Tc Electronic Konnekt Live Kullanan

Arkadaşlar bu ses kartının üretimi durdurulmus, 2. el olarak almak istiyorum ama kartla herhangi bir bilgiye ulaşamıyorum. bu kartı konnekt 8, 24, twin impact ile kıyaslama yaparsak genel özellikleri itibari ile nasıl bir karttır. kullanan arkadaşlar kartla ilgili bir bilgi verirse çok sevinirim. saygılar.
 
http://www.tcelectronic.com/konnekt-24d/
http://www.tcelectronic.com/konnekt-live/

Bunlardan fazla satılmamıştı yanlış hatırlamıyorsam çünkü alt modeline (24d) göre çokta fazla bir şey sunmamasına rağmen fiyat farkı biraz caydırıcıydı. Birde m-audio 410'lar pek bir modaydı o dönem...

Kıyaslamadım ama o dönem riske girip Compel'e gelen ilk partiden bir konnect 8 almıştım ve hala kullanıyorum. Analog output'unda sadece kıstığımda ses sol'a kayıyor ama şu an sonuna kadar açık, ses seviyesini dijital'den ayarlıyorum belli belirsiz monitörden dipses hariç hiçbir problem yok. Uzun dönemde sıradan homestudio seskartlarına kıyasla daha fazla kullandığımı belirtebilirim ve hala çok memnunum yazılım güncellemeleride devam ediyor, yakın zamanlarda alınan arkadaşların m-audio'larının çoğu çöpü boyladı :D

Yanlız yeni dönem mac'lerde firewire artık yok yani alacaksanız yeni bilgisayarda bağlamak problem olabilir, bugün yeni seskartı gerekse açıkçası usb tercih ederdim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
peki üstadım sana bir soru sorsam Konneckt 8 ayarında geçikme sorunu yaşamayacağım usb ses kartı söyle desem ne dersin.
 
İnan bilemiyorum ama bilende olacağını sanmıyorum sonuçta aynı makinada kapıştırmak gerek farklı 2 seskartını. Direct-monitoring değildir diye düşündüm sorunuz latency ile alakalı olmalı;

Benim seskartında 0.7ms en düşük latency alabiliyorum ama bu zaten gereksiz hızlı, enstruman çalmaksa niyet 6-7ms stüdyo kıvamı güzel hızdır onuda usb ile yakalarsınız rahat rahat.

Üniversitede gitar öğretmeni bir arkadaş için daha 1-2 hafta önce bakındım ve focusrite 2i2 al dedim, fiyatı özellikleriyle güzel seskartı hatta öncesinde Focusrite'a mail atmıştım enstruman empedansı (elektro gitar için) ile ilgili ve sorun yoktu. Gecikmeyi ama halihazırda kullanan birine sormak lazım, inceleyin hoşunuza giderse ayrı başlık açıp sorun popüler gibi görünüyor bu focusrite.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için aslında Focusrite Scarlett 8i6 tam işimi görücek giriş çıkışlara sahip ama latency 'leri ile ilgili bir bilgim yok ama preamplarının çok iyi olduğunu okumuştum bu karta yoğunlaşabilirim.
 
Konnekt 24D'de -Konnekt 8'den farklı olarak- DSP, ADAT ve +2 extra analog çıkış var. DSP; belli efektleri ses kartından uygulanmasına izin vererek CPU'nun yükünü hafifletir.
Konnekt Live, 24D'nin; Impact Twin de Live'ın sonraki versiyonları. Aralarındaki farklar için bir comparison chart vardı TC'nin sayfasında; ancak link artık çalışmıyor.
yaklaşık 4 yıl Konnekt Live kullanmış biri olarak şunları söyleyebilirim:
  • Kimsenin "preamp'ları kötüdür," dediğini duymadım, görmedim: Genellikle iyi, konuşulur preamp'ları için.
  • 4 yılda bir kere bile teklemedi; hiçbir sıkıntı yaşatmadı (ne PC'de, ne Mac'te.)
  • FW konusunda MOTU ses kartları gibi seçici değildir. Sony VAIO'mun Texas chipset'e sahip olmayan 4pin'lik firewire bus'ında tıkır tıkır çalıştı.
  • Pikap / turntable bağlama aparatı kutusunda mevcut.
Focusrite kullanmadım, kullanmayı da düşünmedim / düşünmüyorum. Konnekt Live'ım şu an satılık olduğu için, kullanmadığım bir markanın arkasından konuşmuş olmayayım. :) Live'ın yerine Presonus'lardan veya RME'lerden bir tane koyacağım.

İlginenirseniz; Live'ı 525 gibi çok iyi bir fiyata bırakıyorum. Kutusu ve kutu içeriği ile Compel'den aldığım şekilde.
 
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için aslında Focusrite Scarlett 8i6 tam işimi görücek giriş çıkışlara sahip ama latency 'leri ile ilgili bir bilgim yok ama preamplarının çok iyi olduğunu okumuştum bu karta yoğunlaşabilirim.

8i6 yı ben 48khz de 3ms ile kullanıyordum bir kere tık demedi. (glitches, crack noise vb yoktu) Tabi kullanılan pc de çok düşük konfigrasyon olmamalı. Ben AMD x2 250 3ghz ile kullanıyorum vasatın biraz üstü sayılır bu işlemci, ama dediğim sonucu elde edebiliyordum ben çok memnundum. Konnekt 6 da uzun süre kullandım. Preamp olarak Konnekt 6 dan çok daha başarılı buluyorum 8i6 yı. Özellikle gaini ne kadar köklerseniz, kökleyin inanılmaz sessiz ve transparan bir preampı var.
 
Ben 1 ay önce TC Electronic Impact Twin i çalıştırmak için, aşağıdaki firmanın mağazasından online sipariş verip aldım. Sorunsuz da çalıştırdı. Ancak tek bozulduğum yan şu oldu. Sitede görüldüğü gibi 112-TL gözüküyor fiyatı. Kargo elime geçince, çıkan ürünün adı Uptech KX301 modeliydi ve bu modelin gittigidiyor gibi bir kaç yerde 30-TL llerden satıldığını görünce, kendimi enayi gibi hissetmiştim. (her ne kadar o ilanlar ne kadar gerçekçiydi, bilmiyorum ama)

http://www.akalinmuzik.com/Texas-Instruments-PCI-Firewire-kart,PR-6038.html
 
Bu verdiğiniz linkteki kart Via chipsetli. Pek tavsiye edilmeyen bir kart. Çalışmaz mı derseniz, kimisinde çalıştırmış, kimisinde çalıştırmamış, kimisinde sorunlu çalıştırmış. Sizin Texas Instruments (TI) cihpsetli bir firewire kart almanız gerekiyor. Yukarıda linkini verdiğim Texas Inst. chipsetli idi. Biraz pahalı oluyor ama, sorunsuz çalışmak için ısrarla Texas Instruments chipsetli kart tavsiye edilmekte genelde.
 
Kartı bulur alırsanız, çok önemli hatırlatma; kablo bağlantılarını pc gücü tam kapalı iken ve konnekt 6 kapalı iken yapın. Elektrik varken yaparsanız, ses kartının firewire chipsetini yakabilirsiniz. Maalesef firewire kartlar usb gibi plug n play tarzı değil. Keza pc ve ses kartı çalışırken arkadan kablosunu çıkartmak (usb lerde yaptığımız gibi) yine chipsete zarar verebilecektir. Selamlar..
 
Geri
Üst