Silent Disaster(Metal)-İstanbul

:D Olsun.

Bu arada vokal kaydederken filtremiz yoktu maalesef :( O yüzden vokallerde popping mevzuları oldu bazı yerlerde. İmkanlar vs.vs. Olur o kadar buna da şükür :)
 
Forumlarda gördükçe takip etmeye çalışıyorum grubunuzu kayıttan dinlediğim kadarıyla temel iyi .Aksilikler var ama stüdyo şartlarında eminimki daha iyisi çıkar. Belliki muhtemelen fx ile yapılmış bir ev kayıdı. Vokal yer yer yarım nota kayarak soylemiş ama bu tip şeylerde ev kayıdı ile ilgilidir mutlaka. Başarılar .Ankaradan geçerseniz izlemek isterim.
 
Hayırlısı diyelim.

Bu arada 21 nisanda Roots bar konserinden önce aynı gün Sultanahmet meydanı Ayasofya Camii önünde bir konserimiz daha var ona da bekleriz.
 
vokal bana acayip derecede ascreus u andırdı... parcalar tarzlarında guzel denebilecek durumda fakat ben daha ''thrash'' seyler bekledigim icin hayal kırıklıgına ugradım biraz. basarılar beyler... kolay gele
 
Sağol exodus_deniz.
Tarz konusunda sınırlarımız biraz geniş, yaptığımız müzik geniş bir yelpazeye seslenmemizi sağlıyor, bu yönde herhangi bir çabamız yok fakat bunlar çıkıyor. Kendi tarzımız oluşuyor yavaş yavaş. Yani ona mı benzeteyim buna mı benzeteyim arasında kalıyor insanlar aslında safkan bir müzik yapmadığımız kesin. Amaç, güzel bir kırma oluşturmak hani. Bu da yavaş yavaş daha iyi oluyor. Yani aslen tam thrash de değiliz tam death de değiliz ama ikiside var hatta heavy olduğumuz bile oluyor bazı parçalar da. Daha thrash, daha heavy, daha death daha melodik olduğumuz parçalarımız var. Kısacası tarz kaygımız yok. Kısıtlamalar ilerlemeyi engeller diye düşünüyoruz yarın kalkıp pop yapmayız tabi ama bir popçunun bile! dinleyebileceği metali yapabiliriz. Sakıncası yok bizim için. Fanatikliği sevmeyiz.

Dorock konserimiz bu akşam.Giriş ücretsiz, bira da misler gibi tuborg ve 3,5 yeni lira (imkanlar dahilinde her zaman yapmaya çalıştığımız gibi).
7 mayısta bir konser daha varmış detaylı "kesin" bilgiyi daha sonra veririz. Bekleriz.
Aha bu da afiş.
28nisandorock10sa.jpg
 
exodus_deniz demiş ki:
vokal bana acayip derecede ascreus u andırdı...

Ooo, gerçekten çok iyi bir benzetme yapmışsın. Ben de ilk dinlediğimde vokallerden dolayı olsa gerek pek tarza sokamadım ama sonra Skull_Krusher'ın yazdıklarını okudum. Geniş bir yelpazeye seslenmek kavramı aslında birçok insan tarafından yanlış anlaşılabilir, her kitleden adam çekmek amacı gibi ama amacınızın bu olmadığı belli.
Çalışmalarınızda başarılar, Ankara'ya da bekleriz...
 
deerrudolf demiş ki:
exodus_deniz demiş ki:
vokal bana acayip derecede ascreus u andırdı...

Ooo, gerçekten çok iyi bir benzetme yapmışsın. Ben de ilk dinlediğimde vokallerden dolayı olsa gerek pek tarza sokamadım ama sonra Skull_Krusher'ın yazdıklarını okudum. Geniş bir yelpazeye seslenmek kavramı aslında birçok insan tarafından yanlış anlaşılabilir, her kitleden adam çekmek amacı gibi ama amacınızın bu olmadığı belli.
Çalışmalarınızda başarılar, Ankara'ya da bekleriz...

Tanımadığın insanlar tarafından bile anlaşılmak güzel bir duygu. :)
Ama, biraz daha açabilirim mevzuyu, etrafta başka soru işareti kalmaması açısından.
Şöyle ki bir kişi bir parça yaparken eğer "Şu tarzda bir beste yapayım" diye yola başlarsa baştan kaybeder inancındayım. Bir kere böyle bir durumda samimiyet yok olur, yani yaparsın, belki güzel de olur fakat gerçek olmaz. Sen değilsindir o. Hatta sanırım bu yüzden progresif müzik gruplarını beğenmiyorum. Adam şarkı yaparken bunun üzerine bunu çalarsam şöyle olur bunu çalarsam böyle olur diyerek, bilerek ama belkide hissetmeyerek ama sonuçta düşünerek! çalıyor. Ha! bu önemli ve güzel bir özelliktir aslında müziğe zenginlik getirir, kaliteyi arttırır. Fakat tersi etki yapıp müziği sıkıcı bir hale getirip makineleştirebilirde aynı zamanda.
Şimdi konuya bağlıyorum :)
Biz birşeyler üretirken, şu da olsun bu da olsun demiyoruz. Güzel bir riff buluyoruz ve üzerine yavaş yavaş başka şeyler ekliyoruz. Bunları bitirdikten sonra bir yabancı gibi dinlemek için zaman harcıyoruz, başka şeylerin olması gerektiğini düşündüğümüz yerleri değiştiriyoruz(en sevdiğimiz bölümü bile olsa parçanın) ve bunları yaparken, "yok burası şu tarz oldu, bizi bozmasın", "yok burası bu tarz oldu hiç haz etmem ben, kesinlikle kabul edemem böyle bir şeyi" demiyoruz. ne çıktıysa o. Yani bunun dışında bir şey yaparsak zaten zaten içimizden geleni yapmış olmayız.
sabah sabah biraz saçmalayasım vardı iyi oldu. Anlamadığınız yerleri boşverin :)

Son olarak Ankarada çalmayı bizde çok istiyoruz, özellikle benim bu forum sayesinde ankaradan tanıdığım çok kişi var. Ben biraz daha fazla istiyorum aslında ama imkanlar işte. Kısmetse olur.
 
Geri
Üst