Olp Ve Sterling

Arkadaslar internette gezinirken tanistim bu iki marka ile. OLP sanirim artik uretimden kalkmis ve yerini Sterling'e birakmis. Bu iki markada Musicman'in çok tutulan ve sevilen serilerini uretmisler ki Sterling hala uretmeye devam ediyormus. OLP'nin Musicman ile herhangi bir alakasi yokmus fakat modellerinin lisans hakkini Musicman dan satin almis OLP (Officially Licenced Product imis acilimi). Internetteki efsanelere gorede fiyat olarak Musicman modellerinin ucte biri fiyatina satildigi icin Musicman'in satislarini oldukca etkilemis. Sonrasinda Musicman lisans hakkin vermekten vazgecip Sterling markasi altinda bu ise devam etmis. Youtube de izledigim videolarda da oldukca basarili buldum fiyat performans acisindan.

Gelelim asil merak ettigim seye :)

Bu markalardan herhangi birini kullanan, deneyen arkadaslar tecrubelerini payalasabilir mi?



GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Olp mm1 kullanıyorum gayet memnunum. Gövde ıhlamur sap ve tuşe ise maple. Sapı oldukça rahat. Üzerinde 3 yollu switch ve volume kontrolü vardı. Ben bir potans deliği daha açtırdım. Ama sana tavsiyem deneyerek alman yönünde olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Türkiye de bulmak biraz zor galiba çünkü herhangi bir Dist. yo şu an için. İnternet sitesinde görünmüyordu en azından.

Sağol ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Oner muzigin ve Zuhal muzigin web sitesinde gorunmuyor. Biraz daha bakinayim.

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Simdi baktim bende ;) Oner muzik deyince Omem Oner Muzik anladim tesekkur ederim :)

GT-S5830 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Ben de OLP mm1 kullandım. Floyd Rose'lu modeli değil de vintage tremolo olan modelini kullandım. Zuhal Müzik'te %30 indirimli gitarlar bölümü vardı. Şimdi outlet mağazası açtılar galiba. O şekilde aldık arkadaşıma mavi renkli olanından. 450-500 lira gibi bişeye almıştık sıfırını galiba geçen sene. Sadece manyetikler arası geçiş yaparken sorun olabiliyor, switch ile ilgili bi problem var. Onun dışında çok sevdim gitarı. Aklıma gelen, kişisel görüşlerimi yazayım.

http://www.halen.com/images/uploads/mm1blue.jpg

Görünüşü çok hoş, ton olarak ne çok bas ne çok tiz bi tonu var. Manyetikler high gain değil, 80'ler tarzı tonları var. Van Halen tonları için tasarlanmış gibi. Sapı biraz etli olduğu için sustaini gayet iyi. Aslında bu sustain meselesi pek umrumda değil ama bildiğin kalın sap avantajları işte. Onun dışında sap kalın olduğu için bareli akorlarda eli yorabiliyor ve akord kaçırma problemi var gibi. Akord burguları biraz garip. Çözülmeyecek bi problem değil gibi geldi bana. Fiyat/performans olarak 10 üzerinden 8 veririm :)
 
Olp mm1 kullandım. Floydlusu ve tremololusu. İkisi de oldukça başarılıydı. Ernie ball üretiyordu olp'yi de. 2.el olarak arada sırada piyasaya düşen bir ürün. Ben mavisini ve sarısı kullandım sattım. Ceramic yüksek çıkışlı 2 adet humbucker'ı var zebra. Cleanlerde orta pozisyonda %90 telecaster soundu veriyor sorgusuz sualsiz. Feedbackleri çok hoştu. Ihlamur fakat ibanezin sounduyla alakası yok. Çok daha hacimli. Bulursan, al.
 
Dün akşam stock manyetiklerini geri taktım. Çok fena oldu yahu :D Benim jacksını satıp floydlusunu mu alsam acaba :D :D :D

Edit: Sadece köprü pozisyonuna neck manyetiği taktım ama sonuç mükemmel.
 
Aman aman çok güzel yahu bunlar :) Denemedim ama deneme şansım da yok şu anda. Deneyenler varsa ben de duymak isterim söyleyeceklerini. Ama fiyat performans açısından olp ile aynı seviyede olacağını pek sanmıyorum ben.
 
Sen OLP daha iyi diyorsun anladığım kadarıyla ama, Sterling çıtayı biraz daha yükseltmiş sanki. Gerçi bu kanıya da sadece video ve forum incelemelerine bakarak vardım. Sterling in hala Türkiye distirübütörü yok, keşfedemediler mi acaba :D
 
Geri
Üst