Alkol üretimi ve tüketimi hakkındaki gelişmeler

Alkollü içecekleri...


  • Toplam oy veren
    1,083
AKP hükümetinin gerekli yasa taslağını hazırlaması pek geçe kalmadı lakin tüm AKP yönetimindeki belediye ve yerleşim birimlerinde yürürlüğe giren "yerel denetim" kapsamında gerekli işlmeler uygulamaya konulmuş idi.

Alkol...Alkolik olma durumu...

Kimi zaman neşelenince kimi zamanda hüzünlenince -ki neşelendiğim hüzünlendiğim an olduğu gerçeğini gözönüne alırsam...- tüketilen alkollü içicekler sebebini aşmadığı zaman pek zararlı olduğu iddiasını kimse öne süremez lakin kim ne yapıyorsa kendine yapıyordur tüketim konusunda.Bir başkasının canına,malına veyahut herhangi bir hakkına taciz ve tecavüz etmediği sürece...

Sigara,puro vb. içinde mesela aynı şey geçerli idir.Ancak ona karışmazlar nedense...

Üstüste bindirilen vergiler yeterli olmadı özetle.Kökten bir zorlama olmak zorunda (!) İşte bir ideolojinin yeri geldiğinde getirilmiş olan kaçınılmaz sonuçları.İşte kişisel ve öznel haklara taciz ve tecavüz...

Bu konudaki tüm gelişmeleri yorumsuz bırakıyor ve kaliteli forum ve kullanıcı hedesi kapsamında tartışmaya davet ediyorum.

Saygılar...

d.n.:bu mesaj çeşitli alkollü içkilerin karıştırılması sonucunda ortaya çıkarılmıştır.Duyrula! :)
 
Ben 40 yılda bir kırmızı şarap ya hafif kokteyller gibi nispeten hafif içkileri davetlerde falan içerim.Ama genel olarak bakarsak alkollü içkileri sağlığımı bozmamak ve de zaten ağır geldiği için pek tercih etmem.

Ama özgür bir ülkede isteyen içki içer kimse de karışamaz buna.Akp kendi altını kendi kazıyor yobazlar.
 
Akşamları yemek sonrası 1 ya da 2 kadeh kırmızı şarap içerim.Şarabın bu dozda alımının zararı bir yana,sağlık açısından yararlı olduğu tıbben kanıtlanmıştır. "İlla ki herkes içsin" diyemem tabii. Gençken kudurmuş gibi içip iptal olduğum, süründüğüm zamanlar da oldu. Bugün düşününce pek hoş görünmüyor gözüme ama yaşayıp görmem gerekiyormuş demek ki :)
İçip içmeme konusunda bireyleri özgür bırakmak lazım. Sonuçta kimse kimsenin boğazından aşağıya zorla dökmüyor bu mereti. Ve ne yazıktır ki, iktidarın bugünkü uygulamaları dogmatik "islami yaşam biçimi"ni bütün bir ulusun boğazından aşağıya zorla dökmeye yönelik
 
Şeriat hükümeti olmak isteyip de bunu söylemeye cesaret edemeyen akp hükümetinin "düşük bel" saçmalığından sonraki ikinci bombası bu olsa gerek

baş dönmesi,şuursuzca davranmak,bazen kusmak,bazen sürekli gülmek,bazen ağlamak,yani bi hoş olmak gibi duygularım engellenemez : )

Ömer Hayyamın dediği gibi;

her zaman dogru nedenlerle içmiyoruz
doğru -nedensiz içiyoruz
bizi sensizlik yarattı
yokluğun ölsün diye içiyoruz


kıçınla içmessen hiçbirşey olmaz arkadaşım : )
 
bira..
biz öğrenci olduğumuzdan mı nedir elde edebileceğimiz en ucuz ve kolay içki olduğundanmıdır,evimizde eksik olmaz..
şimdi akp hükümeti bana nasıl bi yasak getirebilirki..
zaten bunlar oy tabanlarının gözüne girmek için..
erbakan da seçimlerden önce (zamanında) at yarışlarını kaldıracağını söylüyordu..ama başa geldikten sonra hafta da iki koşu yapılmaya başlandı..neden?devletin kasasına giren para..devlet oturduğu yerden paralar kazanıyor..bunun neresi kötü..aynı durum tekel ürünleri içinde söz konusu..asla ksıtlama getiremezler..ancak vergi yi artırırlar ki buda bi kısıtlama olur sanırım..saçmalık..oy aldığın tabanın gözüne girebilmek için saçmalamana gerekyok ki kardeşim..
haksızmıyım?
 
