gitar ve ekipman bulabilmek

HOPPALA..
Kardeş ne diye bana saldırdın şimdi ben gariban edebiyatı yapmadım kimseye hakaret etmedim. Ben sadece herkez mirasyedi değil burada onu ifade etmek istedim..Dünya adil değilse sende imkanlarını zorlarsın nereye kadar gidebilirsen gidersin..
 
allah blmı versin 3 aydır açım sigarayı içkiyi bıraktım.okula bile yrüyerek gidiorum.günlük harcama limitim bunu kendim koydum(3 ytl) bunu aşmamaya calısıyorum ve bu sürünmlerim sonucunda bitane jacksonum oldu bugün ayın 23 ü ve ay sonuna kadar bir jacksonum bide 10 ytl param dısında hiç bişeyim yok. emin ol bu sitedeki çou insandakolay kolay alamıyodur! fender jazz bass için hergün aglyan ve aynen benim gibi para biriktiren arkadasım var daha demin agladı! yani kafana takma okadarda zengin p.. yok piyasada! ama var tabi arada odaişin tuzu biberi yawww! ii baksın herkez kendine....
 
cem_lead demiş ki:
HOPPALA..
Kardeş ne diye bana saldırdın şimdi ben gariban edebiyatı yapmadım kimseye hakaret etmedim. Ben sadece herkez mirasyedi değil burada onu ifade etmek istedim..Dünya adil değilse sende imkanlarını zorlarsın nereye kadar gidebilirsen gidersin..

Özellikle saldırmak filan değil amacım ama başta dediğin binlerce dolarlık aleti alıyor bir de beğenmiyor filan tarzında eleştiride bulunmuşsun, ona takıldım. Parası olan alır. Ben de bütçe ayırabildiğim sürece en iyisini almaya çalışıyorum. Beğenmeyedebilirim aldığımı gayet doğal.

Yani seni anlıyorum ah ulan parasızlık demek başka şey, vaay baba parasıyla donatmış şerefsiz diye haset etmek başka şey. Yapıyorsun diye demiyorum, uç örnek veriyorum sadece demek istediğim anlaşılsın diye. Adam mirasyedi de olsa helal para helal paradır, sen bilmiyorsun ki o miras nasıl oluşmuş. Keşke ben de mirasyedi olsam da bugün alabildiğimin iki katını alabilsem.
 
Yanlış anlama olmuş galiba. "Binlerce dolarlık aleti alıyor bir de beğenmiyor filan tarzında eleştiride bulunan" kişi topici açan srvhastasi. cem_lead de ona zorluklar hakkındaki cevabını vermiş :)
 
bende gitarımı almak için 3-4 sene para biriktirdim ama herkes aynı şekilde olmak zorunda değil, birine "senin babanın niye çok parası var lan!!" demek gerzekçe değilmi.. :p ama bunu söyleyen ve marifet sayan var..
 
Emin olun bişeyi almak için elde etmek içni ne kadar çok emek ve çaba sarfederseniz onu elde ettiğinizde çok daha değerli olacaktır. Bi gitarın hayailini kurarak aylar geçirmek bile çok güzel bişey. Şimdi elinize pat diye bi Jem7V verseler al senin olsun diye o gitara pek bi değer vermez insan. Ama o gitarı 1 yıl zorluk çekerek alındığı zaman çalması çok daha haz verici gözünüzdeki değeri daha büyük olur. Bi nevi çabanın karşılığını da aldığını düşünerek de mutlu olabilir insan :)
 
