Selçuk Özbek (alternatif, Rock) - Ankara

Merhaba,
Ben Selçuk ÖZBEK. 1973 Frankfurt doğumluyum. Gitar ve vokal olarak başladığım müzik çalışmalarıma çeşitli dönemlerde çeşitli arkadaşlar katıldı ve yollar yönler ayrıldı. Ben tek başıma bu projeyi devam ettirmek ve buradan seslenmek istedim. Belki de yılların birikimi bir uktenin yüreğimde patlaması buna yol açtı.

"Proje İmitasyon":
Zaten en güzel besteler yüzlerce yıl önce yapıldı. O yüzden yeni birşey üretemeyiz, ne kadar istesek de. Biz sadece onları imite ediyoruz.

Bu tezden yola çıkarak yaptığım besteleri ve yazdığım sözleri sizlere sunuyorum. İlkini 1992'de sonuncusunu da 2000'de yapmış olduğum bestelerim var. İmitasyon tek kişilik bir proje şu aşamada. Amacım sadece paylaşmak...

http://www.purevolume.com/selcukozbek adresinde sadece 4 şarkımı beğeninize sunuyorum. 3ünün sözü (Lavinia Özdemir Asaf'ın şiiridir), hepsinin de müziği bana ait. Kayıtlar alelacele tek seferde tarafımdan yıllar önce yapıldı. Kayıtlarda gitar, vokal ben; bas ve bateri de ritim kutusudur. Kayıtların çok acemice olduğu ortada. Benim tek derdim paylaşmak. Her türlü yorum ve eleştiri de size ait olsun...

Şarkılarımı beğenilerinize sunuyorum...
 
Selçuk bey, sıcağı sıcağına bir yorumu hak ettiniz. Herşey bir yana başlığı okurken Europe dinliyordum. Love Chaser üzerine Yollar ve Yönler gitmiyor, tavsiye etmem, tuhaf olursunuz:)

Şimdi o kırmızılı uyarıları yazan adamdan bu yumuşacık ses mi çıkıyor :) Çalışmalar amatör, evet. Lakin çok içten ve özgün olmuş bence. Işık (ruh) var, emek var. Parçaları birkaç defa ardarda dinledim. Dağılış'a takıldım açıkçası, tam benim tadımda. Diğer ikisi de aynı keza aslında. Yol şarkıları tadında, tam benim tadımda...

Annem akinu'yu yoga fonu yapmıştı kendine bir ara:)

Ben de özbeksel eşliğinde yollara düşmek istiyorum:) ( Dağılış ile )

Antik Kent Çeşme'den selamlar ( Yollar ve Yönler )

Saygı, Sevgi ( Adımız İnsan )

Çok samimiyim, kendinle gurur duy...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
No3InGMajor, bu yapıcı ve cesaret verici yorum için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de bestelerimin hepsi yüreğimden geldiği gibidir. Kesinlikle hiçbirisin üzerinde oynama yapmadım ve tamamen spontan şekilde çıktılar. Yani zerre kadar "şuna hitap etsin, şurasın ı şöyle değiştireyim, şuradan iki üç notayı değiştirip şöyle söyleyeyim" diye bir kaygı taşımadım. Sözlerin hepsi de ya içimde ya dışımda yaşadıklarımdır. İçimden neyi nasıl hiseetiysem, neyi nasıl yaşadıysam aynen aktardım. Samimiyetin her türlü 'sahtekarlığın yeni adı' olmaya başladığı şu zavallı dünyamızda bilmem ne kadar devam edebilir güzellikler.

İşte, ben bu karamsarlığı müzikle kırmak ve çoğalmak istiyorum.
Şarkılarımdan 6 tanesini dinlemek isterseniz işte adresleri:
http://www.purevolume.com/mitasyon http://www.purevolume.com/selcukozbek


Not:
'Lavinia' bildiğiniz gibi şair Özdemir Asaf'ın en güzel şiirlerinden birisidir. 1993'te bestelemiştim; ya da şiir kendisini bana besteletti.
Bu şarkının sözleri dışında bütün şarkıların sözleri ve besteleri tarafımdan yazılmış ve yapılmıştır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşekkürler. Umarım şarkılarımı güzelce düzenleyip böyle yangından mal kaçırır havasında bir kayıttan nefis demolara çevirirm yakın zamanda. Hatta bu projeyi paylaşmak isteyen arkadaşlarla da bir arada güzel işler çıkarmak da isterim. Bu arada bu parçaları beğenip gruplarıyla söylemek isteyen arkadaşlara da kapım açık. Benim hiçbir şekilde ön planda olmak gibi bir kaygım yok, olmadı da zaten. Bu şarkıları çok güzel bir şekilde değerlendirmek isteyen arkadaşlar varsa lütfen belirtsinler. Gerçekten büyük mutluluk duyarım böyle bir paylaşımdan.

Ayrıca daldan dala konmak gibi görünse de bir zamanlar disco dj'liği de yaptım Alanya'da ve o dönemlerde yaptığım bazı tecno-house türü parçalar da var. onlardan 3 adet örnek de şu adrestedir:
http://www.purevolume.com/satiriction

hayat paylaştıkça güzel.
Sevgiler, saygılar...
 