Çok güzel bir konuya el atmışsın arkadaşım.ASlında bende açmayı düşündüm bu konuyu ama siteyi fethullahçı ve çeşitli tarikatrçılar işgal ettiği için uğraşmaya bezdim açıkçası... akp'nin yapmaya çalıştığı şeyleri anlamayan o kadar türk genci var ki inanamazsın,ve bence en asi ve bu tür bir düşünceye sahip bir iktidara karşı en çok ses çıkartması gereken gruplardan biri olan rock müzik dinleyicileri ise resmen uyumuş durumda...Sitede kaç bin üye var hiçbiri böyle konularla ilgilenmiyor bile,ilgilenen tarikatçıların sayısı daha fazla!!Birazdan damlarlar kesin siz ayyaşsınız,ne var yasaklansın içki,içki kötülüklerin anasıdır diye kesin...Resmen en rahat olmam gereken yerdeki yazıları okurken sinir krizi geçiriyorum,tek umudum bu insanların gerçektende rock müzik dinlemedikleri.Neyse konuyla alakasız oldu ama sinirimi kusacağım yer bu başlıkmış demekki:) ... Bende alkol çok kullanırım ama sarhoş olmayacak şekilde,alkol insanı rahatlatır ve bence sınırını bilerek herkes kullansa alkolü bu dünyada savaş ve kötülük kalmaz:)Bunun dışında yasaklanması dile bile getirilemez neyi kim yasaklıyor ya?!Kesin alacakları tepkiden dolayı geri çekerler bu olayı,adamların taktikleri böyle..
 
Hiç bir halt yiyemezler kardeşim.. Gelsinler bu yaşımdan sonra girdiğim sınavlarıma onlar girsinler o zaman.. Faturalarımı da onlar ödesinler.. Ne bileyim basınca hafiften kafamı döndürme hissi veren bir düğme filan icat etsinler.. Nedir bu yani? Tabii ki bokunu çıkaranlar ziyadesiyle mevcut ama Samsun'da ki ahlak zabıtaları gibi sokaklara sırf bunun için görevlendirilmiş kişiler mi koyulacak?

Neyse canım, içtiğim zaman evimde içiyorum; diğer yerlerde onları ilgilendirmez.. :) Serdarrımmmm, hoppp... Şunun dibine şu kadar vodka koydum; Tayyip onu mevzu ediyor terbiyesize bak sen.. :LOL:
 
Arkadaşlar bu hükümet o kadar akıllı! ki kesinlikle içkiyi yasaklamak gibi bir olaya girmezler. Çünkü bu ülkenin %50 sinin tepkisini çeker. Ayrıca içki yasaklansa bile her zaman için kaçak yollarla ülkeye girebilir. Bu da devletin alacağı vergiden kısması demektir. Bunun yerine işte belediyeye ait yerlerde yasaklarlar yada en önemlisi zam üstüne zam yaparlar. Geçenlerde uzun bir aradan sonra ufak rakı aldım, 20 küsür olmuş. Bu da gerçi alkolik adam için çözüm değildir ama en azından bizim gibi keyif için içen adamlara koyar. Bir hikaye var bununla ilgili:
Rusun biri çok votka içermiş bir gün haberleri izlerken oğlu demişki;
- Baba artık daha az içeceksin, votkaya zam gelmiş.
Adamda cevap vermiş:
- Hayır oğlum sen daha az yiyeceksin...

Bir zamanlar Tayyip Erdoğan'ın bir lafı vardı içki yasağını sırf alkollü araba kullanmasınlar diye istiyorum demişti. Tabi bu değişmeden önceydi şimdi ne olmuştur bilemem :)
Uzun lafın kısası içkiyi yasaklamazlar ama azaltmaya çalışırlar.
 
Yemez alkolü yasaklamak; ama içilmesini zorlaştırmak için ellerinden geleni yapacakları kesin. Alkol ruhsatı almak zorlaştırlacak, alkole ekvergi ve zam gelecek...Ama alkolik hareket engellenmez!!!!
 
ya kardeşim alkol almak kötü bişi değilki..asıl alkol almayan adamdan korkacaksın..
ne demek..yasaklarlar..yasaklasında görelim..darbe olur valla..asker yapmasa halk yapar..en azından ben yaparım..herhalde birileri destek verecektir..
 
mmm demiş ki:
ya kardeşim alkol almak kötü bişi değilki..asıl alkol almayan adamdan korkacaksın..
ne demek..yasaklarlar..yasaklasında görelim..darbe olur valla..asker yapmasa halk yapar..en azından ben yaparım..herhalde birileri destek verecektir..

tadında bırakmazsan alkol almak kötü birşeydir bu bir!
alkol almayan adamdan niye korkacaksın ki bu iki?
alkol yasaklanmaz doğru;ama sınırlanabilir(şu an yapıldığı gibi)!
artı;bu hadden sonra darbe filan da olmaz!
:)
 
Alkol almadan düzgün düşünebilen insanlar da vardır. Zihinsel gevşeme, ve hayattan alınan tatminlerle ilgili bir durum bu bence. Örneğin ben alkol bağımlısı değilim, arada çok içtiğim de olur. Fakat, gevşemiş ve huzurlu dönemlerimde, bazen aylarca içmediğim de olur. Ama gerginsem, ve beynim yeterince pozitif kimyasallar salgılayamıyorsa, sağlam içerim. Abartılmadığı, ve takıntı haline getirilmediği sürece, alkolü çok zararlı görmüyorum, fakat arada bedeni temizlemek gerektiğini de düşünüyorum...
 
