Nba

B

Bezgin Bekir

Futbol ile ilgili çok başlık gördüm fakat basketbol ile alakadar hiç başlık göremedim, ben Türkiye'nin basketbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Bu başlığı açmak için belkide en iyi günü seçtiğimi düşünüyorum malum bu gece saat 3.30'da NBA All-Star maçı var inşallah bu başlık altında ülkece başarılarımızı bol bol kutlarız.
 
Bugun de dukkani kapattik Griffin'in enfes smaci ardindan Kobe'nin LeBron'a 2. blogu mac mukemmel bitti. East 138 - 142 West
 
Ulan NBA başlığı da mı gitti? Hay allahım ya.

Cuma gecesi gençler maçındaki düelloya bir bakın. Muhteşem.



Tim Hardaway'in oğlu bu arada New York'lu olan.
 
Beko Basketbol ligi başlığı ayrı, benim belki 10 sene önce açtığım NBA başlığı vardı ondan bahsediyorum.

All Star formaları artık ligin pazarlama boyutunu abarttığının göstergesi; bu dar tişört kıvamındaki formalar normal sezon maçlarında takımlar tarafından da kullanılmaya başlandı ve bence de gerçekten tam bir rezalet.

İdman formalarıyla da çıkıyorlar kimi maçlara.

Fakat dün geceki formalar Kaygısızlar'ın bir bölümünde mahalle takımının tekine benekli forma tasarlıyorlardı, o formalara benziyordu.
 
Formalardan ziyade yeni formatla "Saturday Night" ın içine etmişler. Bunların hepsi bireysel yarışmalar abi doğu batı mücadelesine dönüştürmenin ne mantığı var.. Umarım seneye eski formata döner, sadece seyir zevki değil olay adilde değil bu yeni sistem özellikle yetenek ve üçlük yarışması için..
 
Oraya girmek bile istemedim. İzlediklerim arasında kesin olmakla birlikte, muhtemelen tarihin en kötü smaç yarışmasıydı. Olamaz böyle bir şey, tek smaçla şampiyon olundu yani neticede. Berbat etmek için uğraşsalar bu kadar olabilirdi.

Hatta iddia ediyorum; bu yeni formatı yapan kişiyle Kağıthane'den Adliye'ye çıkan alt geçidi çizen kişi aynıdır.

Yetenek olayında bounce pas kaldırılmış, hangi akla hizmet?

Yalnızca şut yarışmasında favori bölgeye renkli topların dizilmesini olumlu buldum.
 
Aslında ben paul george un ve wall'un smacını beğendim ama aynen tek smaçla şampiyon olması çok saçma oldu. Ayrıca oyuncuların kaderi birbirlerine bağlı olmamalı çünkü bireysel yetenek bu sonuçta..
Yetenek yarışmasındaki enn önemli, şampiyonu belirlemede en kritik olay o bounce pas dı zaten bence:) Ayrıca yine aynı şekilde oyuncuların kaderlerinin partnerlerine bağlı olması çok uyuz.
Bu arada üçlük yarışmasındaki o olay benimde dikkatimi çekti o bencede çok güzel olmuş ayrı bir heyecan olmuş. Helede son bölgeye kalınca renkli toplar 10 puan ediyor, son ana kadar rekabet devam edebiliyor iyi olmuş..
 
Eğer bu bakışı atma konusunda en ufak bir şansın olduysa, onu da şampiyonluk için takım değiştirdiğin gün kaybettin sen LeBron kardeş. Halen daha uyanmadıysan uyandırayım.

2 günde 5 maç izledim beynim yandı saatlerim şaştı ama şunu söyleyeyim; 92'den beri kart biriktirip 97'de Kanal D yayınları başladığından beri aktif şekilde izleyen biri olarak ben böyle bir play-off ilk turu hatırlamıyorum. Heat serisi hariç her seride kemik sesleri var, maçlar başa baş gidiyor ve son toplara kalıyor; nitekim dün gitti denilen maç Carter'ın son saniye basketiyle Mavs'e geldi. Her seri 2. köprü trafiği gibi adım adım, muazzam maçlar oynanıyor.

