Drive gitar kaydı hakkında bir soru, yardım lütfen...

Merhabalar, parçayı tamamladım ve link halinde sizinle paylaşmak istedim. Kayıt üzerinden daha net bilgi alış verişi yapabiliriz diye düşündüm. Bu vaziyetteki kaydı daha iyi hale getirebilmek için ne yapılabilir hep beraber tartışalım istiyorum. Bu arada gitar kayıt kalitesini artırmak için baya bi araştırma yaptım. Sonunda impulse-response diye bir olayla karşılaştım ve bu parçada drive gitar kayıtlarında kullandım. Bir nebze kaliteyi artırdı. En azından drive tonları direk olarak ön plana çıkmıyor.

Buyrun link: https://soundcloud.com/kadir-aksoy/paralel-evren-seni-kimler-ald
 
Hocam, uğraşmışsın teşekkür ederim. Ben uzun bi süre uğraştım bu parça üzerinde, en sonunda parçayı tamamladım. Üzerinde daha net konuşabilmek adına birazdan buraya yükleyeceğim. Siz bas gitar eklemek haricinde herhangi bir efekt kullandınız mı ?

Çok az reverb ve master kanalda maximizer var. Bence Sound Cloud'a yüklediğin şarkıdaki ritm gitarın dist. tonu gerçekten hiç olmamış ama. İlk sayfada paylaştığın hali bile çok daha iyiydi.
 
Duyumun biraz da mixin kalitesizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Yani farketmeden bazı frekansları yok ediyor veya arttırıyor olabilirsin. Örneğin Yavuz Çetin'de duyduğun tonlar bir kenara kaliteli bir mix-mastering olayı mevcut, herşey birbirinin içinde ayırt edilebilir bir bütün olarak duyuluyor ama gönderdiğin kayıtlarda mix çok dağınık geldi bana. İlk sayfada son gönderdiğin overdrive gitarlar fena değildi, biraz dinamik yönü zayıf sadece, daha canlı olabilir, belki biraz daha gaini açabilirsin, duruma göre mid frekansları bir de hafif tiz frekansları hafif parlatabilirsin.
 
Geri
Üst