Yüksek Sadakat

Blue Jean kesin pompalar diyordum ve ilk adım oldu gibi...Hürriyet'te BJ üst başkanı Tolga Akyıldız grubu cilalamış yazısında...Albümü tüm Blue'cular alsın bence,zaten BJ'nin hitap kitlesi onlar,yurdumun tikkyleri...BJ ve Hey Girl! birleşsin,"yüksek sadakat" örneği yapsınlar birbirlerine...

Grup hakkında kendiniz karar verin ve sağlam kişilerin görüşlerini dikkate alın arkadaşlar...(bunu gruba hakaret olarak algılamayın,sadece BJ'ye atıfta bulunuyorum...)
 
Reklammı yok..
Arkadaslar bir dergide 5 sayfa yuksek sadakatle haber var.Bu dergide Blue Jean.Nasıl reklam yok dersiniz...
 
Arkadaşlar bence yüksek sadakat a çok haksızlık ediyorsunuz.. onlar yazın zeytinli rock fest e katılmışlardı ve ben onları ilk orda dinlemiştim ve gerçekten çok beğenmiştim..Ayrıca albümlerinde belki üstümüzden bir kuş geçer den güzel şarkılarda mevcut o yüzden onları bukadar acımasızca eleştirmeyin.. onlar geçekten övgüyü hakediyor..
 
seyhan müziğin sitesinde albüm demosunu dinledim.ilk intibam.gerçekten hoş bir albüm yapılmış..solistin sesi çok iyi...şarkılar yumuşak ve dinlendirici.beğendim açıkçası..
 
deyyus demiş ki:
pop albümü bana gelen basın açıklamasındada pop kitlesini hedefliyor grup diyor,ortada tartışılacak bişey yok (=

deyyus arkadasım gruplan yakinen ilgilenen biri olarak''pop kitlesini hedef alıyorlar''sözünün altını çizmek isterim,öncelikle böyle bir basın açıklaması olduğunu sanmıyorum ''yüksek sadakat''rock istanbul 2005 ve zeytinli rock festivalinde,dream tv sound check'de konser verdiler,ayrıca grup elemanlarından bir coğu hayal kahvesi,kemancı bar'da daha öncelerı cover grupları olarak calıyorlardı ki bunların mazisi cok önceye dayanır ve buda grup elemanlarının uzun zamandır müzik piyasasında olduklarını gösterir,belkı yaptıkları müzik pek alısıla gelmişin dısında olup ve soundları bıraz daha yavaş,slow ağırlıklı olması senı bu düşünceye sevk etmis olabilir, duman olsun veya şebnem ferah olsun onlar kadar sert olmasada yaptıkları müzik neticede rock müzik yapıyorlar ve kendilerinide bu kulvara koyuyorlar ister pop müzik seven dinler ister rock müzik neticede bu kişilerin tercihidir.
-bence grup türkiye'de az rastlanan bir tarza sahip hepimizin yaşadıği aşk,bağlılık gibi kavramları cok farklı şekilde betimleyip dinleyiciye sunmuşlar,albümdeki bir cok parca''üstümüzden kuslar gecer''kadar iddalı bence,solist'in sesi çok iyi ''pervane''şarkısını dinlyenler hak vericeklerdir.
kısacası çok başarılı bir grup,albümün başarılı olduğunu düşünüyorum ve piyasada kalıcı olacaklarına inanıyorum.
 
Albümü çok beğendim ben başarılar..
Kötü denilebilecek parça yok bence albümde,hepsi birbirinden güzel..
İhtimaller Denizi ençok beğendiğim şarkı..
 
Arkadaslar herkes bu grubu 'belki üstümüzden bir kuş gecer' sarkısıyla begeniyo ama diğer sarkılarının bundan eksik kalır yanı yok .

Gercekten sözleri cok anlamlı ve duygusal , bide reklamları olsa olay biteecek...
 