cem_lead demiş ki:
...babama haftalarca yalvardım nuh dedi peygamber demedi..
baktımki olacak gibi değil bende biriktirmeye başladım dışarda kesinlikle yemek yememeye başladım sigaraya para vermedim yılda verdiğiniz sigara parasını siz hesaplayın elbise almam için verilen paraları bir kenara attım vede bu yaşıma kadar dışardan yemek yememe alışkanlığı sayesinde epey bir para biriktirmişimdir..Arasıra yemeninde sakıncası yok tabiki sizde deneseniz faydasını görürsünüz..peşinden babamın dükkanında haftalıkla çalışmaya başladım.r..bütün arkadaşlarım gezip tozarken kız arkadaşlarıyla gezerken ben para harcamadan çalıştım çalıştım çalıştım..ve 1 yıl sonra parayı biriktirdim..
Beğendiğim gitarın satılmış olmasına rağmen yinede güzel bir gitar aldım ve eve sokamadığım için arkadaşımın evinde sakladım 6 ay boyunca...şimdiki gençlere bakıyorum babasıyla annesiyle gitar vs. almaya gidiyorlar ne kadar güzel...
Uzun ikna çabaları vs derken gitarı eve kabul ettirdik tabi amfisiz...


Bu konuya ayrıntılı bir yazı yazmayayım demiştim kendime ama arkadaşın yazdıklarını okuduktan sonra bir anda gözümde canlandı eski günlerim ve o günleri baya bir zamandır aklıma getirmediğimi farkettim.Bende zamanında yaşadıklarımı müsade ederseniz sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bana ait ilk gitarımı (ilk gitarıma sahip olmadan önce arkadaşların gitarlarıyla çalmaya çalışırdım,başkasının aletleriyle çalmanın üzerinizde yarattığı baskıyı bilen varmı bilmiyorum) yanlış hatırlamıyorsam lise 1.sınıfı okurken almıştım,tüm ortaokulu kendi gitarım ve ekipmanım olacağı günün hayaliyle geçirdikten sonra,en sonunda liseye başladığımda elime düzenli harçlık geçmeye başladı.Bu harçlıkları gitar alabilmek için dli gibi(tam anlamıyla) biriktirmeye başladım.Öyle ki öğle tatillerinde dışarıdan yemek yemeyi kestim,hep evden bişeyler getirip öyle idare etmeye başladım,bu şekilde en sonunda yeterli para biriktirip 150$a,piyasadaki en kötü gitarlardan olan Prince marka bi gitar aldım.( birde çocuk aklımla arada sırada yaz tatilinde falan çalıştığım abuk sabuk işler varki hatırladıkça bir garip oluyorum) Tabi ailemden habersiz harçlık biriktirerek aldığım için eve sokamadım 2 ay,sonra eve getirdik patırtı kütürtü onlara hiç girmiyorum.Neyse fazla uzatmayayım böyle böyle onu aldım bunu sattım derken şu anda çok kaliteli gerçekten çok sevdiğim bir gitarım ve evde beni idare edecek kadar iyi birde anfim var.Distortion pedallarımı da kendim yapıyorum.Yakında anfimi de değiştirmeyi düşünüyorum.Bunları yaparken kullandığım parayı elde etme şeklim o yıllara göre fazla değişiklik göstermedi.Aksine şu an biraz daha zorlaştı.Okulum geçen dönem bitti,ne kredi kaldı ne başka bi burs.Kısacası insan isteyince aç bile kalıp istediği şeylere geç de olsa ulaşabiliyor(bu tabiki söylemesi kadar kolay değil ama böyle)
Bence de insan içinde bulunduğu durumdan nasıl fayda sağlayabileceğini,daha doğrusu imkan yaratabileceğini düşünmeli.Umarım buradaki her arkadaşım istediği ekipmana tez vakitte sahip olur.Ama inanın ki kolay sahip olunan aletlerin kıymeti,zar zor alınanlar kadar değil.İnsan sıkıntı çekerek aldığı şeye daha farklı bir gözle bakıyor...Neyse çok kafa ütüledim gece vakti,rahatsız ettiysem affola...
 
ne diyelim arkadaşım haklısın.ama durumu iyi olana zengin piçi diyenler olmus.adamın durumu iyise sucu ne.ben 2 sene amfisiz dandik zax gitar da caldım sl1 de caldım.hata memnun kalmayı psattım.insanlar bir şekilde kendilerine fırsat yaratabiliyor.kafan calısıyor.itü de okuyorsun.git ders ver arkadaşın önerdiği gibi.git part time calıs.hele 3. yada 4. sınıfsan kendi bransında part time iş bulman kolay.oturup bende niye ekipman yok diyip ağlamakla bişey elde edemezsin.zoom 505 i görünce ağzımın sulandığı hatta vitrin önünde yarım saat aleti kestiğim günleri bilirim.su an emin ol ki zoom 505 için bile yanıp tutusan insanlar var.niye hep senden daha iyi ekipmana sahip olanlara bakıyorsun.aslında sende bir başkasına göre çok iyi ekipmana sahipsin.bence bu işler konusupta düzelmez.adamda süper ekipman olsa ne yazar.düzgün calamadıktan sonra ymeişim ekipmanı.
 