Bu başlığa yazan tüm arkadaşların bugünkü Hürriyet'te Bekir Coşkun'un yazısını okumalarını rica ediyorum.Bu iş "masumane" bir alkol kısıtlamasının çok ötelerine doğru epeyce yol almış ve Bekir Coşkun da bu zihniyeti çok güzel hicvediyor
 
Hatta kolaylık olsun ;)


ŞEYİ DÜŞÜNMEK

BİLMİYORUM sizin de rakı bardağına benzeyen bardak gördüğünüzde aklınıza kötü şeyler geliyor mu?..

Bir şey size başka bir şeyi hatırlatıyorsa, siz o şeyi hatırlamak için aslında bahane arıyorsunuzdur.

Şarkı nasıldı:

‘Bana her şey seni hatırlatıyor...’

Her şey ‘onu’ hatırlatıyorsa, belki olabilir.

Diyelim ki kamyon geçti...

(.....)

Duygularımızın aklımıza kurduğu bir tuzaktır bu.

Kimi milletvekillerinin ‘rakı bardağına benziyor’ diye Meclis’teki su bardaklarını değiştirmeleri... Mayolu afişlerin giyinik hale getirilmesi... Harem-selamlık uygulamaları...

Bu durumda nasıl engel olacaksınız arkadaşın aklına gelene?..

Eğer o içindeki fesatlığın esiri olarak, gördüğü tüm objelerden dolayı bir başka şey hatırlıyorsa, biz ne yapabiliriz?..

Diyelim ki kabak gördü...

*

Ben kadınların saçını gördüğümde aklıma çok çok kuaför fiyat tarifeleri gelir.

Doğrusunu isterseniz aslında hiçbir şey gelmez de... Ama hadi diyelim ki ‘aklıma bir şey gelsin’ diye zorlasam zorlasam, boya gelebilir, renk gelebilir, saç fırçası gelebilir...

Ama hiçbir zaman ‘başka bir şey’ gelmez.

Gelecek olsa...

O zaman ‘aklına başka şey gelen’ arkadaşların durumu zordur.

Misal pazarda tezgáha derin derin bakabilir.

Şeftali gördü çünkü...

*

İçki yasakları ve içki içilen yerlerin şehir dışına çıkartılmasındaki amaç, elbette bu gibi yerleri gözlerden saklamak.

‘Gören de içer’ diyorlar.

Farkındaysanız tüm bu gibi yasakların özünde ‘bir şeyin bir başka şeyi çağrıştırması’ olasılığı var. Daha da açıkçası; kendi iradelerinin zayıflığı...

Kendi iradelerine güvensizlik...

Buna ‘fesat’ da diyebilirsiniz.

Bu durumda ne yapabiliriz?..

Diyelim ki markette tezgáhın önünde zıplayacaktır:

‘Anaaa karpuz...’

Yapacak bir şey yok.

Bekir Çoşkun

Kaynak: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=3576266&yazarid=2
 
Eğer akp'liler bunu sevap kazanırız diye yapıyorlarsa hiç sevinmesinler, zira başka insanların nefsine karışmakla bence günah bile işliyorlar.Allah insanlara irade vermiş, boşuna vermemiş bunu.Nitekim Sarhoş Selim diye de bilinen Sarı Selim içkiyi yasaklamış, ancak diğer bir Osmanlı padişahı (adını unuttum şimdi ama dindar ve içki içmeyen bir adammış) ise serbest bırakmıştır.
 
Alkol almak hımm bi düşünelim:

Yalnız pek çekilmez ama arkadaş ortamı olduğunda; çok eğlenirsin, konuşursun, gülersin, dahada içmek istersin, saçma sapan muhabbetler çevirirsin, sonsuz işeme kabiliyetine sahip olursun, bi arkadaşın düşüp bi tarafını kırar ama yinede gülersin, kendine gelince içeri gidip iki arkadaşı şarkının etkisiyle birbirine sarılıp ağlarken bulursun sende duygulanıp onlara katılırsın, sabahada hiçbir şey hatırlamazsın :D bitmez bu muhabbet, bitmesinde !
 
Ya kimseye zarar vermeden içmek var, kime ne ki. Arkadaşlarınla içer balkona çıkar şarkı söylersin. Güzel anılardır bunlar eğer hatırlanabiliyorsa :)
Ama insanlara zarar verecek derecede içiyorsa bu yasağa rağmen içmeye devam edecektir adam. Bir yardımı dokunmaz, adam cinnet geçirip zarar vermeye devam eder. Bir şekilde bulur bir yerden zaten.
Bekir Coşkun çok güzel yazmış.
 
Geri
Üst