Blue Jean konusunda fazla önyargılıyız sanki. Evet baya reklam yapıyor olabilirler ama, bu bir dinleyiciyi niçin etkilesin ki? Blue Jean'de 5 sayfa çıkması ne değiştiriyor ki?
Tarzlarının pop'a kaçması, yine bir dinleyici sorunu... Daha alternatif severler için çok da fena olmayan bir albüm bence. Sonuçta pop-rock dalında bu tip birsürü grup var.

Yani gerçekten fazla uzatılması gereken basit bir mevzu. Eleştrileri daha "müzikal" anlamda yapılması, sabun köpüklerine, Blue Jean'e yapıştırılmaması daha iyi bir seçim olucak bence. Emek var işte.
 
giggle hocam kızacak ama BJ işini yapmış.Albüme 6 yıdız vermiş.(normalde 6 yıldıza çok klasik/çok iyi grupların en iyi compilation/albümleri ulaşır)Bu kadar basit bir şekilde,üstüne 4 sayfa yağ çekilmiş.Tamam,editörünüzün grubu,emek var ama bu kadar yalakalanmayın."Rock'ın genleriyle oynuyormuş","rock müzik buymuş".Bu kadar abartmayın.İlk albümle kimse birşeyler değiştiremez.Ki albüm kritiğini yapan adam bu görüşümü sezmiş."Dinleyin,öyle yorum yapın." diyor.5 yıldız versen gene susardım ama 6 yıldız...Pink Floyd mu bu adamlar???
 
arkadaslar konuyu ''bj''in dergisinin nasıl reklam verip vermedıgınden cok ''yüksek sadakat''baslıgı altında, grubun album degerlendırmesi şeklınde yapsak daha hoş olur bence en azından albümü alanlar buraya yorumlarını yazarsa bizde grup hakkında ön fikir almıs oluruz.
--grubun cıkış parcası olan ''belki üstümüzden bir kus gecer''sarkısına cekılecek klıp tahminen 10 gune kadar cekılecekmış,bizde sabırsızlıkla beklıyoruz.
 
cikis sarkilarini dinledim sadece, begenmedim.. bir de birkac roportajlarini okudum, `Turkiye`deki en iyi vokalim ben` demis solistleri.. yok canim daha neler diyorum ben de kendisine.. :LOL:
 
pam demiş ki:
cikis sarkilarini dinledim sadece, begenmedim.. bir de birkac roportajlarini okudum, `Turkiye`deki en iyi vokalim ben` demis solistleri.. yok canim daha neler diyorum ben de kendisine.. :LOL:

albümün hepsini dinlememişsin fakat vokalin yorumuna b... atmayı iyi becermişsin,yuh diyorum bende size...
 
sabah inboxuma düsen bir mailden alıntı:

“Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer” islimli şarkıları ve ocak ayı başında yayınlanan albümleri ile son günlerin en çok konuşulan rock grubu “Yüksek Sadakat” 07.02.2006’ da BALANS’ ta sahne alıyor.

Doğan Grubu çalışanlarına özel indirim..
Doğan Grubu çalışanları Balans kapı gişesinde %25 indirim dahilinde 7.5YTL ödeyerek bilet satın alabilir.

Doğan Grubu çalışanı olduğunuzu belirten kartvizitinizi göstermeniz yeterli olacaktır.

valla ne yalan söyleyeyim. bugüne kadar pek dikkatimi çekmemislerdi ama bu hareketleriyle beni kazanmış oldular. bana yapılan bu kıyağı karşılıksız bırakmam asla ;)