Herkesin kendine göre haklı tarafları var. Önemli olan insanın kendisini tanıyabilmesi... Ben de ekipmanımın bir çoğunu öğrenim kredisinden aldım, bir kısmını ailem aldı, bir kısmı için ben de aç kaldım. Ama bir şekilde sürekli birşeylere sahip oldum. Kendimi daha çok kasmam gerekseydi kasardım... Daha az kasmam gerekseydi ona göre davranırdım... Ben sigara içmiyorum bu çok önemli, havaya saçılan bir para. 2004-2005'e denk gelen bir yıllık bir süreçte para biriktirmek için alkol de almadım... Bazen çok ucuz müzik aletleri alıp, piyasasına yada daha piyasasından daha ucuza sattığım da oldu, zarar ettiğim de oldu. Önemli olan parayı yönetebilmek.
Çevremde müzikle ilgisi olmasa da birçok arkadaşım var, konu burayla alakalı değil ama belki bunlar bazı kişilere ayna olur diye söylüyorum... Yüzlerce YTL'lik kredi kartı borcu olup hala Marlboro sigaradan vazgeçmeyen arkadaşlarım var, cebinde sadece 10YTL'si olup (o da borç) gezmeye giden arkadaşına yemek ısmarlayan, o parayı da bitiren arkadaşlarım var, arabası olup deposu boş olan arkadaşlarım da var. Ya da 3-5 milyonluk fotokopi parasını çok görüp de milyarlık telefon kullanan arkadaşlarım da var...
Bu tip başlıkları açmadan önce iyi düşünüp taşının. En azından gidin birkaç kişiden tüyo alıp bahis oynayın yada piyango bieti alın, çıkmaz demeyin şansınız deneyin, bazı insanların kaybetmeye mahkum olduklarını da unutmayın... Saygılar...
 
5-6 yıldır gitar çalıyorum, ilk amfimi 2 gün önce aldım. Tech21 pe-60.

Ben ekipmana "1" kere alırsın, alabildiğinin en iyisini alırsın diye bakarım. Bu yüzden de dandik ekipmanım fazla olmadı. Ama o ekipmana sahip olmak için bazen 1-2 yıl beklediğim oldu para denkleştirmek için.

Ortaokuldayken babama distortion pedalı yaptırıp müzik setinde 1 yıl gitar çaldığımı bilirim.

Tabi şöyle de bir fark var ki, bana ilk defa gitara başla diyen babamdı. O da ayrı bir konu...
 
aga reality show gibi oldu burası.. :) benimde EMG leri almam ilginçtir, ulan nasıl yapıcazda alıcaz şu manyetikleri diye düşünürken babannem vefat etti toplandık memlekete gittik falan derken hiç alakasız bi şekilde 200$ para geçti orda elime :p gelince gittim manyetikleri aldım, babannemin son kıyağıdır bana :) Allah rahmet eylesin..
 
bizim de alet edevat edinme hikayemiz ilginçtir
harçlıklarımdan biriktirdiğim parayla harap durumda bir wahburn mg-44 aldım
mahalleden 3 arkadaş grup kuralım diye gazlandık sonra ama sadece ben enstruman çalmayı biliyordum
şu anki baterist arkadaşın depoları vardı, oraya temelinden bir bateri kurdu birikmiş parasıyla
sonra butun arkadaşlarımız beraber para toplayarak elemanlarımızdan birine bas gitar aldık, hakları ödenmez
3ümüz kendi aramızda para biriktirip amfi aldık arkadaşların amfilerini depoya getirip götürdük, amerikaya giden arkadaş amfisini hibe etti falan
3-4 sene çalıştık böyle depoda, beraber çalarak öğrendik aletlerimizi
barda çalmaya başladık ilk 3 ay hiç para alamamıştık
para kazanmaya başlayınca "grup bütçesi" diye bir kavram oluştu
kazandığımızın bir kısmını ortak olarak ayırıyoruz ve toplanan parayla hangimizin ne ekipman ihtiyacımız varsa karşılıyoruz
alım satım ilanlarımın hiçbiri benim şahsi malım değildir :)
 
