John Mayer meets Frusciante Signature Strat Çalışmam

J

jexus

Başlığım tabii ki de dalga amaçlı öyle orjinal bir fender gitar bilmiyorum görmedim duymadım :D Polly gitara nasıl bir relic olur dedim ve başladım.Gitar Fender strat copy bir gitar. Şaşırdığım ise gitarın color over color over color çıkması(pink paisley-candy apple red-black olarak çıktı-en alt katmandan en üste sıraladım). Uraştım denemez, modelde almadım kendime pek. Kafamda mayer black one signature vardı, onu ezbere çalıştım denilebilir ama güzel bir şey çıktı ortaya bence ( Polly reliclere nazaran)
4.jpg
5.jpg
6.jpg
 
Çok büyük tezatlar var.

Metal aksamlar pırıl pırıl. Çizik, pas ve hatta deformasyon olmalı.
Arka kapağı söküp atın mümkünse.
Pickguard tertemiz ve pırıl pırıl, onu da eskitmek lazım.
Potanslar hala yeni.
Manyetik kapakları bembeyaz.
Neck plate de çok yeni.
Burgular gıcır gıcır.

Yani bunlar ilk bakışta gördüklerim. Hani kasa bu kadar eskitilmişken bu detayların böyle olması daha çok "John Mayer meets Crap" gibi olmuş.

Bence daha uğraşmanız lazım, lakin ben zaten sevmem bu relic işini de, Youtube'da faydalı videolar var. Kolay gelsin.
 
sağolun hepsini dikkate alıcam zaten şu an için sadece gövde boyasına dokundum daha bitmiş bir şey yok ortada :)
 
ince bir katmandı fazla uraşmak gerekirdi ona inerken sürekli kontrol etmem lazımdı yani zaten gideceği kadarı gitmişti :D
 
Beyaz olan plastik bölgeleri eksitmek için kahveye yatırabilirsiniz. Relic gitarları pek sevmem. Modern görünüm daha hoşuma gitmekte. Nikel bölgeler yine parlamasın ama pas içinde de tutmayın. Şimdiden iyi çalışmalar.
 
Kahve çok işe yarıyor ve çıkmıyorMUŞ. Sabahtan akşama kadar plastik bölgeleri kahvede bekletmekte fayda var.
Ben hiç eskitme yapmadım. Ancak kulaktan dolma bilgilerle o relic bölgelerle siyah boya arasında inanılmaz bir tezat var. oralar ince zımparayla geçişini yumuşatın. Siyah bölgelerde de ufak ufak boya vurukları yapabilirsiniz bence.

Deneme yapmak için güzel bir gitar. Usa Strat'a girişmemenize sevindim :)
 
Geri
Üst