Basketbolu sevmese de sporu ve mücadeleyi seven herkesin NBA play-offlarını izlemesi lazım. Bitime 3 saniye kala koçların karşılıklı aldığı 2'şer molada çizdiği farklı farklı setler bir satranç mücadelesi değil de nedir?

Benim açtığım 200 sayfa olan NBA başlığı nasıl gider arkadaş yine sinire kestim ben. NBA.com istatistikleri ile yarışırdı lan o! Vallahi üzülüyorum, bu forumda gerek müzik gerek spor artık sayılamayacak kadar çok başlık gitti.

Dünkü maça istinaden Vince Carter ve Tim Duncan özelinde bir şeyler söylemem lazım.

Zamanın pota altından çift el ters değirmen vuran Carter'ı geldi Glen Rice kesildi başımıza. Ben yıllar dahilinde gerçekleşen böyle değişim ve gelişimleri görünce çok büyük saygı duyuyorum; Duncan'ın serbest atışları keza öyle, o da bu denli bir oyun değişimi olmasa da bir oyuncunun eksikliğinin üzerine gitme hikayesidir.

Gerçekten bizim oyuncuların öğreneceği çok şey var bu adamlardan, sadece zıp zıp poster smaçlarına ouuvvv çekmekle olmuyor yani o işler. O yıllarda Duncan bir maçta 6/6 serbest atış attı deseler hiç birimiz inanmaz hatta gülerdik fakat adam bu noktaya getirdi kendini. Çaresizce başka bir yüzüğe filan mı ihtiyacı var, kariyeri mi kötü? Yoo aksine her şeyi var. Ama iş ahlakı, sportmenlik ve rekabet geni bunu teşvik ediyor işte.

Dün Carter'ın üçlüğünden sonra aklıma AI geldi... Keşke kendine biraz daha iyi baksaydın be reyiz dedim; bak 2001 konferans finallerinde ozanlar gibi atıştığın Carter hala daha play-offta maç alıyor ama sen gittin. Erken gittin... Kumarının da uyuşturucunun da mk yani.
 
Hıyar gibi adam ama bunları iyi yapıyor, blokları da iyi yalan yok.

Şurda Gortat takımları karıştırırken görülüyor ahahaha


gortat.jpg


Ulan ömrümü yedi nba 2k14'de luzumsuz herif be.
 
olm bu ne lan böyle ahahaha :) :) :)
kimse de birşey demiyor, umurları değil, bizim burda olsa kan çıkar yeminle :)

Gortat çok iyi yaw, gidiyor sarılıyor ve sağındaki Boston'lu da ona sarılmış şaka gibi :) :) :)
 
Size bir iyi bir de kötü haberim var (hep bu cümleyle giriş yapmak istemişimdir)...

Önce kötüsü... Gerçi buna kötü değil; fenalık, intiharlık, mesleği bıraktırıcı filan desek daha doğru olur. Popovich reyiz tam Full Metal Jacket'daki eğitim çavuşu gibi davranmış ama sen de o kadar yol gidip sora sora bu soruyu mu sordun be Fanatik Ahmet?



Bu da iyisi... Yorum yok :D

http://www.ajansspor.com/nba/video/v/20140613/canli_yayinda_oyle_bir_sey_yapti_ki.html
 
Soru saçma ama biraz fazla abartmış Popovich de yani..:)

O değilde, Miami ne yaptı dün ya.. Maça niye gelmişler yani hakkaten anlaşılır gibi değil, hayır maç içinde ritim kaybetme falan değil olay adamlar resmen oynamak istemedi yani. Lebron resmen zerre sorumluluk almak istemedi.. Enteresan..
 
Geri
Üst