Selçuk hocam tebrikler gerçekten çok güzel, içten ve samimi bir çalışma olmuş.Umarım daha da güzel işler çıkartırsın.Kendi bestelerini de başkalarıyla da paylaşmak istemen ayrı bir güzellik.Başarılarının devamını dilemekten başka aklıma bişey gelmiyo, saygılar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
teşekkürler erd, yakında diğer şarkılarımı da buradan duyuracağım.

turkrock.com'da mod. olarak yeni başlık standardına da ilk uyanlardan olmak lazım. :)
 
Daha ilk linklerini dinliyorum ama gerçekten çok hoş buldum. Özellikle hafif tarzda olanlarını... Lavinia güzelmiş gerçekten. Gerçi daha 4 şarkını dinledim ama olsun. Hepsini dinleyeceğim zaten.

Ellerine, yüreğine sağlık.

Saygılar. Kolay gelsin.
 
bence sesin çok gusel piyasadakii saçmalıklara bin basarr :LOL:

'yollar ve yönler'in özelliklee girişi çok hoşuma gitti
'dağılış' ayrı bi harika zaten müzik çok hoş sözlerinee öldüm bittiimm zaten
'guzel günler' bencee harikaa duygular besleyen bir şarkı yumuşak esnek çok ii
'lavinia'zatenn yapılcak bi yorum yokkk sözlerr olağanüstüü ee bide yorumlamaa bukadar hoş oluncaa mütiş bişey çıkıo ortayaa

valaa seni tebrik ederimm dinlemediğim bikaç şarkı kaldıı en kısa zamandaa onlarıda dinliycemm harikaa bi iş çıkarmışsınn tekrar tebrik ederimm :LOL:
 
mischief_girl, bu içten ve pozitif mesajın için çok teşekkürler.
Yakında parçaların yeniden aranjesi gerçekleştirilecek ve stüdyoya girilecek. Umuyorum yakın zamanda konserlerle de süsleriz bu projeyi ve sizlerle beraber söyleriz şarkılarımızı.
Şu ana kadar yorumlarını buraya aktaran ya da msn'den görüştüğümüz, arkadaş ortamlarında konuştuğumuz herkesin yorumları, eleştirileri ve önerileri için çok teşekkürler.
 
bende ellerine yüreğine sağlık demek istiyorum. daha önce dikkat etmemiştim; bunun için kendime kızdım.
beklenti, bir ben, çığlık gibi çalışmalarını yeni dinledim ve çok beğendim. sesin çok güzel. bunların bir kaydı olacak mı ciddi ciddi soralım. :) aradan zaman geçmiş bir şey yazılmamış. karamsarlığı müzik ile kırmak dileğiyle selçuk abi. :)
 
enchant demiş ki:
bende ellerine yüreğine sağlık demek istiyorum. daha önce dikkat etmemiştim; bunun için kendime kızdım.
beklenti, bir ben, çığlık gibi çalışmalarını yeni dinledim ve çok beğendim. sesin çok güzel. bunların bir kaydı olacak mı ciddi ciddi soralım. :) aradan zaman geçmiş bir şey yazılmamış. karamsarlığı müzik ile kırmak dileğiyle selçuk abi. :)

aha sağolasın ya enchant, ben buraya bakmayalı baya uzun zaman olmuş. ne bileyim 10-15 yıl öncesine ait çalışmalar işte. bir türlü şansım tutmadı bu konuda. ne bileyim. beğenenler de var gerçi ama hiç değerlendirme şansım olmadı. bir ara stüdyo kaydı yapmayı düşünüyorum bir kaç tane şarkı için ama tek başına da olmuyor bu işler. üniversite zamanındaki arkadaşlarla hep dağıldık gittik biryerlere. zaman bizi savuruyor biryerlere işte.

teşekkürler bu destek dolu ilgin için.
 
ozbeksel, ne zamandır soracağım, çıkıyor aklımdan. Başlığı açtığında vermiş olduğun özellikle ilk iki linkdeki parçaları baştan sona dinlediğimi hatırlıyorum. Sonraları süreleri kısaltılmış, kırpılmışlar :( Acaba şarkılardan bazılarını, en azından 1-2 tanesini başından sonuna, uzun uzadıya dinleme imkanımız olabilir mi? Yukarıda stüdyo kaydı yapmayı düşündüğünden bahsetmişsin, beklemeli miyiz?

Lavinia yorumunu çok sevdim. Çığlık, Orası, Beklenti, Güzel Günler, Yollar ve Yönler (herhangi biri, tamı tamına) ne de güzel giderdi şu yağmurlu günlerde (biraz duygu sömürüsü) ;)

Sevgiler
 
Bağlantı sorunu yaşıyorum, parçaları dinleyememiştim bir türlü. Hoş mesajı görür görmez 'Yollar ve Yönler' demiştim içimden. Bu sırada ufak bir değişiklik olmuş. Radyo mevzusu hala geçerli ise; 'Yollar ve Yönler' diyorum.

Saygı, sevgi.
 
No3InGMajor demiş ki:
Bağlantı sorunu yaşıyorum, parçaları dinleyememiştim bir türlü. Hoş mesajı görür görmez 'Yollar ve Yönler' demiştim içimden. Bu sırada ufak bir değişiklik olmuş. Radyo mevzusu hala geçerli ise; 'Yollar ve Yönler' diyorum.

Saygı, sevgi.

teşekkürler.
radyo olayı devam ediyor ve "yollar ve yönler" şarkımla katılıyorum programa.

program her perşembe saat 21:30'da radyo odtü'de olacak.

linkten şarkılarımı indirebilir ve dinleyebilirsiniz. bu 4 şarkıyı tam olarak verdim yani tadımlık değiller.

teşekkürler ilginiz için...
 
Geri
Üst