Parmak seçimi

slmlar bi sorum var örneğin --3--5--7 gibi bir dizin var burda 3 e işaret parmağı 7 ye de serçe parmak gelicek ama 5 e yüzük parmağımı yoksa orta parmakmı yoksa hangisi kolay geliyosa öylemi?
 
Yüzük parmağı ile serçe parmak arası açılım mesafesi işaret parmağı ile orta parmak arası açılım mesafesinden daha dardır. Bu yüzden eğer 3--5--7 dizisinin ardından gelen notalarçok ekstra bir basış gerektirmiyorsa 5 e orta parmağınla basman daha mantıklı olacaktır.
 
O pozisyonda ortaparmağı kullanmak doğru olanı(rahat gelsin gelmesin) yanlış alışırsan düzeltmesi zaman alıyor, ben yıllarca yüzük parmağını kullandım, sonra bazı etüdleri çalamadığımı ve bunun sebebinin bu olduğunu anladım(bazı nota kitaplarında parmak isimleri de veriliyor) düzeltmem bir yıl kadar sürmüştü ama çok rahatlamıştım her pozisyon için...
 
Yüzük parmağı aradaki açıklıktan dolayı daha kolay geliyor ama pozisyon değiştirirken zorluk çıkartıyor bunu fark ettim. Uzun bir süre o alışkanlığımı değiştirmeye çalıştım. 12-13. perdelerden sonra yüzük parmağına geçişi öneririm kendi adıma.
 
Abi bunu Paul Gilbert eğitim cd sinde anlatıyor ve ustunde cok duruyor ciddi bi konu anlasılan... Ondan sonra gelen diziye baglı bence yani her ikisini de daha sonraki kullancagın diziye gore secmeli.
 
Kesinlikle orta parmak çünkü bu şekilde alışırsan ileride 3-5-6-7 gibi kromatik yürüyüşlerde ekstradan çalışmak zorunda kalmazsın ki dedikleri gibi yüzük ile serçe parmağı ilk fretlerde 2 perde açılmaya zorlamak gerekli deil 12. den sonra ama bu şekilde kullanabilirsin ki daha rahat olur.
 
Geri
Üst