Isolation Box (Apartmanda amfiye abanmak)

hayaldi, gerçek oldu. henüz bitmedi ama şu haliyle bile 15 watt amfiyi %60 açabiliyorum.

P4SIpzn.jpg



1KOUuEh.jpg


bu aldığım ilk kayıtlardan biri:

https://soundcloud.com/sinang/axecamp-draft-triaxis-vs-axefx

TriAxis setup: Yamaha SG 1000 ---- Maxon OD 808 ---- Triaxis (Mark IV) ---- Mesa Boogie fifty/fifty (Lo Pwr) ---- Sm57

AxeFX setup: Yamaha SG 1000 ---- AxeFX (Das Metall) ---- Mesa Boogie fifty/fifty (Lo Pwr) ---- Sm57

Isolation box yapımı bitince detaylı bilgiler gönderirim.
 
Elinize sağlık, güzel görünüyor ve duyuluyor. Benim de aklımda var bir tane yapmak ya da edinmek sürekli ama zaman-mekan-para-enerji-motivasyon beşlisini bir araya getirmek dert.

Not: Triaxis fena dövmüş...
 
Sadece kayıt için bir anlam taşıyor , değil mi ?

Ev de yüksek ses çalıp , takılma anlamında ciddi negatif tarafları olabilir , ton anlamında .

:)
 
Resimde iso box içindeki combo amfimidir acaba? Eğer öyleyse combo amfilerin power katlarında olusan asırı ısı nedeni ile pek iso box içine konulmaması gerektiği yazıyor sizin durumda ısı bir problem olusturdumu acaba? Bende evimdeki combo amfi için ciddi ciddi düşünmüştüm ama bu ısı olayı yüzünden vazgeçmiştim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Teşekkürler.

Maliyetini, hangi malzemeleri nereden aldığımı, nasıl yaptığımızı vs detayları tamamen bitirince anlatacağım. Ama üstünkörü bir şekilde yaklaşık 350 liraya maalolduğunu söyleyebilirim. Malzemeleri almak ve yapmak için harcadığımız zaman da yaklaşık iki gün...

Kutunun içine koyduğum 2x12 mesa roadster kabindir. Isınma ve hatta yangın tehlikesinden ötürü amfi koyulmasını tavsiye etmiyorum. Bunu kayıt için yaptım ama kayıt dışında çalarken de kullanıyorum. Mikrofon her zaman ses kartına bağlı (direct monitoring aktif), DAW açmaya gerek duymadan amfiyi açıp direkt çalıyorum, ses monitörlerinden gayet güzel bir şekilde gitar tonunu alıyorum.

TriAxis gerçekten yeterli. AxeFX'i evde rahat kayıt yapayım diye almıştım. Ona ufak ufak yol göründü :)
 
ağırlıklı kayıt namına bir anlam taşır herhalde?? yani evde takılmalık lambalı amfi tadı alınabilir mi? kayıt dışında kullanırken nasıl performans veriyor onu biraz detaylandırırsanız süper olacak.
 
ağırlıklı kayıt namına bir anlam taşır herhalde?? yani evde takılmalık lambalı amfi tadı alınabilir mi? kayıt dışında kullanırken nasıl performans veriyor onu biraz detaylandırırsanız süper olacak.

Kullandığım lambalı amfi, Mesa Boogie TriAxis dijital gibi gözükse de lambalı preamfidir. Power amfi'de de 6L6'lar var. Zaten amacım evde takılırken ya da kayıt yaparken sese iyice abanıp harmoniklerin ortaya çıkmasını, power amfi drive'ını ve kabin hareketini daha fazla duymayı sağlamak. Dijital kabin simülasyonlarının donuk sound'undan kurtulmak ve gerçek üç boyutlu bir sesi kaydetmek (daha da romantikleşebilir miydim? :)

Tabi ki bu isolation box'tan dışarıya sadece 'homurtu' geliyor. Kabinin önüne koyduğum mikrofonla sesi ses kartına (ya da mikser'e bağlayıp) kabinin sesini hoparlorlerden ya da kulaklıktan dinleyerek çalıyorum. Bildiğiniz gibi lambalı amfilerde sese yüklendikçe farklı tonlar çıkar. Evde de sesi açmak ne kadar mümkün tahmin edersiniz. Bu kutuyu yapmadan önce 1'e kadar açıyordum. Şimdi 4-5-6 farketmiyor. 1 ya da 5 watt amfilerle çok daha verimli çalışılabilir.

