseri bir arkadaşlarının tavsiyesiyle bir başka arkadaşlarının kardeşi olan sax'çı koray ve onun arkadaşlarıyla tanışır.. artık vokal/gitar - davul - bas - tenor sax - trompet - klarinet - trombon - klavye - perküsyon içeren bir ekip oluşur ve çalışmalara başlar.. takip eden ilk odtü bahar şenliğinde bir konser verilir.. devasa bir kitleye çalınır, olumlu geribesleme alınır..

sonra bir miktar eleman değişikliği olur.. bu kadro ile bir sonraki odtü ve hacettepe bahar şenliklerinde yine kalabalık kitlelere çalınır.. bir kaç kez tenedos cafe'de çalınır ve her iki kadro ile birer demo kaydedilir.. ilk demoda grubun orjinal düzenlemesiyle "flamenco noche" ve ikinci demoda "fractal - kerizler altında 20bin timsah" isimli bir beste ve sting'in "fragile"ının orjinal bir düzenlemesi bulunmaktadır.. bu iki demo da insanlara müziği yaymaktan ziyade ilki bahar şenliklerine başvurmak, ikincisi de hatıra kalsın amacıyla kaydedilmiştir.. bu grubun bu kayıtları kimseyle paylaşmadığı anlamına gelmeyip tam aksi durumda bir eğilimi söz konusudur..

sonra murat doktora için amerika'ya, onur bir proje için irlanda'ya, aziz kedi de ekşi dergi nedeniyle istanbul'a gider.. grup sekteye uğrar.. ben dönünce grubu tekrar toparlarım ve şu anda tekrar provalara başlamış, orjinal düzenlemeli coverlar ve beste çalışması yapan bir rocky 4'ü tekrar hayata geçirmiş oluruz..

güncel kadrosu (alfabetik):

anıl yüce - alto saksofon
can gökdal - davul
can kuşhan - trompet/ geri vokal
can soysal - trombon
çağlar yıldız - bass
koray özdemir - soprano/tenor saksofon / geri vokal
onur koyuncu - gitar / vokal
özgür sarı - klavye


belirtmekte fayda vardır ki :
can gökdal ayriyeten laterna ve alive isimli gruplarda,
can soysal ayriyeten funk ltd'de,
çağlar yıldız laterna'da ve zaman zaman raindog'da,
koray özdemir zaman zaman funk ltd'de,
özgür sarı laterna'da ve göksel ile çalmaktadırlar..

grubun minimalist web sitesi :

http://www.rocky4.net

olup bu siteden linkler çalışıyor ise beste ve fragile'ın mp3 leri, grubun tarihçesi repertuarı ve resimleri tedarik edilebilir..

dinlemiş ve dinleyecek arkadaşlarımızdan gelecek olumlu - (ve daha ziyade) olumsuz eleştirileri bekleriz..
 
amanin abilerimn grubu:) can ve koray beni tanirlar heralde unutmadilarsa baran ben ahmet ünlü desem anlarlar heralde:) basarilar size diip gtmek istiorum...
 
kerizler altında 20.000 timsah adl parçanızı çok merak ediyorum :LOL: duyduğumda ismi çok hoşuma gitmişti

kayıtlarınızı dinledim.umarım bu kalabalık grubu canlı da dinleyebilirim.eşsiz olmuşsunuz.
 
Stüdyo Allegroda çalıştığım zamanlarda bi kaç kez izlemiştim biraz olsada gerçekten çok hoşmu gitmişti kayıtlarda çok iyi olmuş başarılar kolay gelsin :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Selamlar..
Uzun bi aradan sonra ilgilenenler olursa diye bilgileri güncelleyeyim..

Can ve Çağlar ayrıldıktan sonra uzunca süre davulcu bulamadık.. Aykut Hakverdi, muazzam bir basçı olarak aramıza katıldı ve gruba müthiş katkı sağladı..

Halen davulcu arıyoruz.. Bir aday var şu anda, hayırlısı diyoruz, ilgilenen varsa yine de buyursun..

Geçen bir sene içinde Rocky 4 kendi stüdyosuna kavuştu.. Şu an 10a yakın bestesi var.. bunlardan 5 tanesi tamamlanmış durumda.. diğerleri de yakında tamamlanacak..

Klavyecimiz Özgür ile yollarımız ayrıldı.. yerine yeni bir klavyeci almaya karar verdik, ilgilenen herkes için bu pozisyon şu anda boş..

Gruba çok yakında bir tromboncu bir perküsyoncu ekleniyor.. davulcu sorunumuzu çözüp bir de klavye bulursak 10 kişiye çıkacak kadro.. Mevcut tromboncumuz Soysal ise bi yere gitmiyor.. Aşırı yetenekli bu insan, hem trombon, hem saksofon, hem vokal, hem de gitar çalarak jokerleşecek..

Grup web sitesini yeniletti ve myspace sayfası açtı.. gerçi sayfanın designi sefil halde hala ama, lütfen ziyaret ediniz ikisini de :

http://www.rocky4.net
http://myspace.com/rocky4online

grupla ilgilli her türlü şey için benle temas kurabilirsiniz, çekinmeyiniz..

herkese selamlar..
 
Geri
Üst