Davul Kaydı

Merhabalar benim kendime ait studiom var kendi çapımızda Mpex Horizon davulum mevcut aynı zamanda m audio fastrack usb ve 8 kanal kendinden amfili behringer mixerim bulunmakta daha mıcrofon setini almadım ama bu ara alıcam ama ben her kanalda ayrı ayrı kayıt almak istiyorum bunun için gerekli ekıpman nedir yardımcı olursanız sevinirim
 
çok kanallı bir ses kartı lazım. her kanalda mikrofon preamfisi olmalı. Geriye mikrofonları bir güzel yerleştirip kaydetmek kalıyor. (Aslında işin zor kısmı bu)
8 kanallı bir ses kartı amatör bir kayıt için yeterli olabilir. Şahsen yaptığım davul kayıtlarında 12-13 kanal kullanıyorum, dolayısıyla hep 16 kanallı ses kartlarıyla çalıştım. Gerçi 8 kanala da ve hatta gerekirse 3 kanala bile kayıt alınabilir.
 
Merhaba. Öncelikle kick+4 lü kasnak askılı+2 condenserli mikrofon seti almanı öneririm. İyice araştırırsan rahatlıkla uygun fiyata bulabilirsin. Kayıt cihazı almazsan ses kartı gerekecektir. Benim önerim zoom r8 kayıt cihazı. Ben bu set ile profesyonel kayıt alıyorum. Zoom r8 in bir özelliği hiç bir bilgisayar bağlantısı gerekmemesi. Kaydı içerisine koyduğun micro sd karta yapıyor. Daha sonra micro sd yi bilgisayara atıp kanal kanal ne kaydettiysen programlar yardımıyla mixliyorsun. Bunun için de reaper öneririm. Hem bedava hem de oldukça profesyonel. Aşağıya çıkarttığımız bir ep nin youtube linkini koyuyorum. Bu kaydı hücum kayıt şeklinde bildiğin evde aldık. (yalıtımsız)
Von - Diaries EP 2
 
Geri
Üst