Monitör kolonlar

forumda ses kartlarından bi çok ekipmana kadar sorular sorulmuş fakat monitör kolonlar özellikle kayıtta ve mixing yaparken nasıl monitörler kullanmalıyız.bir kayıt stüdyosunda kayda gittiğimizde şöle bi sorun yaşadık 1500$ lık kolonlar vardı herşey iyi güzel mixlendi kaydı aldık herbir gurup elemanının karşılaştımız sorunlar aynı evde dinlediğimizde bazı sesler çok önede bazıları geride kalmış oluyor.daha sonra benim yaptığım araştırmalarda mixing yaparken bi kaç kolonun ortalaması alınıp bu şekilde sesler ayarlanıyor imiş. acaba bunun dışında kullanılabiliecek başka yöntemler varmıdır veya nedir bunun teknikleri yardımlarınızı bekliyorum.

saygılar...
 
Zaten sürekli mix yapılırken kullana kullana monitörünün nerelerde yüksek cevap nerelerde yetersiz cevap verdiğini anladığın zaman -ki bu da aynı sizin başınıza geldiği gibi öğrenilcek bişi- hangi monitöreü kullanırsanız kullanın aşağı yukarı heryerde optimum kalitede sound alabileceğiniz mixler yapmak mümkün...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
slm

tşk ederim zaten çok pro kayıtlar yapmıyorum ama kendi çapımda yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum çünkü bestelerde arkadaş gurup elemanlarına vs. gönderdiğimde anlaşılsın istiyorum.hoperlörim tek yollu yani ayriyetten tiz verecek tweeter yok bunun bana ne gibi dezavantajları yada avantajarı olabilir.
 
Her insan kulağı sesi farklı yorumlar. Bu işin içine zevkler de girer ve ve ortaya çok seçenekli bir miks durumu ortaya çıkar. Önemli olan, aşırı gelen frekansları kesmek ve optimum - ya da duruma/tarza göre gerekli olan frekansların oranının ayalarlanmış olduğu - soundu yakalamaktır ki bu genelde heryerde o parçayı tüm enstrümanaları duyarak dinleyebilmek demektir. Bunun için en kaliteli monitorleri kullanmak ve test için bir iki değişik büyüklükte kabinlere de sahip olmak iyidir. İyi markalar arasında sizin kulağınızın alışıp onunla rahat edeceğiniz bir çift dinleme monitorü yeter. Kimine göre Alesis, kimine göre Yamahalar, kimine göre Genelec vb. iyi gelir ve sonuçta optimum soundu yaratabilir. Bunların dışlında bir çift midfield dinleme monitorü, müzik seti hoparlorleri, pc multimedia hoparlorleri, ve hatta kulaklık ile de test etmek çok faydalıdır.

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst