Beyin Okumak Mümkün Mü?

Bence hipnoz edilen bir insanın beyninin okunması mümkündür.
Hipnozla beyin okunabilir diye düşünüyorum.
 
lahrivus demiş ki:
ben tartismaya cok gec katiliyorum ama ;1.yazida olaylara verecegimiz tepkinin onceden bilinebilecegi, yazilmis;focus'a saygisi olan biriyim ama bana abartili geldi,cunku birbirinden bagimsiz degiskenlerin hesaba katilmasi gerekiyor....insana ozgu her duygunun ayni beyin akimini olsuturdugunu sanmiyorum,adrenalin bile bazi insanlarda farkli sonuclar doguruyor...beynimizi okumasi belki ama onceden ongorulmus sonuclar yapip cikarimlara varmasini ben pek olasi gormuyorum :idea: :idea: :idea:

Salı günü NTV de bir belgesel verildi , yani focus milyonlarca dolarlık bir sistemden bahsediyor, fakat belgeselde araştırmacı olan prof. çok daha basit bir makineyle deneğin hiçbir tepki vermemesine rağmen dans ettiği yeri bildi... Yani beyin ister istemez bazı şeylere tepki veriyor; kafanda soru işareti kalması da normal çünkü yazının tamamını yazamadım... Ama her insanında beyninin parmak izi var oldukça geniş bir konu...
 
şimdi şöyle bir durum var.diyelim ki hipnoz..rasputin ismindeki karakter olarak fazla iyi sayılmayacak türdeki şahıs(rahip gibi hatırlıyorum ama emin değilim üzgünüm)insanları uzaktan hipnotize edebilme gibi bir özelliğe sahipti ve bu dünyada bilinen bu özelliğe sahip tek insan olduğu için bu kadar tanınıyor..dolayısıyla düşünce okumak bana göre çok daha zor olacağından böyle birini bulmaları neredeyse imkansız.
bir de şu var.beyin okuma sanırım teknik olarak en çok telepatiye yakındır.telepatiyle kişilerin düşüncesi öyle bire bir yazı okur veya konuşurmuşcasına okunmaz,hissedilemez.telepatinin en gelişmiş biçimi bazı ikiz kardeşlerde görülür fakat onlar bile en fazla birbirlerinin düşüncelerini hissedebilirler yani konuşup anlaşma söz konusu değildir.
kısacası bana biraz saçmalık gibi göründü.
 
fth demiş ki:
Eusine: "Sanki beynimizin kullanmadığımız bazı kısımları olduğunu düşünüyorum."

TEAR_OF_SOUL: "Bu zaten bilimsel olarak kanıtlandı diye biliyorum.."

Eusine: "Yoksa bilinen birşey yüzde %3 ünü kullandığımız."

1-Beynimizde kullanmadığımız alanlar olduğunu kim,ne zaman ve nasıl kanıtladı?
2-Beynimizin kullandığımız alanları nereler, kullanmadığımız alanları nereler?

Cevaplarsanız sevinirim...
ben beynin %10 unu kullanabildiğimizi biliyorum hatta Einstein'ın beyninin %25 ine kadar kullandığınıda duymuştum.beynin kullanılamayan kısımları dediğiniz gibi telepatiyle veya daha ileri bir olayla ilgili kısımları.beyin bir cismi havaya kaldırıp ona hükmedebilecek güçtedir.konsantre olup bu oranı çoğalmak insanın kendi elinde tabii çok zor bir iş.
 
Bir insanın diğer insanın beyni okuması bilimsel olarak kanıtlanmış ve kabul edilmiş birşey değil. Keza parapsikoloji ve türevleri. Siz her "bi yerde okuduğunuzun" gerçek olduğunu mu sanıyorsunuz?

Bunları genelde gerçek yapan bizleriz. Çünkü gizem her zaman ilgi çekici geliyor bize. Oysa yerçekimi çok daha ilginç.

Bilimin yöntemlerinden defalarca bahsedildi bu forumda. Bir arkadaş aklından sayı tuttuğunu arkadaşının da bu sayıları bildiğini söylemiş, bu beyin okumanın mümkün olduğuna bir kanıt teşkil ediyor mu?
Alay ettiğim düşülmesin, madem bilimi savunuyorum, buradan açık davetimdir. Arkadaş ve bu foruma yazan birkaç kişi buluşalım ve bu iddiayı test edelim.

Ne dersiniz?

Tabii parapsikolojiye (en ufak tahminlerden- duvarlardan geçebilmeye kadar) inanan herkes bunu bize kanıtlasın. Ne de olsa aramızda bunları yaşayanlar var.

