Akord düşürürken dikkat edilmesi gerekenler

Dostlar merhaba
Standart akortta 0.10 numara tel kullanıyorum... bu tel gerginliğine alıştım malmsteen gibi de ülülü ülülü geliyor notalar...
akordu re ye düşürmek istiyorum yalnız aynı gerginlik ve taş gibi tonaj için (sert türler) hangi numara tele terfi etmem gerekir..?
0.11 yada 0.12 galiba...
re ye düşürüp 0.11 taksam benzer gerginliği alırım diye tahmin ediyorum ... 0.12 takıp re de öyle çalsam tabiri caizse soloslarda ülülüyü kaybettirirmi bu gerginlik?...
gerildim açıkçası....
bildiğim kadarıyla Malmsteen 0.8 kullanıyor eğer öyleyse 0.12 re de tam atletizm olur yani kastırır ondan sonra keresteye kablo gerip öyle mi çalarız :D ne yapacaz bilmem ,,,tecrübeli arkadaşlar bir el atın :roll:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yok be hocam 0.10u re ye düşürünce falloş hatunun emciğine dönüyo gitar gerginlik düşüyo pena vuruşları hiç anlaşılmıyo ya az okumadım bu forumlarda millet 12-13 falan kullanmıyo mu yahu okuyoz :roll:
 
12-13 lük tel ne demek biliyormusun sen :) ?

Jimi Hendrix ,SRV gibi isimlerin bile bu kalınlıktaki tellerde parmak derilerinin soyulduğu bilinir...
 
Sadece 6. telin akordunu D'ye düşürmek istiyorsan eğer 10 numara işini görecektir bence. Ama bütün telleri tam ses pesleştireceksen 11 numara bence daha versatil bir tel gerginliği verecektir. Ve tuşende problem çıkmayacaktır.
 
Nadir de olsa Re ye çekiyorum üst teli ve 0.10 ile hiç sorun yaşamadım. 12-13 lük telin gözlerimden yaş getirdiğini biliyorum. Bence hiç yaklaşma :)
 
Bende RE de 0.10 kullanıyorum ve memnunum diyebilirim. İlk başlarda sert bile gelmişti sonradan alıştım bendlere. Full bendler zorlanmadan ucu ucuna oluyor. 0.11 olsa inanılmaz zorlaşır gibi görünüyor benim gitarımda bend yapmak.. Ben de 0.10 derim...
 
benim gitarım yıllardır Mi yüzü görmedi :) Re için 9-46 Si için 10-52 kullanıyorum ama senin istediğin bu değil anlaşıldığı kadarıyla zira ben yumuşak severim (..ki bazıları sert sever :D ) senin işini 11-52 görecektir ama bende 10-46 tavsiye ederim çok sert telin bi avantajı olduğunu düşünmüyorum alışmak bir iki gününü alır denemeden karar verme ;)
 
Norton_Antor demiş ki:
cakewalker demiş ki:
chaotic demiş ki:
gitar rg 270 ibanez kardeş...
O zaman tavsiyem 0.11 kullanmandır, bence sorun yaşamazsın. Ama daha kalın tel hem sapa zarar verebilir, hem de gereksiz yorar seni bu gitarda


bence rg 270 için 0.10 sınırdır:)

tüm rg ler için hatta :D

Aslında haklısın ama re'de iken sorun olacağını zannetmiyorum, tamam mi'de olsa 0.11 kullanınca sap elinde kalır ama re'de iken o kadar yük binmez sapa.
Bir de kalın telin bence şöyle bi avantajı var ses çok daha dolgun çıkıyo ve entonasyon problemi (ki benim en çok kıllandığım şey:) minimuma iniyo.

Bence sen 2 takım tel al birer hafta arayla dene hangisi içine sinerse onu kullan..

Ben de aslında re'ye akortlu gitarımda 0.10 kullanıyorum ama ciddi ciddi 0.11 e geçmeyi düşünüyorum..
 
dostum gerginlik 11 veya 10 da dilediğin gibi olur ama eğer gidipte 12 fln kullanmaya başlarsan ton değişir..lülülü lere pek birşey olmaz ama ritm basarken ton çok koyu gelebilir.. tabi deneme yanılma yap dicem ama 12 deneme bence 10 11 12 ideal kafana gore kara wer :D
 
.11 ideal bence...senin için..çünkü alışkın olduğun tel 0.11 natural akortda

çünkü 0.12 den itibaren üst telleri aşırı bas alma olayı orataya çıkıyor.

ayrıca bendlerindeki sustainide neredeyse %30-40 azaltıyor..

ama bana ben 12 yada 13 tercih ederdim..gerginlik çok önemli bence..ama tuşe faktörü de devreye giriyor..yumuşak bir tuşeye sahipsen 0.11 bence en ideali olacaktır.
 
merhaba.

arkadaşlar bu konu ile ilgili bir başlık açmıştım.ama yanıt gelmedi.

ilgili bir konu olduğunu görünce mesajımı kopylayıp buraya yapıştırdım:


merhaba,

uzun yıllardır maksimum gerilim minimum salınımdan ödün vermemek amacıyla hep kalın tel kullandım.

.11, .12 hatta 13 takımı natural akort ile kullandım.

son 1 senedir tüm gitarlarımı 1/2 ses bemol akort ediyorum.

tizlerin daha az belirgin olduğunu , basların daha yumuşak olduğunu ve gitarın tonunun epeyce değiştiğini hissediyorum..

geçenlerde tam ses bemol denedim ve gitradan aldığım zevk 1 kat daha arttı.

natural akortda geçince oldukça cırtlak ve parlak bir ton elde ediyorum..

benim gibi sürekli 1/2 yada tam ses bemol çalan arkadaşlar da aynı tonal kaliteyi hissediyorlar mı_?

yoksa sadece kalın telde bend yapmak gibi fiziksel nedenlerle mi bemol akort kullanıyorlar?
 
Geri
Üst