Gölge

Deniz Kuvvetleri'nde görevli Kıdemli Binbaşı Ertan Güleç ile Kıdemli Başçavuş İbrahim Şentürk, Genelkurmay'dan izin alarak rock albümü hazırladı. Önümüzdeki hafta İrem Records etiketiyle piyasaya çıkacak olan 'Aşk Tarifleri' isimli albüm, askerlerle sivilleri eğlence ortamında buluşturacak. Yıllardır müzikle ilgilenen iki askerin albüm yolculuğu, ünlü gitarist ve şarkıcı Can Şengün ve prodüktör Aykut Gürel'in desteğiyle başladı.

ORDUYA DEVAM
Deniz Kuvvetleri Karargahı'nda görevli Deniz İkmal Kıdemli Binbaşı Ertan Güleç ile aynı yerde görevli Astsb. Kd. Başçavuş İbrahim Şentürk, oluşturdukları gruba 'Gölge' adını koydu. Uzun yıllar boyunca müzikle uğraşan, söz yazıp beste yapan ve enstrüman çalan askerler; amatör çalışmalarını profesyonelliğe taşıyarak halka ulaştırmaya karar verdi. Kurulma aşamasındaki çalışmalardan albümün bitmiş haline kadar her şeyi için Genelkurmay'dan izin alan grup, müzik çalışmalarını ordudaki görevleriyle birlikte yürütecek. Bahriyeli sanatçılar, albümlerinden kendilerine düşen geliri ise Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacak.

GİTARİST BİNBAŞI
'Gölge'nin solisti ve gitaristi Deniz İkmal Binbaşı Ertan Güleç, 1964 doğumlu. Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu'nun ardından Deniz Kuvvetleri'nin çeşitli birimlerinde ve Genelkurmay Başkanlığı'nda farklı görevlerde bulunan Güleç, 2001 yılında Washington Deniz İkmal Ateşesi olarak ABD'ye atanıp, 3 yıl Washington'da yaşadı. Binbaşı Ertan Güleç; halen Milli Savunma Bakanlığı'nda 'proje subayı' olarak görev yapıyor. Güleç'in müzikle yakınlığı ise küçük yaşlarda başladı. 1993'de TRT Altın Anten Beste Yarışması'nda finale kalan bekar Binbaşı; solist, gitarist, besteci ve söz yazarı olarak müzik yaptı.

BESTECİ BAŞÇAVUŞ
'Gölge' grubunun ikinci üyesi Dnz. Astsb. Kd. Bşçvş. İbrahim Şentürk ise 1966 doğumlu. 83'te Deniz Astsb. Hazırlama Okulu'nu, 84'te de Dz. Astsb. Sınıf Okulu'nu bitirerek 'Deniz Astsubayı' oldu. Deniz Kuvvetleri'nin çeşitli birimlerinde deniz ve karargah görevleri yapan Şentürk, 1990'da atandığı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda 4 yıl öncesine kadar farklı görevlerde bulundu. Gitarist, baterist, vokalist, besteci ve söz yazarı olan İbrahim Şentürk, halen DKK Karargahı'nda görev yapıyor.

85DFE6524DE89B49AA0F1CBDb.jpg


9E6B6CBF727E0B479A607E9Bb.jpg


:arrow: ( http://www.sabah.com.tr/2005/11/27/gny/mag101-20051127-200.html linkinden aynen kopyalanmıştır.Biligilerinize sunulur )
 
klibin sonunda harekete bittim ya :D o nasıl bir mizah anlayaşıdır..iki elemanda elleri omuzdan indirmeye çalışıyolar aynı anda falan..güzel güzel her izleyişimde gülüyorum :)

bunun dışında albüm gelirinin hayırlı bi yere gidicek olması çok iyi..grup elemanlarının halen ordu mensubu olmaları ilginç bi nokta..

kötü yorum yazmayın ha :D
 
Geri
Üst