Gitar Satılırken Nasıl Yollanmalı?

Bir elektrikli gitarım var. Beş yaşında. Hep evde çaldım. Çizik ve/ya vuruk hiç yok üstünde. Pırıl pırıl durumda. Gitarım evdeyken Ritter marka bir kılıf içinde duruyor. Ancak kılıf bu beş yıl içinde haliyle biraz yıprandı.

Gitarımı internet üzerinden satmayı düşünüyorum. Ama halihazırda işim nedeniyle bir büyükşehirde yaşamadığım için, gitarımın satış sırasında nasıl yollanacağı meselesi beni düşündürüyor. Memlekette kargo şirketlerinin durumu malum çok kötü. Gayet dikkatsizler ve kargo taşıdığı şeylere zarar verebiliyor. Benim gigbag ile elektrikli gitar yollamaya kalksam, mis gibi gitar mahvolacak... Gitarımı satarken nasıl yollamalıyım? Ne yapmalıyım?
 
Eger hardcase'de gondermeyeceksen yapacagin en guzen sey bir beyaz esyaciya gidip bir buzdolabi, TV vs kutusu ayarlamaya calismak. Sonra styrofoam, balonlu plastik vs kullanarak gitari guzelce sar, sonra da gitarin olculerine gore hazirladigin o buzdolabi kutusuna paketle. Gitarin hareket etmemesi lazim kutuladiktan sonra. Hatta emin olmak icin 2 kat paketle gitari :)

Baska fikri olanlari da dinleyip en guzel paketlemeyi yapmaya calis aklinin rahat olmasi icin :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bakalım ne yapacağım.... Bir arkadaşım, yaşadığım yerde elden teslim yapacağım bir ilan vermemi önerdi. Epey aklıma yattı. galiba öyle olacak. Gitar satmak da zor!.....
 
Kaça satarsın bilmiyorum ama harcaman kazancından çok çok yüksek olmayacaksa git bir marangoza ver 50 lira güzel bi kafes yapsın. Ha tabi sadece oda değil, ağırlık artacağı için kargo ücretide artcak haliyle ama case satın almış gibi düşün.
Benim gitarım case içinde ta almanyadan geldi sağlam birşekilde, o hesap yani.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Güzel öneriler...
Kılıfın içinde gazete kağıdının işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü kargocular felaket. Bir keresinde sapasağlam fiber bavulumun alüminyum sapını düzelmemecesine yamultmuşlar ve bavulun köşesini kırmışlardı.
Ama marangoza kontrplak da olsa kutu yaptırma fikri gayet güzel. İçine patpat (hava kabarcıklı plastik ambalaj) içine sarılmış ve gazetelerle sabitlenmiş halde gigbag'ı içinde gitar yerleştirilebilir. Gayet iyi fikir....
 
Güzel öneriler...
Kılıfın içinde gazete kağıdının işe yarayacağını sanmıyorum. Çünkü kargocular felaket. Bir keresinde sapasağlam fiber bavulumun alüminyum sapını düzelmemecesine yamultmuşlar ve bavulun köşesini kırmışlardı.
Ama marangoza kontrplak da olsa kutu yaptırma fikri gayet güzel. İçine patpat (hava kabarcıklı plastik ambalaj) içine sarılmış ve gazetelerle sabitlenmiş halde gigbag'ı içinde gitar yerleştirilebilir. Gayet iyi fikir....[/quo

Ya aslında bunları hiçbiri ile uğraşmayada bilirsin. Git otogara ver muavine 20 tl sigara parası sapa sağlam gitsin. Koy gigbag e yolla, elemanda otogardan teslim alsın. Yerel firmalar yardımcı olur, diğer büyükler arada arıza çıkartıyo yok biz taşıyamayız bilmemne ama şansını bi dene.
2008de istanbuldan alanyaya normal 5 para etmez bi kılıfla bass gitar yolladım. Verdim kamil koç muavinine 10 tl gitti gitar :D
 
Git bir gitar satan mağazadan gitarının sığabileceği boyutta bir koli al. Gitarının önce tellerini gevşet, sonra içi hava dolu pıt pıt denen şeyle güzelce sar, sonra gig bag'in içine koy. Gitarın koliye en temas eden köşe kısımlarına darbe anında şiddeti azaltacak bir şeyler koy. Gövdenin en alt kısmına strafor koy, çünkü askı tutucu metal yer sert bir şekilde zemine çarparsa gövde zarar görmesin. Başka bir darbe anında gövdeye pek sorun gelmez ama sapın kırılmaması önemli. Eğer hala göndermekte korkuyorsan, Kolinin her yerine kırılır ibareli yapışkanlardan koy, yoksa al eline kalemi, büyük harflerle "KIRILIR" yaz. 2 defa akustik gitar, 2 defa bas gitar gönderdim. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. PTT ile bile gitarım sağlam gitmişti.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Geçen gün gitarımı yolladım. Şöyle oldu... Önce gitar tozlanmasın diye plastik poşete koydum. Sonra iki kat polar battaniyeye sardım; altı ve üstü bol geldiği için içe doğru katladım. Böylece altından ve üstünden darbeleri emecek iki yer doğal olarak oluşmuş oldu. Sonra gigbag içine koydum. Gigbag kötü bir gigbag olmadığı için koruyucu olacağını umuyorum. Daha sonra iki kat patpata sardım. Patpatların üzerine her yandan sert strafor bloklar ile kutu gibi bir koruyucu yer yaptım. Blokları koli bandı ile birbirine yapıştırdım. Açıkta bir yer kalmamıştı. Sonra altını bir kat patpat ile sardım. En sonunda da tüm bu paketi iki kat patpata sarıp koli bandı ile bantladım. Yollarken Yurtiçi Kargo'ya "kırılacak eşya" çıkartması yapıştırttım. Umuyorum sağ salim gider.....
 
Geri
Üst