Şu zenginlik konusunda bende birşey söyliyeyim okuduklarımdan da anladığım kadarıyla ve bende aynı şeyi düşünüyorum ki : kişinin bir ekipmanı hangi koşullarla aldığı önemli değil o ekipmanla neler yaptığı hadi bu da çok önemli değil aslında bu ekipmanlarla görgüsüzlük yapması yanlıştır. Aksi takdirde ister zengin ister zengin olmasın herkes iyi ekipmanı hakkediyor. Bugün durumu zengin olmayan birisi aniden zengin olsa ne diyecek? "yok arkadaş ben almayayım ben acı çekerek yıllarımı vererek alayım" mı diyecek? Hayır. Diyecek ki : "ülen madem para var gidip alayım en iyisini" diyecek. Önceki mesajlarda bir arkadaş zengin bir arkadaşının yaptığı görgüsüzlüğü anlatmış işte o hareket yapılırsa yanlış. Yani babam zengin ben alırım havamı da atarım gibi görgüsüz bir tavrı yapılmıyorsa (ki böyle insanlarda var hakikaten) bence herkes istediği ekipmanı istediği koşullarda almakta hak sahibi. Zaten aksi şekildeki bir davranış toplumsal ahlak kurallarımıza uygun düşmüyor onun adına görgüsüzlük deniyor. O yüzden bu zengin ve zengin olmayanların ekipman sahibi olması gibi garip hususu bu ince çizgide değerlendirip bir çok durumu iyi insanın da günahını almayalım.
 
Arkadaşlar herkes samimiyetle güzel güzel şeyler yazmış. Çok doğru katıldığım görüşler de var ama şu aşağıdaki lafların sahibi kusura bakmasın boş laf bence, gencim abiler filan diye de mazlumu oynamasın, buraya görüş bildirdiğine göre yeterince büyümüş demektir. Kusura bakmasın ben zengin piçi değilim ama alınterimle kazandığım parayla da çalamasam bile istediğim gitarı alırım, o kadar.

srvhastasi demiş ki:
insanlar bu parayı nerden buluyo? pod xt live lar, boss gt-8 ler, ibanez jemler, fender stratlar bilmemneler havada uçuşuyo, herkeste bi les paul var, evet bazıları bunu haketmiş olabilir yıllarını vererek ama...
...adam geliyor benim her gece rüyalarıma giren setup ı gidip ertesi gün alıyor bi de beğenmiyor değiştiriyor. YOK ARTIK!

Haa bir de:
srvhastasi demiş ki:
... hatta onlara vereceğin parayla git kendine tüplü ampli fln al ya ne biliyim adam gibi harca paranı.
Sana ne güzel kardeşim????
 
yaw çocuk içini dökmüş niye bu kadar üstüne gidiosunuz anlamadım. evet saçma düşünmüş ve saçma davranmış ama katılmadığımız görüşün sahibini yerin dibine sokma hastalığımız yine nüksetmiş anlaşılan.
 
Durup dururken hesap vermek gereği hisseden arkadaşların bu kadar da kasmamasını dilerim. babanız alır, çalışır siz alırsınız vs vs... sonuçta sizde var öbüründe yok. Öbüründe birşey vardır sizde yoktur. Elimizdeki durumu daha iyiye götürmek için uğraşmak bize düşüyor. Olduğu kadar.

Kolay gelsin.
 
Tamam mesaj anlaşıldı. Gocunduğumdan savunmaya filan geçmedim yanlış anlaşılmasın. Bence abuk subuk bir yorum olduğunu düşündüm ve tepki verdim. Neyse uzatmayalım o zaman.
 
Geri
Üst