Dünyada bilmediğimiz anlamadığımız çok fazla olay var, kabul ediyorum. Ama bu olayları kendi 'duygularımıza' göre şekillendirmek hatalı olacaktır.

Ve yine ve yine, 'Bilimin bize şu an veremediğini başka şeylerden alabileceğimizi sanmak yanılsamanın ta kendisidir.'
 
Bir kişinin ne hissettiğini, ne düşündüğünü, düşündüğümü düşünmesini sağlayabiliyorum. Bu tesadüf değildir, tesadüfün varlığına inanmıyorum ;) Keşişte değilim ama sanırım özelliklerimden biri. Kimi de "sen şuan bunu düşünüyorsun" dediğimde "aaa nerden bildin" deyip sasırıyorlar bu da hoşuma gidiyo
 
bence mümkün olamaz.insan okuduğunu falan zannedebilir ancak bu sadece kişiliği tanıdığı için anlamış olabilir(yakın olduğumuz kişilerin belli durumlarda yaptığı hareketleri anlamışızdır örn yalan söylerken göz kaçırma..)
bir makinenin bunu yapmasıda saçma.belki makineye insanda oluşan belli reflekslerin bilgisi verilmiştir örn:yüz kızarma vb.
buna bağlı olarak okunuyor denilebilir.gerçek olabileceğini düşünmüyorum
 
Tamamen beyin okumak mümkün olamaz,
ama tahmin edebilirsin ,hissede bilirsin.Çok yakından tanıdığın bir arkadaşın ,ne yapmak istediğini,kafasında neler geçiriyor tahmin etmek mümkün.Tutki hiç tanımadığınız birinin düşüncelerini tahmin ettiniz ,oda sizin iyi gözlemci olduğunuzun işaretidir..Bir anda insanları çözebilme kabiliyeti...
 
hipnozla beyin okunabileceğini düşünürsek.
bunu kendinizde deneyebilirsiniz. evinizde ufak bir deneyle ama çok fazla kaptırmayın. derim.
elinize haeretkli bir nesne alın. ve sadece o nesneye odaklanın. aklınızda başka hiç bir şey olmasın. sadece siz ve odaklandığınız. nesne olsun.
bir süre bakın bakalım. neler oluyor? yada olmuyor.
uzaktan beyin okunabilirmi?
-''utra sonik dalgalarla dostum camok senin beynindeki düşüncelerinin ne olduğunu öğrenebileceğim.''
-''hehehe nasıl olacak bu ultrasonik dalgaları nasıl yollayacakmışsın.''
-''elimde görmüş olduğun bu acayip makinayla ''
-''iyi hadi bakalım. olmayacak ama hadi neyse bi dene bakalım.''
-''deneyelim ve görelim şimdi biraz uzaklaş bakalım. biraz daha git bakalım.''
-''taman bu uzaklık iyimi?''
-''çok iyi dostum camok çalıştırıyorum makinayı''
-''ok''
-''ughs!!?!'
-''hö!! ne oldu''
-''makina kapsama alanının dışında dedi.biraz yaklaş sen en iyisi ''
-''tamam yaklaşıyorum burası iyidir. sanırım.''
-''evet evet burası iyi makinayı çalıştırıyorum veeeeeeeeeeeeeee.''
-''yine ne oldu?''
-''makinanın atomik pili bitti.sanırım çalışmıyor.''
 
mAniMeLaNkoLipiSikoz demiş ki:
Bence hipnoz edilen bir insanın beyninin okunması mümkündür.
Hipnozla beyin okunabilir diye düşünüyorum.

Hipnozla beyin okunamaz; çünkü bu, beyin okumaya değil bilinçaltına inmeye yarayan bir yöntemdir ve hipnoz altındaki hastaya yaşadıkları anlattırılır. Dolayısyla buna beyin okuma demek yanlış olur.
MaraJade'e katılıyorum, bence de beyin okumanın teknik olarak en yakın olduğu şey telepati. Onun dışında da karşındakinin gözlerine bakıp da aklından geçirdiklerini okuyabilmen son derece saçma geliyor :roll:
 
ya ben birşey duşunuyorum tamam mı kendi kendime sonra yanımdaki insan duşundugum şeyle ilgili soru soruyor bana hemen hemen hergun oluyor bu olay ve yanımdaki insanla alakası yok çunku değişik kişilerde oluyor
 
çok kötü birşey ya düşünsene yanındaki adamla alakalı olan çok kötü bişey düşünürsen :LOL: :LOL:
şaka bir yana o beyin okuma değildir rastlantıdır.yada bazı insanların içine doğar ya öle bişey olabilir belki 8O
 
Geri
Üst