bütün DMC yapımlarından aynı duyarlılığını bekliyorum :D
 
Daishuman demiş ki:
kingofloss__ demiş ki:
Yok abi ben pek alternatif rock'a alışık değilim...Alakam pek olmaz.Hem Duman gibi piyasada olurlarsa nefret bile edebilirim.Artık Blue Jean yok bunu kabul edelim,o artık Blue rehberi,hatta program yapıp,Blue üyelerinin evine kameralarla gösterecekler neredeyse,Blue gaylarinin sevgilileri adet görse haberimiz olacak,Seda Sayan'da,Aydın'da zeka seviyesi yüksek bayan vatandaşlarımız Tülin,Semranım,Caner falan değil,Lee Ryan vs. tartışacaklar.Bu ay sayısını aldıysan mektupları cevapladıklar bölümde ilk soruyu ve ona verilen tamamen "s.klememezlik örneği" cevabı bir oku.Ki Blue Jean benim için artık çok boş dergi,metal dinliyorum ve Blue sonra hophoptan sonra metalin adını almıyorlar.Satır arasında utanmadan Cliff Burton,Dimebag Darrell,Chuck Schuldiner gibi ustaların adını anıyorlar ama...Blue'ya bu kadar ağırlık vermelerii ise istekten dolayı diyorlar ve bu aptal durum daha sürecekmiş.Artık popçusu bile bıktı dergide Blue görmekten.Hem madem istek geliyor,Blue'yu isteyen kızlar olur,ongöre Hey Girl falan var,onlar yayınlasın Blue'yu...Kusura bakmayın fazla uzaklaştım ama o dergiye karşı çok doluyum,ve Blue'dan sonra (Okul filmini hatırlayın,nasıl pohpohlanmıştı korku filmi diye,bir gıdım korktunuz mu?)bu grubu editöre yalanmak amaçlı bayağı pohpohlarlar diye düşünüyorum.
.En uyuz olduğum şey bu dergide adam orda yazar diye filmini herkes övdü.Şimdi o adamın yaptığı kritiklere ben nası inanayım.Albüm çıkınca da büyük bir ihtimalle en yağlısından beş yıldız alacaktır.Olan da o insanların yazdığı subjektif yorumlara inanarak albümü alan adama olacaktır.(tabi albüm kötü demiyorum ama verilen not göstermelik olacak).
ben bu yorumu çok önceden yapmıştım tahmin edebiliyordum grubu göklere çıkaracaklarını ama bende 6 yıldız verileceğini düşünemiyordum...Grubun birkaç şarkısını dinledim kendi tarzında iyi bir grup olacak ama elinizi vicdanınıza koyun daha ilk albümüyle 6 yıldız alacak kadar kaliteli bir albüm mü yapmışlar? yada gerçek Turk rock budur diyecek kadar iddialı bir grup mu bu? Burda bJ işini yapıyor emekleri var diyen arkadaşlara sesleniyorum...Hatırlarsanız okul filmi içinde derginin yazarı Doğu senaryosunu yazdı diye aylarca reklamını yaptılar ama film beş para etmezdi..şimdi bu yorumlara bakıpta yüksek beklentisi olanları kandırmak nasıl bir emektir? Bence bu dinleyiciye hakarettir( bakın YS kötü gruptur demiyorum ama o kadar yorumuda hakeden bir grup değil geleceği olan alternatif bir grup sadece)
 
tony_montana demiş ki:
pam demiş ki:
cikis sarkilarini dinledim sadece, begenmedim.. bir de birkac roportajlarini okudum, `Turkiye`deki en iyi vokalim ben` demis solistleri.. yok canim daha neler diyorum ben de kendisine.. :LOL:

albümün hepsini dinlememişsin fakat vokalin yorumuna b... atmayı iyi becermişsin,yuh diyorum bende size...
kendi goruslerimi belirtmemde bir sakinca oldugunu sanmiyorum.. cikis sarkilarinda dinledigim vokali begenmedim.. buna b.. atmak denmez ki.. ben `amaaannn, igrenc! dinlenmez!` demedim.. deseydim dedigini yapmis olurdum..
+ rock yaptiklarina da cok inanmiyorum..
tekrar belirtmeme gerek var mi bilmiyorum ama benim goruslerim bunlar..
 
valla rock pop jazz ne yaptıklarını bilmiom ama ben albümü çok sevdim "denizaltı" hariç bütün parçaları gayet güzel...
 
Geri
Üst