Pedal sırası

Arkadaşlar merhaba,

Elimdeki analog pedalların sırasıyla ilgili bir sorum var. Sağdan soldan duyduklarımla pedal sırasını gitardan amfiye şu şekilde yaptım, gitar>>wah>>ms shakti mod>>ibanez ts9 ve ms delay>>amfi. Bu dizilim doğru mudur veya şöyle yapsan daha iyi olur diyor musunuz?
 
Çoğu zaman bu sıralama kafa karıştırmıştır. Her kesin kendine göre sıralaması var. Ben wah'ı en sona takıyorum.
 
Doğru veya daha iyi olur demek aslında yanlış olur. Her kombinasyon farklı bir ton çıkartır ortaya ve bu sizin arayışınıza göre iyi veya kötü olarak nitelendirilir.
 
tercihlere göre değişiklik göstermekle birlikte ms ve ts9un yerini değiştirip delay pedalını da amfinin preampından sonra fx loopa atayıp denerseniz belki daha hoşunuza giden bir ses alırsınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Sırada yaptığım değişiklikler pek fayda etmedi. Şimdilik bu dizilim iyi gibi gözüyor. Daha sonra yeni pedallar eklersem yine değişik kombinasyonlar deneyeceğim.
Hazır pedalla ilgili bir konu açmışken birşey daha sorayım. Yukarıda bahsettiğim pedalları stüdyoda kullanırken shakti modu direk olarak amfiye giriyorum (send return girişinden değil), amfi ve shakti modun preamp çakışması gibi bir durum sezinlemiyorum, gelen ton gayet hoş. Bu sayede Shakti modu drive pedalı olarak kullanabiliyorum. Ama konserde amfi olmayan mekanlarda mecburen preamp olarak Shaktiyi kullanacağım ve yanına bir drive pedalı almam gerekecek (eğer yanlışşam düzeltin lütfen). Olası böyle bir durumda, sahnede ses kalitesi bakımından bir sıkıntı yaşar mıyım diye merak ediyorum?
 
Geri
Üst