Lütfen Yardım Arkadaşlar Floyd Rose Tel Takıldığı Alyenin Kafası Koptu

  • Konuyu açan hakanguraygul
  • Başlangıç tarihi
H

hakanguraygul

iyi geceler arkadaşlar.. sizlere sormak istediğim birşey var geçen gün gitarımın tellerini değiştiriyordum kiiii D telini değiştirirken tam sıra ona geldi ve teli floyd rosetaki yuvasına soktum alyenle sıktım sıktım ve çok aşırı zorlamasamda çıt etti o alyenin kafası girdiği yuvanın tam sıfır mm üstünden koptu kırıldı.. yani ne içeri doğru boşluk kaldı nede dışarda bir vida adımı kaldı.. dışarda bikaç mm kalsaydı karga burun gibi aletlerle alyen vidayı bi şekilde dışarıda kalan kısmından çevirerek açardım ama malesef öyle bi şansım yok tam sıfır dan koptu şuan ve ne açabiliyorum ne yerinden çıkarabiliyorum.. 25kuruşluk civata için köprünün elden çıkmasından korkuyorum ne yapmalıyım bir fikri falan olan varsa paylaşırsanız sevinirim..umarım anlatabilmişimdir sıkıntımı saygılar..
gitar: ibanez rg350dx-wh
 
Tavsiyeye ihtiyacın kalmamış artık yaşadığın bu olaydan sonra ama alyeni/vidayı sıkarken sana nerde duracğını söylüyor, çok zorlamamak gerek. Bende ilk gitarımda manyetik çerçevelerini kırmıştım zorlamaktan.
Foto ekleyebilrsen belki başına daha önce gelmiş ya da deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir. Ben çok fazla kurcalamadan bir lüthiere baktırmanda fayda var derim.
 
Geri
Üst