Metalciler İçin Custom Gitarlar

Türkiye'de pek bilinmeyen fakat yurtdışında epey rağbet gören birkaç gitar firmasını tanıtmak isterim.Aranızda bu markalardan birine sahip olan veya denemiş/görmüş olan varsa deneyimlerini bizimle paylaşmasını isterim.

BC Rich kökenli iki firmadan başlayalım;

:arrow: Bernie Rico Jr. Guitars

Exodus'u bünyesine alarak büyük bir atılım yapmış, her ne kadar BC Rich kopyası olmadığını idda etse de çok da özgün modellere sahip olmayan el yapımı gitarlar üreten bir firma.

:arrow: Neal Moser Guitars

Efsane 'Bich' kasayı tasarlayan ve 1985'te Bc Rich'ten ayrılıp bağımsız çalışmaya başlayan gitar tasarımcısı.Decide'dan tanıdığımız Brian Hoffman için ürettiği BC Rich Beast benzeri Beastmaster'a göz atmanızı öneririm.Hatta geçenlerde Brian 'artık BC Rich kullanmadığım için' yorumunu yaparak Ebay'de iki Beast'ini satışa çıkarmıştı, demek ki Beastmaster'ından çok memnun :)

:arrow: KXK Guitars

Nile'dan Karl Sanders için yaptığı V kasa gitarla sempatimi kazanan firma.Üretiiği diğer modeller de hoşuma gidiyor açıkcası.Kullananlar arasında Six Feet Under ve Grave Digger gibi grupların gitaristleri de var.

:arrow: Caparison Guitars

Diğer üç markadan farkı Japon bir firmaya ait olması ve nispeten biraz daha populer olması.Headstockları birçok kişi tarafından çok beğenilen önümüzdeki senelerde major firmalara baya kan kaybettireceğini düşündüğüm firma.Son transferi ise Symphony X'ten Michael Romeo ;) Kullananlardan birkaçını sayarsak:Cristopher Amott(Arch Enemy), Anders Bjorler(The Haunted), Mattias Eklundh(Freak Kitchen), Soilwork, Evergrey, Killswitch Engage

Aklıma gelen markalar şimdilik bu kadar eklemek istedikleriniz varsa yazın, onlar hakkında da konuşuruz.İleride bunlardan birine veya birkaçına sahip olmamız dileğiyle :twisted:
 
Caparison'un Amott'için ürettiği modeli ilk gördüğümde resmen aşık olmuştum gitara müthiş bir şey. Headstocklarına hastayım zaten.

Bu arada James Murphy de kullanıyor onu da ekleyelim.
 
KxK heralde Overkill bascisi D.D. Verni'nin su son cikan garip 'signature' basini ureten firma. Modelin adini hatirlayamiyorum ama :?

d.n. modelin adi 'relic'
 
Ben de şunu ekleyeyim.

J.Nunis Custom Guitars

http://www.jnunisguitars.com

Dark Tranquillity'den Niklas Sundin, Nightrage'den Marios Iliopoulos, Rotting Christ'den Sakis Tolis kullananlar arasında. Gerçi Hellhound'un saydıklarından daha "yumuşak" görünüşlü gitarlar yapıyorlar, modelleri Les Paul ve SG tarzına yakın ama kullananlara ve sitelerine bakılırsa metalci tayfayı hedef almışlar :)[/code]
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Bu sakis yeni geçmiş heralde J.Nunis denen firmaya, geçen sene Les Paul Studio kullanmıştı Ankara konserinde.Helal ama Niklas Sundin'i almışlar bünyelerine adlarının duyulmasına katkıda bulunur baya.

Abyss'i de ilk defa duydum, inlay olayına çok kasmışlar :) İsminden baya sert bir firma bekliyor insan ama PRS tarzı bi şey çıktı :)
 
Diğer sitelerdeki gitarlar pek tarzım değil fakat Caparison Guitars sitesindeki Dellinger II naturel ve Angelus transparan mavi olanı pek sevdim.
 
Sağol Burak :) Yurtdışından gitar alacak olsam düşüneceğim markaları yazayım dedim belki diğer arkadaşların da aklı yatar diye.Hoş bazılarına ulaşmak baya zor fiyat açısından ama kısmet işte :)
 
Bu abyss güzelmiş.. Gerçi 4200 $ a değer mi bilmem ama..

NDC%20nt%20model%20peg.JPG
 
:arrow: Nevborn Guitars

Aklıma gelmişken bunu da ekleyeyim.Hastalıklı grup Meshuggah'ın 8 telli gitarlarını yapan firma.İşin ilginci 6 ve 8 telli gitarları var standart olarak 7 telli yapmamışlar :)

"My guitars, therefore, are all custom creations. My goal is to build
the instrument of your dreams."
 
Başlıkla pek alakası yok ama elin yabancıları neler yapmış diye merak ederseniz bir de Progressive grubu Aghora'nın kullandığı(başka metal grubu bulamadım listesinde :) ) 6 telin üzerine çıkmış insanlar arasında oldukça populer Conklin diye bir firma var.

:arrow: Conklin Instruments
 
Geri
Üst