1984

Kitabına bağlı kalınarak çekilmiş ,insanın sınırlar içinde yaşamaya karşı insanca yaşayabilme savaşı baskı ve karşı çıkış filmi..mutlak umutsuzluk ve umudun filmi..George Orwell'in kitabı güzel işlenmiş..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yönetmen
Michael Radford
Senaryo
Michael Radford , George Orwell (Kitap)
Görüntü Yönetmeni
Roger Deakins
Müzik
Annie Lennox , Dominic Muldowney , David A. Stewart , Roger Deakins
Yapım
1984, İngiltere , 113 dk.


Oyuncular
John Hurt (Winston Smith) , Richard Burton (O'Brien) , Suzanna Hamilton (Julia) , Cyril Cusack (Charrington) , Gregor Fisher (Parsons) , James Walker (Syme) , Andrew Wilde (Tillotson)
 
Sevgili Redrock; öncelikle yazım kurallarına dikkat edersen sevinirim bu seferlik ben düzelttim. ;)

Film oldukça eski, uzun zaman önce izlemiştim ben de. George Orwell'in kitabından Michael Radford yönetmenliğinde filme uyarlanıyor ve cidden o zamana göre iyi kurgulanmış güzel bir filmdi. Ancak her zaman olduğu gibi İngiliz yapımlarında hissettiğim o soğuk atmosfer yine vardı bu filmde ;)

İzleyen bir kaç kişiden de önce kitabı okusaydın keşke yorumlarını almıştım. Önce kitabını okumak gerekliymiş sanırım filme biraz daha anlam katmak için.
 
film gerçekten kitaba sadık ve başarılı. zamanına göre iyi bir uyarlama olmuş ve kitabın etkileyiciliğini yansıtabilmiş bence.
önce kitabı okumak filmi daha iyi anlamak ve sindirmek açısından gerçekten daha iyi olur görüşündeyim ben de.
soğukluğu da, ingiliz yapımı olmasının yanısıra kitapta anlatılan atmosferi yakalayabilme isteğinden kaynaklanıyor olsa gerek :D
 
ben kitabı okudum ama filmini bilmiyordum.ya zor iştir böyle bir kitabı filmleştirmek.bi kere kitaptaki o ağır umutsuzluk havasını yansıtmak çok zor.merak ettim şimdi
 
1984 yilinda cekilmis enfes bir disutopik film;
sadece v for vendetta degil 90 larda cekilmis bir cok bilim kurguya esin kaynagi olmustur.
en begendigim ilk on film arasina kafadan girer.
 
Geri
Üst