Analog Setup I Mixere Araya Hangi Ekipmanı Koyarak Bağlıyabiliriz

Pre-amp özelliği olan pedallar da kullanabilirsin. Boss fbm-1, Alen geere junkie gibi. Yine aynı şekil amfi olan bir yerde çalarken de tonunu korumak için amfiye send return girebilirsin. Bu şekilde girdiğin zaman amfinin pre-amp bölümünü devre dışı bırakıp pre-amp olarak setupdaki pedalın tonunu almış olursun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
sent return olayını biraz biliyorum benim bahsetmek istediğim mixere bağlama olayı arada ne tür pedallar kullanılmalı bir de acaba pox xt gibi bişey kullansam olurmu acaba
 
Şimdi mikseri kabin olarak düşün. Kullanacağın pre-amp özellikli bir pedal kafa işlemini görecek. Bu şekilde amfisiz, sadece miksere pedallarını bağlayarak çalabileceksin. Pre-amp özelliği olan bir pedal senin ihtiyacın. Birisinn çıkıp bütün pre-amp özellikli pedalların ismini yazmasını bekliyorsun galiba. Spesifik olarak bir model söylemek saçma olur. Sen kendi zevkine göre bir tane tercih etmelisin. Mesela fender amfi tonu arıyorsan boss fbm-1 kullanabilirsin. Elindeki pedalların ismini yazarsan belki içlerinde bu iş için uygun olan bir tane olabilir. Bahsettiğin pox xt bu iş için uygun mesela.
 
Kabin simulatörlü bir DI Box ile mixere direk giriş yapabilirsin (Örn. Behringer Ultra G ) , arkadaşın da dediği gibi preamp alabilirsin veya ses kartın varsa bilgisayardan "Revalver" gibi programlarla istediğin anfi,preamp,poweramp,kabin kombinasyonunu oluşturup onu mixere gönderebilirsin.
 
benim demek istediğim canlı performanslar da ne yapabiliriz yoksa bilgisayara kayıt yapçak olsam pedal kullanmam zaten birsürü program
 
Kabin sim. olan bir DI box kullan. Uzun süre Ultra G kullandım, paradan kaçınmam diyorsan Hughes & Kettner Red Box, para gani diyorsan Palmer öneririm.

Gerçi GT2de kabin sim. var, sadece DI box özelliğini kullansan da olur, ikisini üst üste de bindirip deneyebilirsin kafana göre. Ama özünde DI box ile mixere girmek en temizi.
 
Özkan, clean kanalı için kesinlikle bir EQ pedalı bulundur. Ayrıca mixere girerken kabin simülasyonlu bir DI BOX kullan. Ben BBE DI100X kulladım, direk mixere girdiğinden çok daha iyi sonuç alıyorsun ama ben tatmin olmuyordum (DI100X'in kabin simülasyonu yok). İstediğim headroom yoktu. Tabii bunun mixer, power amp ve speaker kaliteleri ile doğru orantılı. Clean kanalı dizginleyemediğin gibi drive kanalları da istediğin gibi değil, cazur cuzur çamurlu gelmekte. 1x12 güzel bir amfi tercih edebilirsin. Yoksa dediğim gibi kabin simülasyonlu bir DI BOX ve kaliteli bir EQ pedalı sana çok yardımcı olacaktır.
 
Geri
Üst