O mikrofonun pozisyonunu bulmak dört günümü aldı. Bu mikrofonu sabit tutup ikinci (ve hatta üç-dört diye gidebilir) mikrofonlar da koyacağım. Farklı tonlar için.

Sorduğunuz soru kabinin yanında çalmakla ilgiliyse, şahsen -provalarda falan- çalarken ayarladığım tonda benim kabinin yanında durmak pek mümkün olamıyor. Genelde de kulak tıkaçları ya da ses kesen sanayi tipi kulaklıklarla çalıyorum (adını bilmiyorum)

antbalci sağolasın hocam teveccühünüz, o kadar da değil yahu, adamlar duvar yıkıyor, stüdyo inşa ediyorlar kayıt için. Biz iki tahta kesip vidaladık naçizane :)
 
son durum: İzolasyon için aldığımız plakaları kesip yapıştırdık. Kutuyu da iyice kapattık (boşluklara silikon ve yapıştırıcı sıkarak).

İphone ile yaptığımız desibel ölçümü, bir metre uzaktan sessizken 47db (evet odada hiç yalıtım yok :) ) çalarken 82db (halen çok fazla ama komşular rahat)

50 watt denedik, sonuç çok tatmin edici değil. 15 watt şahane oldu, sanırım bebek uyurken çalabilirim.

son kayıt

https://soundcloud.com/sinang/axecamp-muuuuuchbetterdraft

foto: (kapak takılmamış hali)

CqpPqDa.jpg
 
Sesler çok hoş. Tebrikler. Gönderdiğiniz kayıtta kullandığınız ekipmanları yazabilir misiniz acaba?


Teşekkür ederim, bu kayıtta iki farklı preamp kullandım, biri TriAxis diğer AxeFX, sırayla çalıyorlar. Hangisinin çaldığı yorumlarda görülebilir.

Gitar: Yamaha SG-1000, Seymour Duncan SH-8 Bridge Humbucker manyetik

Preamp'ler:
1. Mesa Boogie TriAxis (Maxon OD-808 pedal ile boost edilmiş Mark IV tonu)
2. Fractal AxeFX (Das Metal, Diezel VH4 simülasyonu)

Power Amp: Mesa Boogie Fifty/Fifty

Kabin: Mesa Roadster 2x12

Mikrofon: Shure SM-57

Ses Kartı: M-Audio Firewire 410

DAW: Protools 9 (MacBook Pro i7 @2.66GHz 8gb ram)
 
Ses=vibrasyon, ses yalıtıldığında vibrasyon da yalıtılıyor. Bu kinetik enerji nereye gider peki derseniz, cevap "ısı"dır.

Ant abi açıklama için teşekkürler tabikide kinetik enerji ısıya dönüşür fakat kutunun içindeki hava, kutunun kenarlarındaki çok küçük boşluklar ve kutunun zemin ile teması düşünüldüğünde kesinlikle bir vibrasyonun oluşması lazım zaten 82db lik bir ses dışarıya çıkıyormuş. Ortam uzay olmadığı için bu konu bide komşulara danışılmalı :p
 
öldürücü bir titreşim yok. bi ara ortam mikrofonuyla kayıt yapıp gönderirim.
gündüz vakitleri çok rahat kayıt yapabiliyorum. alt katta komşu (ve hatta depo vs gibi boş bir mekan) olmaması da avantaj
 
Geri
Üst